Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz, a 12. hét után,...

Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?

Figyelt kérdés
Arra a kérdésre keresem a választ, volt-e már valaki, hasonló helyzetben, vagy, valami ismerőse, és mit lehet tenni. 13 hetes terhes vagyok, Uh szerint, egyébként, csak 12 (menzesz szerint) 20-án mentem először orvoshoz, azaz a 11.héten, és nem szeretném megtartani. Amikor én orvoshoz mentem, még belefértem volna, az abortuszba, ugyanis a két másik császármetszésem miatt, nem tudok újabb terhességet vállalni, és ezt anno, az orvosom is így látta, aki azóta, sajnos elhúnyt. A második császárom közben derült ki, mennyi összenövésem van, a gyermeket is alig tudták kivenni, miatta. Aztán agyvérzés-gyanú miatt, CT-re is kellett vinni. Gerincérzéstelenítést kaptam, mely sajnos, nem hatott, amikor felvágtak, éreztem, aztán bealtattak. Amikor hazajöttünk, akkor vérezni kezdett a sebem, hematoma, aztán vadhús keletkezett. Nagyon megszenvedtem. A ksebbik fiam, fejlődése kissé lassabb, a szülés miatt, speciális fejlesztésre szorul. A kórházban, mivel uh szerint 12 hetes voltam, 20-án nem végezték el az abortuszt, azt mondták, szüljem meg. Aztán voltam több orvosnál, és pszichiátriai szakvélemény kellene, hogy nem tudom vállalni. Az állami pszichiáter vallási okok miatt, nem adta ki az igazolást, a maszekét, meg nem fogadják el-állítólag.Az ideggyógyász, és a második nőgyógyász megmondta, látszik, hogy alkalmatlan vagyok újabb terhességre. Sajnos, az a nőgyógy., akihez először mentem, nem vette figyelembe az utolsó menzim, és semmit.Meg sem hallgatott. A jogszabály szerint, ha az orvosi intézmény miatt kerültem időhátrányba, akkor meg kell szakítani a terhességet, mert az ő hibájuk de nem tudom, hogyan kell ezen az úton elindulni. Mint írtam, kioktatás nem kell.
2015. máj. 1. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:
Na, akkor újra! Amikor elmentem, akkor 11 hét, egy napos volt, belefért volna, és a családvédelemmel is megbeszéltem, de a doki szerint, nem fért volna bele, ill, meg sem hallgatott. Volt, akit már 10 hetesen is elküldött, azzal, hogy nem fér bele. Tudom, hogy akkor indok sem kellett volna. Nem igazán értem, miért nem lehet elhinni, úgy volt/van, ahogyan leírtam? És, Öntől azt kérdeztem-ha pszichiáter-hogy igaz-e, hogy csak állami pszichiáter véleményét fogadják el, a terhességmegszakításhoz? Kérem, erre válaszoljon, és ne azt fejtegessük, már, amik tények. Belefért volna, de nem csinálta. Ennyi! Nem fogom megtartani, pláne, mert nemrég is meghalt egy kismama, császár miatt, a harmadik baba születése közben. Tudom, nem törvényszerű, hogy így járok, de akkor sem, mert én tudom, mit éltem át. Ha tudja a választ, arra, amit kérdeztem, kérem írja meg, de ne folytassunk meddő vitát, mert nem vagyok hülye, tudom, hogy belefért volna, és azt is tudom, ha az orvos miatt kerülök időhátrányba, meg kell csinálják.... Megoldást keresek, nem vitázni szeretnék, tényekről.... A sterilizálásról már írtam, az elején, mert mások is kérdezték. És, már tökmindegy...a "ha", és a "miért nem".....Köszönöm, annak, aki segített a válaszaival!
2015. máj. 3. 11:04
 52/74 anonim ***** válasza:
Nem tudom a szabályozást de gondolom azért kell állami pszichiàter hogy ne legyen elfogultságra gyanú. De lehet bőven állami pszichiátert találni aki nem ab ellenes és ad javaslatot
2015. máj. 3. 13:15
 53/74 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ha az életedet veszélyezteti a terhesség biztos elvégezhető később is. Mint mikor beteg a baba és megszakítják a terhességet, azt sem a 12. hétig lehet. Szóval talán ha viszel papírokat, hogy nem szülhetsz többet mert valóban annyira alkalmatlan a tested, bocsi hogy így írom, akkor talán megcsinálják. Pszichiáteri vélemény nem értem miért kellett, nem hinném, hogy összefüggésben van azzal, hogy a méhed milyen állapotú vagy a hasfalad. Menj másik dokihoz és vidd a szülés papírjaid pláne amire ráírták, hogy nem tudsz több császárt vállalni. Valami csak van rajta ami utal rá, akár orvosi nyelven. Aztán ha a többi doki is úgy látja lehet megcsinálják.
2015. máj. 3. 13:54
 54/74 anonim ***** válasza:

"Volt aki már 10 hetesen is elküldött, hogy nem fér bele"

???

Akkor csak tudtad te hamarabb, vagy félreérthetően fogalmaztál?

2015. máj. 3. 23:07
 55/74 A kérdező kommentje:
azt akartam írni, volt akit elküldött, nem engem mást. Kihagytam egy betűt. Egyébként megtaláltam a megoldást. ausztriába utazom, jövő héten, ott a 14.terhességi hétig megoldják, és nincs felesleges procedúra. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem volt, és segített. Az oktatóknak azt üzenem, soha nem lehet tudni, nektek mit hoz a jövő.
2015. máj. 4. 00:24
 56/74 anonim ***** válasza:
50%
Én írtam Ausztriát pár oldallal ezelőtt. Szerintem a lehető legjobb döntést hoztad. Kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd.
2015. máj. 4. 12:53
 57/74 A kérdező kommentje:
Igen, én is azt gondolom, és szerencsémre, ott a beágyazódástól+5naptól számolják, a 12 hetet, azaz a magzat kora lényeg, nem a terhesség kora. És, az egész, vagy 20 perc, tágítással, mindennel. Mint megtudtam, mindez azért van, mert ott sokkal jobb Oxitocynt használnak, mint itt, kíméletesebbet.
2015. máj. 4. 17:37
 58/74 anonim ***** válasza:
17%

sok sikert a kimeletes magzat megoleshez

Amit nem ertek sok sok eu problema miert nem vagy sterilizalva te vagy a ferjed????

2015. máj. 4. 21:05
 59/74 A kérdező kommentje:
A sterilizálásról már írtam. A lelki terrorod meg nem érdekel, leírtam, miért döntöttem így, és nem érdekel, senki, semmiféle ítélete. Azt gondolom, én dolgom, hogyan látom jónak, ill.mit vállalok be, ennyi gond után. Gondolom, azzal semmi gond nem lenne, ha én halnék meg.
2015. máj. 4. 21:42
 60/74 anonim ***** válasza:
58%

Én eddig csendes figyelő voltam,de....

Nem értem,ha neked ez a terhesség veszélyezteti az életedet,akkor minden gond nélkül elvették volna tőled.

Nekem is veszélyes lett volna egy uj terhesség,de én tettem ellene hogy ne is legyek az,mentegeted magad ez az igazság....

Nem tudom ,de ez már nekem felfoghatatlan,nemi életet élsz,terhes is lehetsz,tesztelni kellett volna,van már gyereked tudnod kellett volna a jeleket,az hogy össze vissza volt meg a havid,na és,nő vagy,akkor is a te felelőtlenséged ez inkább,nem szoktam itélkezni,de ezt most nem tudtam szó nélkül hagyni,sajnálom,ha már elvetteted,legalább köttesd is el magad,ne kelljen megint megölni egy magzatot.Sok sikert a további életedben.

2015. máj. 6. 08:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!