Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz, a 12. hét után,...

Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?

Figyelt kérdés
Arra a kérdésre keresem a választ, volt-e már valaki, hasonló helyzetben, vagy, valami ismerőse, és mit lehet tenni. 13 hetes terhes vagyok, Uh szerint, egyébként, csak 12 (menzesz szerint) 20-án mentem először orvoshoz, azaz a 11.héten, és nem szeretném megtartani. Amikor én orvoshoz mentem, még belefértem volna, az abortuszba, ugyanis a két másik császármetszésem miatt, nem tudok újabb terhességet vállalni, és ezt anno, az orvosom is így látta, aki azóta, sajnos elhúnyt. A második császárom közben derült ki, mennyi összenövésem van, a gyermeket is alig tudták kivenni, miatta. Aztán agyvérzés-gyanú miatt, CT-re is kellett vinni. Gerincérzéstelenítést kaptam, mely sajnos, nem hatott, amikor felvágtak, éreztem, aztán bealtattak. Amikor hazajöttünk, akkor vérezni kezdett a sebem, hematoma, aztán vadhús keletkezett. Nagyon megszenvedtem. A ksebbik fiam, fejlődése kissé lassabb, a szülés miatt, speciális fejlesztésre szorul. A kórházban, mivel uh szerint 12 hetes voltam, 20-án nem végezték el az abortuszt, azt mondták, szüljem meg. Aztán voltam több orvosnál, és pszichiátriai szakvélemény kellene, hogy nem tudom vállalni. Az állami pszichiáter vallási okok miatt, nem adta ki az igazolást, a maszekét, meg nem fogadják el-állítólag.Az ideggyógyász, és a második nőgyógyász megmondta, látszik, hogy alkalmatlan vagyok újabb terhességre. Sajnos, az a nőgyógy., akihez először mentem, nem vette figyelembe az utolsó menzim, és semmit.Meg sem hallgatott. A jogszabály szerint, ha az orvosi intézmény miatt kerültem időhátrányba, akkor meg kell szakítani a terhességet, mert az ő hibájuk de nem tudom, hogyan kell ezen az úton elindulni. Mint írtam, kioktatás nem kell.
2015. máj. 1. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
majd írd meg, hogy mit tudtál intézni. Amúgy mik lennének az egészségügyi következményei annak, ha mégis a kihordás mellett döntenél/kényszerülnél maradni?
2015. máj. 2. 13:19
 42/74 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a teszt nem mutatta ki, 03.21-én. Külföldre már én is gondoltam, Bécsben 12 hétig veszik el, de igaz, ha beszélek velük, lehet, megértenek. Londonban 24 hétig. Mindkét országban, olyan 200e Ft a költsége. Hogy mik lennének a kockázatok? Nekem, a második után mondta a doki, a két órás műtétem, azért volt, mert helyre kellett hozza a rengeteg összenövést, és akkor mondta, beleim, olyan állapotban vannak, ha még egy ilyen történik, nem lehet tudni, mennyit bírnak. Az inkontinenciám is azért van, mert a húgyhólyagra volt pl nőve a bél, egy szakasza. Aztán, a hasfalam gyengesége miatt, keletkezett a sebkinyílás, aztán a vérömleny, és a vadhús. Ha akkor nincs otthon a férjem, meg is halok, mert elvérzek. Ilyen előzményekkel, nem merek belevágni, és akármennyire szeretném, de mit ér, ha meghalok.. Pszichésen is kiborít a helyzet. És, 20-án, a doki, aki jól megalázott..az egy külön sztori. Ha akkor nem hozzá megyek, már túlvagyok rajta. De, ez már mindegy. Miután, az orvosom meghalt, nem igazán tudtam, kit válasszak. Egyébként, van itt valakinek gyakorlati tapasztalata arról, kb mennyire pontos az uh. Én azt hallottam, +/- 8 nap.
2015. máj. 2. 15:40
 43/74 anonim ***** válasza:
100%

Az UH ilyenkor elég pontos, a 12. hétig szinte ugyanúgy fejlődik minden magzat, az egyéni jellemzők csak eztán befolyásolják a méreteket.

Én nagyon ellenzem az abortuszt, de ahogy olvasom a helyzetedet, nem tudnék mást tanácsolni. Felelősséggel tartozol a már világra jött két gyerekedért, ennyi komplikáció után sajnos tényleg lehet esély arra, hogy nem éled túl már a terhességet sem, nemhogy a szülést. :( Ilyen szinten átszabott hasfal, bélrendszer nem biztos, hogy elviselné a nyomást, amit a növekedő méh jelent, már egy császárseb is kockázat, hát még ennyi hasi műtét...

Nagyon szorítok, hogy a lehető legkevesebb testi-lelki megpróbáltatással túl tudd élni a helyzetet. A műtát után pedig ne hagyd magad, valamilyen úton oldjátok meg, hogy ne ess többet teherbe. Akár a férjedet is sterilizálhatják, ha nálad ez kockázatot jelent az előzmények miatt, végül is nem a te felelősséged csak az egész. A te egészséged most a legfontosabb, hogy a gyerekeidnek sokáig lehess az anyukája.

2015. máj. 2. 18:32
 44/74 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek, a bíztatást. Már írtam, egy osztrák barátnőmnek, aki kórházban dolgozik, hogyan zajlik ott. Ha lehetséges, megyek oda. Ha túl leszek rajta, írok, és azt is megfogadtam, ezt az orvosi nemtörődömséget, nem hagyom annyiban.
2015. máj. 2. 20:45
 45/74 anonim ***** válasza:
0%
KAMU!
2015. máj. 2. 22:05
 46/74 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk én visszamennék ahhoz a dokihoz és kérném, hogy adja írásba a szakvéleményét. Megemlítve, hogy ÁNTSZ felülvizsgálatot kérsz (felettes szerv) és ezzel ő egyúttal elismeri, hogy szakmailag helyes döntésnek tartja a terhesség megtartását.

Hidd el, barátságos nem, de együttműködő azonnal lesz. A praxisát senki nem meri kockáztatni, ő pedig ezzel azt tenné.

Még egy ötlet: ha anyagilag belefér, én holnap reggel végigtelefonálnám a magánklinikákat. Elmondanám, hogy mi a helyzet, ami papír van, azt összekaparnám és kérnék egy vizsgálatot ottani szakembertől. Szerintem ott megoldják elég gyorsan - ha valóban indokoltnak látják a vizsgálat alapján. Mivel fizetsz, akár 2-3 orvost is megkérhetsz másod-, harmadvélemény gyanánt.

2015. máj. 2. 22:18
 47/74 anonim ***** válasza:
42%
Pszichiátet orvos vagyok,ab ellenes és nem én szereplek a leírásban de itt ferdítést érzékelek. Ha egyértelmű lett volna hogy indokolt nőgyászTilag a korábbi súlyos szövődmények miatt akkor nem kéne pszichiátertől vélemény csak két nőgyógyásztól és nincs 12 hetes határ. Ha belefért volna a 12 hétbe semmilyen szakvélenény nem kéne csak az ő kérése. Ha kicsúszott akkor azért kell pszichiátertől vélemény mert a nőgyógyászatilag indokoltnál sokkal jobban fél a kérdező a szövődményektől.
2015. máj. 2. 22:56
 48/74 A kérdező kommentje:
Na, akkor újra: Mint már írtam, a 11.hét első napján mentem először, és belefért volna a hatodik napig. Az első nőgyógy.meg sem hallgatott, a második igen, de ő ugyanabban a kórházban van, és én először az oszt.vezhez mentem, és hiába volt rendes a második, nem fog az oszt.vez. ellen vallani-úgymond. Azért mondta, kérjek pszichiátriait...Az nekik mégiscsak jobb, mint kutakodni, hogy pl mitől kaptam bakterium-fertőzést, ami ugye, általában, a sterilitás hiánya.... Maszek, magán parixist folytatóhoz még elmegyek. Nem, nem félek jobban az egésztől, mint indokolt, de azt gondolom, a leírtak alapján, minden okom megvan rá. Ha Ön pszichiáter, akkor biztosan tudja, miért nem fogadnak el, magán pszichiátriai véleményt? BIztos, nem Ön az, aki szerepel a leírásban. El lehet ítélni, de nem érdekel, biztos, hogy nem vállalom fel újra....találok megoldást rá. Nem tudom, Ön, volt-e már terhes, ill komplikáltan szült-e? Mert, amíg nem, addig nem igazán lehet ráfogni valakire, hogy túlzottan fél. Egyébként, a túlzott félelem is egy pszichés ok, de nekem nemcsak az van, ill, ha van is, akkor van rá okom.
2015. máj. 3. 00:02
 49/74 anonim ***** válasza:
5%

És miért nem sterilizáltattad magad,ezek után hogy majdnem ottmaradtál a műtőasztalon?

Vagy a férjedet?

2015. máj. 3. 07:46
 50/74 anonim ***** válasza:
A pszichiáter vagyok. Ha belefér a 12 hétbe nem kell orvosi indok csak kérni az abortuszt úgyhogy ha akkor még belefért nem kellett volna 2 nogyógyász.
2015. máj. 3. 09:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!