Tényleg olyan sokan ellenzik az abortuszt? Mert én még inkább támogatom is.
Mi van ha valakit megerőszakolnak?:O Akkor kötelező babát szülnie??:O
Meg amúgy ha egy gyerek úgy születik meg hogy nem akarják őt akkor milyen élete lesz?:O
Ezekre nem gondolnak az abortusz ellenzői?
"Egyetemet végeztem, okos és művelt ember vagyok..."
-Szerény is. Utána olvastam, ön a 8-dik hozzászólásban helyből olyan gorombaságot, írt a vitapartnereiről, amit mások csak nekifutásból tudnak, vagy nekifutásból sem engednek meg maguknak! Ezzel az én szememben már diszkvalifikálta is magát.
"Van családom, jól élünk és igen, ellenzem az abortuszt"
-Ja, úgy könnyű is. Ha hajléktalan lenne, vagy kérdés lenne, hogy ételre költ vagy számlákra, akkor már kevésbé könnyen ítélkezne mások fölött, akik nehéz döntést hoznak.
"és ezért gyűlölöd annyira azokat, akik veled ellentétben életet adnak másoknak."
Szóval mert én úgy gondolom egy anyának joga van eldönteni hogy szeretne-e végigmenni 9 hónap terhességen, megszülni a gyereket és felnevelni, én máris gyűlölök mindenkit aki úgy döntött hogy ezt vállalja? Nem tudom hogy szerezhettél diplomát ilyen logikával, az érvelés helyett kifröcsögött személyes rágalmazásokat és feltételezéseket pedig meg sem említem.
Mielőtt elkezdesz mégjobban vérszemet kapni, nem én voltam az eredeti komment írója de attól még hülyeséget beszélsz.
Én szinte belenyomorodtam a terhességbe. Trombozisom volt, a huszadik héttől feküdnom kellett, idült isiasz alakult ki a csípőmben és a derekamban. Mindezt húsz évesen.
Sokaknak fogalmuk sincs milyen terheléssel jár a várandósság az anya testére. És nem csak esztétikailag.
Lehet lepontozni.
55-re. Tessék, itt egy példa, hogy mennyire nem egyszerű téma ez! Már csak orvosilag is rettentő összetett!
Ezért sem szabad fekete-fehérben, egybites logikával gondolkozni és kategorikusan ítélkezni...
"de azt hogy valaki ellenzi de nem segit az ilyen gyereknek az bort iszik vizet predikal felfogas."
Azért ez nem egészen így van. Lenne egy kérdésem: ellenzed-e, hogy az értelmi fogyatékos gyerekeket/embereket megöljék? Ha nem teszel értük semmit, akkor nem ellenezheted, hanem egyet kell értened a megölésükkel?
Itt a vita arról van inkább, hogy mikortól számít életnek a magzat. Én hiszek abban, hogy egy erkölcsi törvény létezik, attól függetlenül, hogy ki fogadja el és ki nem. Nem ítélem el az abortuszt elkövetőket, de magát a tettet igen. Ők nemcsak elkövetők, hanem áldozatok is (persze a legfőbb áldozat a magzat), a tettük fizikai és lelki terhét nem tudják átvállalni azok, akik egyetértenek velük :(
57-est el tudom fogadni. Csak az a baj, hogy itt többen gond nélkül ítélkeznek ám. Eléggé gorombán.
Én is visszásnak tartom azt, amikor olyan esetben ítélkeznek, amikor a lehetséges súlyos következmények a legkevésbé sem érintik azt, aki ítélkezett. Annak is súlyos következményei vannak, ha valaki nehéz helyzetben vállalja a gyereket, nagyon súlyosak. Az én benyomásom az, hogy a magzatvédő lobbit ez nem különösebben érdekli. :(
Van egy csúnya, de találó mondás a "könnyű a más... a csalánt verni..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!