Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz, a 12. hét után,...

Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?

Figyelt kérdés
Arra a kérdésre keresem a választ, volt-e már valaki, hasonló helyzetben, vagy, valami ismerőse, és mit lehet tenni. 13 hetes terhes vagyok, Uh szerint, egyébként, csak 12 (menzesz szerint) 20-án mentem először orvoshoz, azaz a 11.héten, és nem szeretném megtartani. Amikor én orvoshoz mentem, még belefértem volna, az abortuszba, ugyanis a két másik császármetszésem miatt, nem tudok újabb terhességet vállalni, és ezt anno, az orvosom is így látta, aki azóta, sajnos elhúnyt. A második császárom közben derült ki, mennyi összenövésem van, a gyermeket is alig tudták kivenni, miatta. Aztán agyvérzés-gyanú miatt, CT-re is kellett vinni. Gerincérzéstelenítést kaptam, mely sajnos, nem hatott, amikor felvágtak, éreztem, aztán bealtattak. Amikor hazajöttünk, akkor vérezni kezdett a sebem, hematoma, aztán vadhús keletkezett. Nagyon megszenvedtem. A ksebbik fiam, fejlődése kissé lassabb, a szülés miatt, speciális fejlesztésre szorul. A kórházban, mivel uh szerint 12 hetes voltam, 20-án nem végezték el az abortuszt, azt mondták, szüljem meg. Aztán voltam több orvosnál, és pszichiátriai szakvélemény kellene, hogy nem tudom vállalni. Az állami pszichiáter vallási okok miatt, nem adta ki az igazolást, a maszekét, meg nem fogadják el-állítólag.Az ideggyógyász, és a második nőgyógyász megmondta, látszik, hogy alkalmatlan vagyok újabb terhességre. Sajnos, az a nőgyógy., akihez először mentem, nem vette figyelembe az utolsó menzim, és semmit.Meg sem hallgatott. A jogszabály szerint, ha az orvosi intézmény miatt kerültem időhátrányba, akkor meg kell szakítani a terhességet, mert az ő hibájuk de nem tudom, hogyan kell ezen az úton elindulni. Mint írtam, kioktatás nem kell.
2015. máj. 1. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de az, hogy mit kellett volna tennem, ha...már nem segítenek. Időben orvoshoz mentem, és a 11.hét, 6.napba bele is fértem volna, ahogyan a második doki is mondta. Az, hogy nem tette, nem az hibám. És, a másik: azt gondolom, egyetlen orvosnak sincs joga ahhoz, hogy arra kényszerítsen, csináljak valamit, amire képtelen vagyok. Neked, lehet nem volt annyi komlikációd, a két első terhességeddel, mint nekem. A kórház semmit nem dokumentált abból, ami engem ért, a dokim meghalt.
2015. máj. 1. 19:05
 12/74 A kérdező kommentje:
Úgy volt, sterilizálnak, de valami miatt elmaradt, gondolom, mert gyorsan kellett műteni, és elsiklott ez az egész. Akkor mondta az orvos, még egy műtétet nem bír ki a hasfalam
2015. máj. 1. 19:06
 13/74 anonim ***** válasza:
23%
Kicentizted az idődet, nem érted?! 11 hét 6 nap...
2015. máj. 1. 19:07
 14/74 anonim ***** válasza:
45%
Ha nőgyógyászatilag semmi nem indokolja az abortuszt, akkor nem fogják elvenni már tőled. Ráadásul valóban nem az ő hibájuk, hogy ilyen későn kezdted intézni a dolgokat. Minimum egy hét mire el lehet intézni egy abortuszt,ezt tudni kellett volna. A családsegítőnél is három nap várakozási idő van a két alkalom között.Szóval nem az orvosok miatt kerültél időhátrányba...
2015. máj. 1. 19:13
 15/74 anonim ***** válasza:
3%

Egy hét minimum az abortusz intézése, mert először elbeszélgetnek veled, majd 2-3 nap múlva újra, hogy nem gondoltad-e meg magad. Ezután tűzik csak ki a műtét időpontját. Szóval hiába mentél a 11. héten, már úgyse fért volna bele, ez nem az orvosok hibája!

Gondoljátok át az örökbeadás lehetőségét, sok pár vár újszülött gyermekre, ha tényleg nem tudjátok vállalni, akkor inkább döntsetek amellett.

2015. máj. 1. 19:16
 16/74 anonim ***** válasza:
44%

Számomra az a megdöbbentő, hogy csak januárban volt utoljára menzeszed és nem vetted észre a terhességet. Amint nem jött meg, miért nem lőttél el egy tesztet? Nekem is volt hosszú kimaradásom, de akkor két hetente teszteltem. Amikor késett, a kimaradt menzesz másnapján már vettem is 3-4 naponta csináltam, amíg meg nem jött.

Mindegy, ez már tényleg eső után köpönyeg...

Valamilyen dokumentációnak kell lennie! Még ha magánorvos is volt, valaki csak átvette a betegeit/praxisát, mi az, hogy a kórház nem dokumentál valamit komplikált császár esetén?!

Keress fel egy másik orvost, akár magánban is, mondd el a helyzetedet, adjon szakvéleményt, tanácsot, vagy valamit, mert így nagyon nem lenne jó kihordani ezt a babát.

Nem is értem ezt a pszichiáter dolgot, ki nem szarja le a vallását? Orvosi minőségben van ott, akinek kutya kötelessége a megfelelő, objektív szakvélemény kiállítása. Ennyi erővel a boltos Jucikától is kérhetnél véleményt....

Sajnálom, hogy így jártál, tartok tőle, mire végigjárod az összes utat, már végképp nem fogják megszakítani a terhességet. Reméljük a legjobbakat mind a kettőtök érdekében!

2015. máj. 1. 19:16
 17/74 A kérdező kommentje:
A 11. hét első napján ,mentem dokihoz, a családsegítővel megbeszéltem, a hölgy nagyon megértő volt, és meglett volna az igazolás, a 11. hét 6. napjára, és akkor még meg kellett volna csinálni. De, a doki, mikor visszamentem, meg sem hallgatott, alpári stílusban elküldött. Egyébként, márc. 21-én teszteltem, negatív volt. És igaz, hogy január óta nincs menzi, de előtte csak három normális volt, előtte 7 hónapig semmi
2015. máj. 1. 19:39
 18/74 anonim ***** válasza:
6%

Teljes mértékben a te hibád a férjeddel. Nem volt megfelelő a védekezés, talán nem is volt.

Mehettél volna 6, 7, 8 hetesen is, de nem, megvártad a 11. hetet!

2015. máj. 1. 19:42
 19/74 anonim ***** válasza:
91%

Érdemes lenne igazságügyi orvosszakértővel beszélni és szakvéleményt kérni tőle, egyúttal a betegjogi képviselővel is vedd fel a kapcsolatot. De ezt rögtön hétfőn intézd, mert tényleg késő lesz utána. Esetleg hétvégén is megérdeklődheted a kórházban, a betegjogi képviselő hátha elérhető.

Illetve a neten érdekvédelmi szervezeteket is megkeresnék (erre most a hétvége alkalmas is, e-mailben, telefonon). A krízisközpontot hívd fel. Ők azzal tudnak segíteni, hogy a megfelelő helyre irányítanak, ezzel is időt nyersz.

2015. máj. 1. 20:12
 20/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm, annak, aki mellettem áll, megfogadom a tanácsokat. Aki meg engem hibáztat, azzal nem foglalkozom. MInt írtam, időben mentem, és meg is lett volna, időre, csak a dokin múlt. Leírtam, miben kérek tanácsot, de nem kioktatást.
2015. máj. 1. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!