Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 4 gyerekem van és újra terhes...

4 gyerekem van és újra terhes vagyok. Megtartsam? Félek.

Figyelt kérdés
Már van négy gyerekünk, és 38 éves leszek mire megszületne az ötödik. Félek, hogy hogy tudnánk felnevelni. Anyagilag szerencsére nincs gond, meg elfér, de egyáltalán nincs segítségem, nagymamák nagyon hamar haltak meg betegségben. Emiatt is aggódom, hogy mi lenne ha valamelyikünk ilyen korán betegedne meg egyáltalán megérjük-e, hogy felnőjenek. Másrészt úgy érzem a férjemre így is túl nagy teher hárul, senkinek nincs a környezetünkben 4 gyereke és kicsit kinézik a munkahelyén is, ő pedig nem az a típus aki lerázza magáról a gúnyos megjegyzéseket. A rokonságról nem is beszélve. A férjem attól is fél, hogy anyagilag hogy fogunk állni 10-15 év múlva.

2015. jún. 11. 09:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem mindenképpen tartsd meg! Főleg, hogy nem anyagi okok miatt kérdés ez. Nem tudom, hány évesek a gyerekeid.Ismerek valakit (mellesleg nem roma), akinek 11 gyermeke van, és jól neveli mindegyiket, a nagyobbak vigyáznak a kisebbekre. Azt mondja hiányozna bármelyik ha nem lenne! :)
2015. jún. 12. 02:41
 22/34 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, milyen igazad van, a gyerekeknek más álma, vágya nincs is, mint a tesókra vigyázgatni...
2015. jún. 12. 07:28
 23/34 anonim ***** válasza:
49%

Én a te helyedben nem tartanàm meg ! Egyàltalàn nem vàgynék előlről kezdeni mimdent ,főleg hogy ennyi gyermeketek van

.Ti sem lesztek mâr fiatalabbak ,becsülettel neveljétek fel a meglévő négyet .33/N

2015. jún. 12. 08:35
 24/34 anonim ***** válasza:
51%
Ha mindketten feltek ettol a helyzettol, akkor ne tartsatok meg. Ott van meg amugyis az a masik negy, veluk foglalkozhattok.
2015. jún. 12. 23:29
 25/34 anonim ***** válasza:
16%
Ne öld meg, kérlek!
2015. jún. 14. 02:03
 26/34 anonim ***** válasza:
25%

Akik most gúnyolódnak, pár év múlva esetleg majd irigykednek. Keressétek más sok gyerekes családok társaságát, és mindjárt nem érzitek majd annyira csodabogárnak magatokat. Tagok vagytok pl.a NOÉ-ban? (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) Nemcsak hasonló barátokat találhattok, de hasznos kölcsönös támogatást is. Egyébként kereshetnétek olyan idősebb embereket is, akik szívesen vállalnak pótnagyszülő szerepet. Persze ehhez bátran kell nyitni a környezet felé.

Félni meg annyi mindentől lehet. Mondjuk a meglévő gyermekek közül is balesetet szenvedhet, megbetegedhet és meghalhat valamelyik. De ahogyan ilyen ok miatt nem szül senki egy ötödik vagy akárhányadik gyereket, ostobaság megszakítani egy terhességet, olyan indokkal, hogy ti is megbetegedhettek.

2015. jún. 14. 20:04
 27/34 anonim ***** válasza:
49%

Semmiképp sem tartanám meg, akkor sem, ha anyagilag elbírnánk. Idegileg nem bírnánk, pedig nagyszülői segítség is van.

Már 4. gyereket sem vállalnék, semmi esetre sem. Nyilván itt most ikrekről volt szó, de ha nem így lenne, akkor már a 4.et sem vállaltam volna.

2015. jún. 15. 22:48
 28/34 anonim ***** válasza:
9%

A többi gyerekednek ártanál?

Ő miért kivétel, őt miért akarod megölni?

2015. jún. 16. 10:45
 29/34 anonim ***** válasza:
29%

Isten adta, ne vedd el az élet lehetőségét tőle!

Mi van, ha később esetleg bűnhődnél miatta? Ne érts félre, nem bűntudatot akarok benned kelteni, csak jusson eszedbe minden lehetőség.

Miutàn megszületett, akkor meg köttessétek el magatok vagy valami végleges megoldás, hogy ne legyen több gyerek.

Vagy adjátok nekem, mi nagyon vágyunk egy babára! :)

2015. jún. 16. 20:01
 30/34 anonim ***** válasza:
74%
Csak és kizárólag a férjem véleménye érdekelne! Közösen döntsetek.
2015. jún. 16. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!