Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz, a 12. hét után,...

Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?

Figyelt kérdés
Arra a kérdésre keresem a választ, volt-e már valaki, hasonló helyzetben, vagy, valami ismerőse, és mit lehet tenni. 13 hetes terhes vagyok, Uh szerint, egyébként, csak 12 (menzesz szerint) 20-án mentem először orvoshoz, azaz a 11.héten, és nem szeretném megtartani. Amikor én orvoshoz mentem, még belefértem volna, az abortuszba, ugyanis a két másik császármetszésem miatt, nem tudok újabb terhességet vállalni, és ezt anno, az orvosom is így látta, aki azóta, sajnos elhúnyt. A második császárom közben derült ki, mennyi összenövésem van, a gyermeket is alig tudták kivenni, miatta. Aztán agyvérzés-gyanú miatt, CT-re is kellett vinni. Gerincérzéstelenítést kaptam, mely sajnos, nem hatott, amikor felvágtak, éreztem, aztán bealtattak. Amikor hazajöttünk, akkor vérezni kezdett a sebem, hematoma, aztán vadhús keletkezett. Nagyon megszenvedtem. A ksebbik fiam, fejlődése kissé lassabb, a szülés miatt, speciális fejlesztésre szorul. A kórházban, mivel uh szerint 12 hetes voltam, 20-án nem végezték el az abortuszt, azt mondták, szüljem meg. Aztán voltam több orvosnál, és pszichiátriai szakvélemény kellene, hogy nem tudom vállalni. Az állami pszichiáter vallási okok miatt, nem adta ki az igazolást, a maszekét, meg nem fogadják el-állítólag.Az ideggyógyász, és a második nőgyógyász megmondta, látszik, hogy alkalmatlan vagyok újabb terhességre. Sajnos, az a nőgyógy., akihez először mentem, nem vette figyelembe az utolsó menzim, és semmit.Meg sem hallgatott. A jogszabály szerint, ha az orvosi intézmény miatt kerültem időhátrányba, akkor meg kell szakítani a terhességet, mert az ő hibájuk de nem tudom, hogyan kell ezen az úton elindulni. Mint írtam, kioktatás nem kell.
2015. máj. 1. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
25%
3 hónapig volt mensid, aztán hirtelen hónapokig nem. Émelygés és hasonlók...mégsem gyanakodtál.
2015. máj. 1. 22:11
 32/74 anonim ***** válasza:
95%

Nem igaz , 69%-os, hogy nem tudod befejezni. Elvezed ezt? Nem eltel at, hasonlo helyzetet, sot abban is biztos vagyok, hogy egyaltalan nem tudod, milyen egy problemas terhesseg. Miert csinalod ezt? Hatszor, leirtad, hogy hibazott de ettol szerinted, majd nem lesz se a babanak, sem a kerdezonek baja? Leirta, erthetoen, szerintem pont, hogy nem kene bevallalnia(tekintve, hogy a masodik gyermekkel is leptek fel gondok, a szules miatt).

Kedves Kerdezo! Remelem sikerul elintezned. Mindenkeppen hetfon mar kezdj neki. Ahol szultel, szerintem tuti valamilyen uton modon dokumentaltak a tortenteket. Nem hiszem, hogy ilyen

jelentosegu informaciokat a sirba vitt az orvosod.

2015. máj. 1. 22:18
 33/74 anonim ***** válasza:
9%

Igazad van, túl nagy problémáim nem voltak a terhességeim alatt, amiket 5 hetesen már észrevettem. (4 volt)

A téma továbbra engem nem érdekel.

Sok sikert a kérdezőnek a műtéthez.

2015. máj. 1. 22:21
 34/74 anonim ***** válasza:
93%
Hala Istennek.
2015. máj. 1. 22:26
 35/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tényleg, akik mellettem állnak. Mióta a másodikat megszültem, azóta vannak, un terhességi tüneteim, émelygés, sav, szédülés, a császár közben elvégzett, életmentő, bélkorrekciók miatt, és még fantommozgás is, a hasamban, mintha mindig egy hat hónapos baba rugdosna bennem. Igen, volt 3 rendes menszim, előtte, 7 hónapig semmi, előtte rendszertelen..A kimaradás nem aggasztott..És még annyit, a hasam, a műtét után, szinte alig ment le, mert nem rendeződtek normálisan a beleim, így fel sem tűnik, a hasnövekedés. Vizelettartási gondjaim is vannak, mivel, a belek, a húgyhólyagra voltak nőve, az első császár miatt. A kórházi zárómban semmi nincs, gondolom, egy esetleges per miatt, de a nővérek is mind emlékeznek rám....Nehéz is lenne elfelejteni, mert ahogy hazaengedtek, még aznap vissza kellett mennem. A seben képződőtt hematoma miatt, pillanatok alatt öntött el a vér, a ruhámból csavarni lehetett. Ha épp nincs otthon a férjem, el is vérzek, mire egy mentő kiér.
2015. máj. 1. 22:52
 36/74 anonim ***** válasza:
15%

Az a baj,hogy NAGYBETŰVEL próbálod az igazadat szajkózni.

Pedig az igazság az,hogy nem 11.hét 1 naposan kell elöször orvoshoz menni hanem elöbb!

És akinek nem jön meg a menstruációja annál az első hogy arra kell gondolni,hogy terhes! És hetente venni tesztet!

Nem érted meg, hogy attól hogy fantommozgásod van meg gyomorégésed, meg hányingered, attól még ha nem menstruálsz nagy esély van rá hogy terhes vagy????

Ezt fogd fel és ne azt,hogy mindenki más hibás.

Főleg, hogyha ez mind igaz, akkor a kórházban, az utolsó császár után a dokid aki akkor még élt vele rögtön meg kellett volna beszélni a sterilizálást,ugyanis ilyen esetben ez ingyenes és elvégzik!

Az pedig végképp a Te hibád, hogy a zárójelentéseken nem szerepelnek ezek az információk, te pedig ezt hagytad.

Őszintén remélem, hogy találsz megoldást a problémádra, de ne másokat hibáztass!

Sok a véletlen: Nem mestruálsz csak pár alkalommal egy évben, nem érzel terhes tüneteket/ill pont hogy mindig érzel/ meghal a doki/nincs dokumentáció, kiszakad a gumi/nem véd a gyógyszer...

Egyébként ha más nem, betegjogi képviselő, vagy magán nőgyógyász aki adhat szakvéleményt. Keress fel egy neves, főorvos statuszú nődokit ő megmondja mit tudsz tenni.

Mindemellett akkor ha az utolsó császárnál nem is, de most verd nagydobra a dolgot, és fordulj médiához, a kórház igazgatójához, ügyvédhez. Ez szokott hatni.

2015. máj. 2. 07:43
 37/74 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező! Nem lehet, hogy sem a pszichiáter, sem a nőgyógyász azért nem volt hajlandó papírt adni, mert valóban egyik részről sincs valós orvosi indok a műtétre? 11 hetesen 1 naposan már rég késő orvoshoz menni, így ebben te hibáztál. Nem kell válaszolnod a kérdésemre, nem azért tettem fel, de ha így van, akkor ideje lenne magadban elfogadni, hogy meg kell szülnöd a gyereket. Azzal,ha görcsösen elutasítod őt, csak mindkettőtöknek ártasz.
2015. máj. 2. 09:45
 38/74 A kérdező kommentje:
Mint már írtam, 11 hét 1 naposan, még belefértem volna..A dokin múlt. IGen, túl sok a szerencsétlen körülmény, de ez van. A kimaradt menzi jelezhet terhességet, de, mint írtam, nekem, nem volt rendszeres, és márciusban teszteltem. Lehet engem ostorozni, de a dokinak kötelessége lett volna, 11 hét, 6.napíg megcsinálni, ennyi. Ezek miatt kell kiutat keresnem most. A pszichiátert nem az indok hiánya miatt nem adott igazolást, végig sem hallgatott, közölte, a vallása ezt tíltja (de, ezt már leírtam), a nógyógy. maga is megállapított pszichés gondot, és az ideggyógyász is. Igen, abban hibás vagyok, hogy nem követeltem, tegyék a záróba, ami ért engem, de, akkor, annyi komplikáció után, örültem, hogy élek. Apósom, aki ügyvéd, már kikérte, a műtéti naplót, abban, elvileg, mindennek benne kell lennie, hétfőre meglesz. És, még annyit, én megoldást szeretnék találni, mert semmit nem érek vele, ha megszülöm, és nem élem túl, és mind a hárman, itt maradnak árván. Halálosan rettegek, és ezért írtam, nem kérek kioktatást. A sztori úgy igaz, ahogyan leírtam, ha hihető, ha nem. MEGOLDÁSRA VAN SZÜKSÉGEM!!
2015. máj. 2. 10:20
 39/74 anonim ***** válasza:
91%
Magan pszihiater en megkernem azt amelyik vallasra tekinttel zavart el h ajanljon
2015. máj. 2. 11:24
 40/74 anonim ***** válasza:
98%

Lehet, hogy a helyedben fognék egy német tolmácsot, és felhívnék egy bécsi kórházat, hogy mit tudnak ajánlani. Elmesélni töviről hegyire a történetet, hátha tudnak segíteni. Nyilván olcsó mulatság nem lesz, de az életedről van szó tulajdonképpen.

Ha jól számoltam egyébként, a március 21-ei tesztnél már 8 hetes voltál, tehát a tesztnek már ki kellett mutatnia.

2015. máj. 2. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!