Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz, a 12. hét után,...

Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?

Figyelt kérdés
Arra a kérdésre keresem a választ, volt-e már valaki, hasonló helyzetben, vagy, valami ismerőse, és mit lehet tenni. 13 hetes terhes vagyok, Uh szerint, egyébként, csak 12 (menzesz szerint) 20-án mentem először orvoshoz, azaz a 11.héten, és nem szeretném megtartani. Amikor én orvoshoz mentem, még belefértem volna, az abortuszba, ugyanis a két másik császármetszésem miatt, nem tudok újabb terhességet vállalni, és ezt anno, az orvosom is így látta, aki azóta, sajnos elhúnyt. A második császárom közben derült ki, mennyi összenövésem van, a gyermeket is alig tudták kivenni, miatta. Aztán agyvérzés-gyanú miatt, CT-re is kellett vinni. Gerincérzéstelenítést kaptam, mely sajnos, nem hatott, amikor felvágtak, éreztem, aztán bealtattak. Amikor hazajöttünk, akkor vérezni kezdett a sebem, hematoma, aztán vadhús keletkezett. Nagyon megszenvedtem. A ksebbik fiam, fejlődése kissé lassabb, a szülés miatt, speciális fejlesztésre szorul. A kórházban, mivel uh szerint 12 hetes voltam, 20-án nem végezték el az abortuszt, azt mondták, szüljem meg. Aztán voltam több orvosnál, és pszichiátriai szakvélemény kellene, hogy nem tudom vállalni. Az állami pszichiáter vallási okok miatt, nem adta ki az igazolást, a maszekét, meg nem fogadják el-állítólag.Az ideggyógyász, és a második nőgyógyász megmondta, látszik, hogy alkalmatlan vagyok újabb terhességre. Sajnos, az a nőgyógy., akihez először mentem, nem vette figyelembe az utolsó menzim, és semmit.Meg sem hallgatott. A jogszabály szerint, ha az orvosi intézmény miatt kerültem időhátrányba, akkor meg kell szakítani a terhességet, mert az ő hibájuk de nem tudom, hogyan kell ezen az úton elindulni. Mint írtam, kioktatás nem kell.
2015. máj. 1. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
9%

miért volt császárod?

az biztos, hogy 12. hét után már nem csinálnak abortuszt, ha van indok, akkor meg kell szülnöd, ez biztos. szóval szerintem nem mindegy a császár oka sem

2015. máj. 1. 20:38
 22/74 A kérdező kommentje:
Igen, meg kell szülnöm", elmondta a főorvos, hogyan zajlik. Azért volt császár, mert nem tudtam tágulni, és az első esetben, még ciszta is volt. 12 óráig kaptam Oxitocynt, mégsem tágultam. Pont, attól tartottam, hogy hogyan tudják megoldani most, ha nem tudok tágulni, de azt mondta a doki, amennyi ehhez kell, azt megoldja a pálcika. Nem én lennék, az első ilyen
2015. máj. 1. 20:43
 23/74 anonim ***** válasza:
23%

Ugyan nehogymar be akard meselni hogy egyaltalan nem vagy hibas.

1: azt irtad ez a masodik alkalom h vedekezes mellett lettel terhes.. persze, igen..

a masodik hogy nem gondoltal arra h terhes vagy a negativ teszt utan 1-2 hettel sem jott meg es te nyugodt voltal pedig milyen elozmenyeid vannak.

aztan azert mert a 11+6.napon nem csinaltak neked rogton mutetet ugy hogy idopontra intezik ezt nem ugy hogy te beesel mert mennyi problemad volt az elozmenyekben meg te vagy felhaborodva.

4. Se dokumentacio nincsen arrol amit irsz,az orvosod pedig meghalt...

igazad van. Nem vagy hibas..

mindenesetre itt ne varj erdemi valaszt mert nem hiszem h tul sok ember lenne itt aki ezen atment volna es tudna h milyen jogaid vannak meg aziranyban amit szeretnel..

2015. máj. 1. 21:00
 24/74 anonim ***** válasza:
13%
Tudjuk, mindenki hibás, csak te nem. Pedig igen, te és a férjed. Te nem szedted megfelelően a gyógyszert, az óvszer meg az éjjeli szekrényen maradt.
2015. máj. 1. 21:14
 25/74 A kérdező kommentje:
És még annyit, az orvos szerint, nem én vagyok, az első, akinek a 12. hét után csináltak ilyet. De, mindegy is, nem fogok magyarázkodni, pláne olyanoknak, akik el sem olvassák, amit írtam, csak nagyképűen oktatnak. Kívánok nektek, ettől sokkal szarabb helyzetet, és, hgy soha ne lábaljatok ki belőle..szentek..
2015. máj. 1. 21:38
 26/74 A kérdező kommentje:
És még annyit: Nem a felelőtlenségen, hanem az egészségem miatt, nem tudom vállalni
2015. máj. 1. 21:49
 27/74 anonim ***** válasza:
23%

Kár veled vitatkozni, mert nem érted meg, mit kérdezek.

Hány hete tudod, hogy terhes vagy? Erre válaszolj teljesen őszintén!

Mindenkit hibáztatsz... nem az orvosok hibája, hogy te terhes lettél!

2015. máj. 1. 21:50
 28/74 anonim ***** válasza:
58%
Két szakorvosi velemeny kell ahhoz hogy az anya életét veszelyezteto okra hivatkpzva elvegezzek az abortuszt. Menj el nogyogyaszhoz mond el neki a problemaid, koteles megvizsgalni a csaszaros hegget esetleg tovabb kuldeni mas orvoshoz. Viszont ha ugy latjak nincs veszelye a terhessegnek senki nem fogja mar elvegezni. Es ne masokra mutogass, mert te hibaztal, jobban oda kellett volna figyelni magadra.
2015. máj. 1. 21:54
 29/74 A kérdező kommentje:
Április 20óta tudom, hogy terhes vagyok. Egy nőgyógy véleményem már van, ami egyértelműenn ellenzi, és kell még a pszicho. Ha ehhez a dokihoz megyek először, már meglenne, mert megcsinálta volna, a 11.hét, 6. napon. aAkihez mentem, az megalázott, és elzavart, meg sem vizsgálta a hegem, és semmit. Nem én vagyok az egyetlen, másokkal is így bánik.
2015. máj. 1. 22:07
 30/74 A kérdező kommentje:
Én senkire nem mutogatok, de a tények, tények. A jogszabály is tartalmazza, ha orvos miatt, kések el, akkor meg kell csinálják. A doki, akihez először mentem, azt mondta, hat másik beteg, és 3 asszisztens mellett, mivel élek, mehetek, viszlát..Meg sem nézett, meg sem hallgatott
2015. máj. 1. 22:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!