Abortusz, a 12. hét után, volt-e valakinek?
Az UH ilyenkor elég pontos, a 12. hétig szinte ugyanúgy fejlődik minden magzat, az egyéni jellemzők csak eztán befolyásolják a méreteket.
Én nagyon ellenzem az abortuszt, de ahogy olvasom a helyzetedet, nem tudnék mást tanácsolni. Felelősséggel tartozol a már világra jött két gyerekedért, ennyi komplikáció után sajnos tényleg lehet esély arra, hogy nem éled túl már a terhességet sem, nemhogy a szülést. :( Ilyen szinten átszabott hasfal, bélrendszer nem biztos, hogy elviselné a nyomást, amit a növekedő méh jelent, már egy császárseb is kockázat, hát még ennyi hasi műtét...
Nagyon szorítok, hogy a lehető legkevesebb testi-lelki megpróbáltatással túl tudd élni a helyzetet. A műtát után pedig ne hagyd magad, valamilyen úton oldjátok meg, hogy ne ess többet teherbe. Akár a férjedet is sterilizálhatják, ha nálad ez kockázatot jelent az előzmények miatt, végül is nem a te felelősséged csak az egész. A te egészséged most a legfontosabb, hogy a gyerekeidnek sokáig lehess az anyukája.
Mondjuk én visszamennék ahhoz a dokihoz és kérném, hogy adja írásba a szakvéleményét. Megemlítve, hogy ÁNTSZ felülvizsgálatot kérsz (felettes szerv) és ezzel ő egyúttal elismeri, hogy szakmailag helyes döntésnek tartja a terhesség megtartását.
Hidd el, barátságos nem, de együttműködő azonnal lesz. A praxisát senki nem meri kockáztatni, ő pedig ezzel azt tenné.
Még egy ötlet: ha anyagilag belefér, én holnap reggel végigtelefonálnám a magánklinikákat. Elmondanám, hogy mi a helyzet, ami papír van, azt összekaparnám és kérnék egy vizsgálatot ottani szakembertől. Szerintem ott megoldják elég gyorsan - ha valóban indokoltnak látják a vizsgálat alapján. Mivel fizetsz, akár 2-3 orvost is megkérhetsz másod-, harmadvélemény gyanánt.
És miért nem sterilizáltattad magad,ezek után hogy majdnem ottmaradtál a műtőasztalon?
Vagy a férjedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!