Tényleg olyan sokan ellenzik az abortuszt? Mert én még inkább támogatom is.
Mi van ha valakit megerőszakolnak?:O Akkor kötelező babát szülnie??:O
Meg amúgy ha egy gyerek úgy születik meg hogy nem akarják őt akkor milyen élete lesz?:O
Ezekre nem gondolnak az abortusz ellenzői?
Ne személyeskedjék itt!
"könnyen elhiszik, hogy az abortusz a legjobb megoldás minden problémára. Pedig nem!"
-Dehogyis mindenre, csak a legszörnyűbb problémákra egy súlyos megoldás. Olyan, ami alapvetően rossz, de elkerülhetetlen, néha.
Egy ideális világban persze nem lenne rá szükség, de a mi világunk minden csak nem ideális...
Nem tudom, miféle erkölcs az, amelyik Magyarországról, kényelemből simán szembenéz azzal, hogy világra jönnek olyan gyerekek, akik kínok között éhenhalnak, hosszan elnyújtva. Kegyetlen és embertelen szerintem.
Nem tudom, milyen erkölcs az, amikor olyan emberek mondják meg másoknak, hogy mit tegyenek, akiknek semmi felelősségük a döntésben és a döntés következményei fikarcnyit sem változtatnak saját életükön.
Én nem értem, hogy hiheti azt valaki a XXI. századi modern, képalkotó technikák információinak birtokában, de akár csak az általános iskolai biológia tananyag elsajátítása után, hogy az embrió egy testrész.
Szerintem, aki ilyet mond, vagy hangoztat, az vagy elmebeteg, vagy betegesen és hazug módon cinikus.
Nem volna baj, ha némi, legalább leheletnyi logikai kapcsolat lenne a válaszodban. Szerintem egy kulturált beszélgetésben érvek feszülnek egymásnak. Az nem megy, ha valaki állít valamit, amire érkezik egy reflexió, amire az első fél általános és oda semennyire sem illó, új észrevételekkel reagál.
Kérdezem: azt állítod tehát, hogy az embrió: testrész?
"Ha ideális, ha nem, támogatni az abortuszt, akkor egyetértünk, hogy bűn ugye?"
-Természetesen nem értünk egyet! Az ideális nálam a világra vonatkozott jelzős szerkezetben és tagadószó volt előtte.
Hagyjuk már az egybites logikát, hogyha valami rossz dolog, akkor bűn is... NEM! Azt írtam, hogy rossz dolog, de néha szükséges, ettől én nem tartom bűnnek.
"Pont erről beszéltem. Kis majmocskák vagytok, akik benyalnak mindent."
-Igen otromba személyeskedés... Ha nem lennék úriember, akkor lehet hogy valamit adnék is vissza belőle. Így csak szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy milyen hangnemet engedett itt meg magának.
KÉRDEZŐ!
Igen, amint láthatod, sokan ellenzik és főleg rendkívül vehemensen.
Sajnos a kérdésedben megfogalmazott tökéletesen jogos kérdésekre én nem láttam épkézláb választ a (fanatik...ööö rendkívül meggyőződéses) abortusz ellenzőktől.
Ez az abortusz, kedves Charlie:
és nem attól függ az etikai megítélése, hogy ideális-e a világunk, vagy sem, de még attól sem, hogy Te, vagy én mit tartunk bűnnek és mit nem.
Ha a bűnt is relativizáljuk, akkor totális káoszhoz és féktelen anarchiához jutunk el. Voltak már olyan idők, amikor zsidókat, vagy éppen antikommunistákat megölni nem számított bűnnek.
Alapvető, mindenki által elfogadott erkölcsi mérföldkő kellene, hogy legyen az abortusz: olyan határvonal, amit átlépni nem szabadna. Emberi életet elvenni ugyanis minden magára valamit adó civilizációban bűn. Súlyos bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!