Sokan miért tartják öregesnek a József, Iván, Sándor, Jenő, Dezső neveket, ha a Gábort, Zoltánt, Attilát, Márkot, Pétert pedig egyáltalán nem?
Iván miért öreges? (mondjuk engem nem zavar, hogy szinte senki sem adja ezt a gyönyörű nevet a gyerekének :) )
Amúgy nem tudom a kérdésedre választ sajnos. Csak azt tudnám megmondani, hogy nekem miért nem tetszenek, de öregesnek nem tartanám őket.
első sor: dédpapám, nagypapám, apósom :D
második sor: férjem, osztálytársaim. és egyébként fiam is Zoltán na meg van egy Benedekem :D
nevek népszerűségének az idejei között van 20-40 év :) nem mindegy, hogy mi korosztályunkban a nagypapákat hívták úgy és az ő korosztályukra asszociálunk a név hallatán vagy épp (2. turnus) vagány gyerekkori plátói szerelmeink ugranak be róla :D
Mert a József, Sándor, Jenő stb. nevek kimentek a divatból, míg a Gábor, Zoltán, Péter stb. nevek nem, ma is népszerűek.
Lányneveknél is megfigyelhető: Ma már nem adják az Erzsébet, Jolán, Irma neveket, ellenben sok a Sára, Eszter.
1 éves fiam Iván.
Szerintem nem öreges név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!