Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek ebbe a helyzet...

Ti mit tennétek ebbe a helyzetbe? Ez önzöség?

Figyelt kérdés

Van már két gyerekünk egy 20 és 4 hónapos.

Megszakitással védekeztünk amig a menstuációs nem jön meg és a doki nem tudja a spirált feltenni.

Vártam hogy 14-én megjöjjön de nem így tegnap csináltam egy tesztet és nagyon erős pozitiv lett.

Mi nem azeretünk volna több gyereket (ha lett volna is 4-5-6 év múlva).

Szerintetek önzöség úgy dönteni hogy két ilyen pici gyerek mellett nem tudunk mégegyet vállalni?

Igy is nehéz de a kisebb még egy éves sem lenne mikor születne a harmadik...

Ezt már lehet nem birná a szervezetem, lelkem.

De azt sem tudom hogy egy abortusz után mit élnék át.

Mennyire fájna hogy elvetettem, mennyire bánnám meg...

Nem tudom mi a helyes út, most úgy érzem egyik sem.

2014. okt. 26. 08:01
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig,csak az első kommentedig.Azt írod,azét tartsd meg,mert hülye voltál?Bár valóban felelőtlen(hülye) voltál-a férjeddel egyetemben-de ne azért tartsd meg. Felelősségteljes anyaként tisztában lehetnél a védekezés nélküli szex következményeivel....mert azt tudjuk,hogy a megszakítás az NEM védekezés.Szerinem ne hallgass senkire,ezt a döntést Neked és a Férjednek kell meghozni.Mint ahogy a döntéssel járó következményeket is Nektek kell vállalni.3 gyerekes
2014. okt. 26. 17:15
 42/56 anonim ***** válasza:
54%
Ha a kérdező párja bármiben is támogatja,(?) akkor mit keres itt ez a kiírás? Kitéve magát különböző kritikáknak. A magánügye és a kérdezőnek magánügyként is kell kezelnie...
2014. okt. 26. 17:19
 43/56 anonim ***** válasza:
47%

Én megtartanám, mert nem lennék képes együttélni a tudattal, hogy elvetettem. Pláne, ha ott egy másik baba is...

Ha 4-5 év múlva olyan rossz anyagi helyzetbe kerültök, hogy már két gyerek sem lenne jó, megölitek az egyiket? Persze, hogy nem, hiszen a gyerekeitekről van szó. Ez a 3. is a gyereketek, csak őt még nem láthatjátok, foghatjátok, és sokan sulykolják azt is, hogy nem is emberi lény, mert még fejletlen. De ennyi erővel húzhatnánk más határt is, és lehetne nem-ember a csecsemő is, hiszen még az sem tud gondolkozni, és nem is néz ki úgy, mint egy felnőtt vagy akár egy kisgyerek.

Tudom, hogy nem segélyre mentek, ez nagyon dicséretes, de azért azt is tudd, hogy 3 gyerek után már jár mindenféle kedvezmény az idősebbeknek is. Ráadásul pont a kis korkülönbség miatt úgy nevelhetnél 3 gyereket, hogy nem hullasz ki 9 évre a munkaerőpicról sem. A testvérviszony is akkor a legjobb, ha 1-2 év van köztük, mikor még nem rögzült az idősebben, hogy ő a család egyetlenje.

Tudom, hogy manapság nagy a nyomás, hogy a könnyebbik utat válassza az ember, meg hogy a magzat, embrió nem is emberi lény, az életének véget vetni nem bűn, de magad is azt írod, megviselne az abortusz. Olvass utána, hogy mi is az a poszt-abortusz szindróma.

Van, aki egy életen át vádolja magát, mégha akkor szilárd meggyőződése is volt, hogy helyesen cselekszik.

Gondold át, mi lesz, ha te is ezek közé fogsz tartozni? Még nehezebb lesz elviselned egy kisbabát, mint amúgy lenne az ab. után.

Szerintem adjatok egy esélyt a 3. babátoknak is! Persze, te döntesz, mi nem dönthetünk helyetted.

De remélem, a helyes döntést hozod meg, kívánok hozzá erőt és minden jót.

2014. okt. 26. 18:42
 44/56 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem par ember lelki bekejet meg lehetne orizni, ha megszunne ez a rovat. Otthon ulo anyukak, habzo szajjal, ujjukat tordelve, irjak le minden kerdes ala(csak egy parat megemlitve): "Megolod az artatlan lelket!~ Ne legyen tobbet gyereked!~ Ha ot is kepes vagy meggyilkolni, akkor vegez a tobbi gyermekeddel is(megjegyzem ilyet eppeszu ember nem ir. Valoban ugyanaz lenne megolni egy erzo, 2-3 eves gyereket, mint egy 7-8 hetes embriot abortalni, aki a vilagarol nem tud?)

Semmi ertelme ennek. Mindenki idegzetet meg lehetne kimelni, foleg az adott kerdezojet.

Ettol fuggetlenul abban az egyben igazat adok a tobbi valaszadonak,hogy ez a "vedekezes" nagy butasag volt. Soha, semmilyen korulmenyek kozott! Csak, ha mindegy, hogy osszejon e a gyerek.

A paroddal uljetek le szepen. Es beszeljetek at. Ti tudjatok, milyen korlataitok vannak, es , hogy kepesek vagytok -e egy ujabb gyereket felnevelni avagy nem! Szerintem ezt csak is egyedul ti donthetitek el.

2014. okt. 26. 19:37
 45/56 anonim ***** válasza:
27%

Ha valakinek a lelki békéjét ennyira zavarja, ha ilyen véleményt kell olvasnia, ne írja ki kérdésbe, ki mit gondol róla.

Akkor nem kell azon is rágódnia, hogy nem elég, amit tenni készül, de egyesek még el is ítélik a tettet, és más megoldásra buzdítják, ahelyett, hogy bólogatnának, és azt mondanék, hogy igen, tedd csak, neked is meg a megszült gyerekeidnek is jobb lesz, ha ezt az újat nem hagyod meg sem születni.

A 2-3 éves kisgyerek is volt 7 hetes embrió, szerintem sem ugyanolyan elveszíteni a kettőt, de ez nem változtat a tényen, hogy a humán embrió nem kismacska, nem kiskutya, hanem ember, mégha nem is tart ott az egyedfejlődésben, ahol a 2-3 éves, és el is juthat odáig, ha nem kaparják ki. Márpedig egy ember életének erőszakos elvételét hogy is szokás nevezni?

Attól még, hogy egyesek ezt nem ismerik el, mert nekik kisebb a dolog kapcsán a bűntudatuk, és megtarthatják maguknak tiszta lelkiismerettel a kiskaput, ha felelőtlenek, attól még ez nem lesz máshogy.

2014. okt. 26. 19:45
 46/56 A kérdező kommentje:

Meghoztuk a döntésünket a kisbaba marad...

Nagyon sokat olvastam az abortuszról hogy szétvágják azt a kis lényt és stb...naaa ezt lelkileg nem hiszem hogy feltudnám dolgozni!

Nagyon nehéz lesz az első időszak de pontosan azért mert már most a mi gyerekünk és olyan embertől van akit szeretek így megtartjuk hogy esélyt adjunk neki az életre.

Akik azt gondolják hogy a párommal nem beszéltük meg nagyon téved amióta megtudtuk csak erről beszélünk.

A férjem a 2 gyereket is eteti, fürdeti, játszik velük, itthon marad velük stb...semmi rosszat nem tudok rá mondani.

2014. okt. 27. 19:00
 47/56 anonim ***** válasza:
22%
Gratulálok a helyes döntéshez:))))Legyen sok örömötök a babában!
2014. okt. 27. 19:13
 48/56 anonim ***** válasza:
40%

Nagyon örülök a döntéseteknek!

Legyen sok örömötök a babában! :)

2014. okt. 27. 19:26
 49/56 anonim ***** válasza:
23%
Akkor gratulálok! És ne felejtsetek majd védekezni, ha megszületett a babó!
2014. okt. 27. 23:53
 50/56 anonim ***** válasza:
37%
Jó döntést hoztál! Gratulálok!
2014. okt. 28. 09:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!