Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Tényleg olyan sokan ellenzik...

Tényleg olyan sokan ellenzik az abortuszt? Mert én még inkább támogatom is.

Figyelt kérdés

Mi van ha valakit megerőszakolnak?:O Akkor kötelező babát szülnie??:O

Meg amúgy ha egy gyerek úgy születik meg hogy nem akarják őt akkor milyen élete lesz?:O

Ezekre nem gondolnak az abortusz ellenzői?

2014. aug. 27. 22:02
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy meg nem az a lényeg, hogy érez e fájdalmat, vagy nem. Ver a szíve, tehát él és 100%-ban ember. Egy élő embert megölni pedig bűn. Erkölcsileg bűn. Tudod, mi az erkölcs? Sokkal többet érnek az erkölcsi törvények, mint a társadalmiak. Aki csak a társadalmi szerint próbál élni, nem biztos, hogy annyira jó embernek mondhatja magát. A hozzád hasonló emberek, akik nem tisztelik az erkölcsöt, a normákat és a gondolkodásukat elhomályosítják, azok könnyen elhiszik, hogy az abortusz a legjobb megoldás minden problémára. Pedig nem! Tuti, hogy az egyszerűbb, de nem a legjobb. Mivel a társadalomnak nem annyira rossz, hogy, ha nem születik meg mindenki, hiszen nem kell gondoskodnia a gyerekekről, de attól még, az abortusz bűn, csak hát ezt elferdítik. Miért is hangoztatnák, hogy bűn? Tök jó anyagilag ez az egész. A sok majmóca pedig el is hiszi. Még szerencse, hogy nem mindenki annyira buta, hogy a szemét be tudják kötni a sok hazugsággal. Ezer megoldás létezne a problémákra, nem csak az abortusz, de így jobb és könnyebb. Miért fektetnénk ebbe energiát, ha azt más jó dolgokra is fordíthatjuk, mint például egymás öldöklésére értelmetlen háborúkban? Ha homokba dugjuk a fejünket, soha nem fog változni semmi. Megölni a magzatokat pedig a legnagyobb tékozlás a világon. Mi veszítünk csak. Saját emberségünkből vizsgázunk elégtelenre. Az ÉLETHEZ mindenkinek joga van, ha érez fájdalmat már, ha nem. Az olyanok miatt,mint te, sajnos minden egyes abortusszal szegényebb lesz a világ, miközben saját lelkiismeretetek, nyugtatjátok a szátokba adott szöveggel, hogy hát ez így a jó, különben sem éreznek fájdalmat, mennyire egyszerűbb így meg pocsék élete lenne stb...Boldog tudatlanság ugye?
2014. szept. 11. 12:43
 32/60 anonim ***** válasza:
59%

Ne személyeskedjék itt!

"könnyen elhiszik, hogy az abortusz a legjobb megoldás minden problémára. Pedig nem!"

-Dehogyis mindenre, csak a legszörnyűbb problémákra egy súlyos megoldás. Olyan, ami alapvetően rossz, de elkerülhetetlen, néha.

Egy ideális világban persze nem lenne rá szükség, de a mi világunk minden csak nem ideális...

Nem tudom, miféle erkölcs az, amelyik Magyarországról, kényelemből simán szembenéz azzal, hogy világra jönnek olyan gyerekek, akik kínok között éhenhalnak, hosszan elnyújtva. Kegyetlen és embertelen szerintem.

Nem tudom, milyen erkölcs az, amikor olyan emberek mondják meg másoknak, hogy mit tegyenek, akiknek semmi felelősségük a döntésben és a döntés következményei fikarcnyit sem változtatnak saját életükön.

2014. szept. 11. 12:51
 33/60 anonim ***** válasza:
0%
Ha ideális, ha nem, támogatni az abortuszt, akkor egyetértünk, hogy bűn ugye? Pont erről beszéltem. Kis majmocskák vagytok, akik benyalnak mindent. Az éhező gyerekeken nem úgy kell segíteni, hogy támogatod az abortuszt. Ezer meg ezer lehetőség lenne. Attól mert ez egy pocsék világ, én nem teszem még pocsékabb hellyé, azzal, hogy olyan dolgot helyeslek, ami mellesleg bűn és mások életének kioltásával jár.
2014. szept. 11. 20:49
 34/60 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem értünk egyet abban, hogy bűn. Nem bűn, az embrió a testem része. Ahhoz sincs közöd, ha kivágatom magamból a rákot. Meg ehhez sem.
2014. szept. 11. 21:00
 35/60 anonim ***** válasza:
29%

Én nem értem, hogy hiheti azt valaki a XXI. századi modern, képalkotó technikák információinak birtokában, de akár csak az általános iskolai biológia tananyag elsajátítása után, hogy az embrió egy testrész.

Szerintem, aki ilyet mond, vagy hangoztat, az vagy elmebeteg, vagy betegesen és hazug módon cinikus.

2014. szept. 11. 21:08
 36/60 anonim ***** válasza:
Én nem minősítgetlek, ha nem bánod... gyereket csinálni bárki tud. Aki mást is, az azt tartja fontosnak, a többinek meg marad az embrióimádat. :) (meg a mások lába között turkálás)
2014. szept. 11. 21:12
 37/60 anonim ***** válasza:

Nem volna baj, ha némi, legalább leheletnyi logikai kapcsolat lenne a válaszodban. Szerintem egy kulturált beszélgetésben érvek feszülnek egymásnak. Az nem megy, ha valaki állít valamit, amire érkezik egy reflexió, amire az első fél általános és oda semennyire sem illó, új észrevételekkel reagál.

Kérdezem: azt állítod tehát, hogy az embrió: testrész?

2014. szept. 11. 21:16
 38/60 anonim ***** válasza:

"Ha ideális, ha nem, támogatni az abortuszt, akkor egyetértünk, hogy bűn ugye?"

-Természetesen nem értünk egyet! Az ideális nálam a világra vonatkozott jelzős szerkezetben és tagadószó volt előtte.

Hagyjuk már az egybites logikát, hogyha valami rossz dolog, akkor bűn is... NEM! Azt írtam, hogy rossz dolog, de néha szükséges, ettől én nem tartom bűnnek.

"Pont erről beszéltem. Kis majmocskák vagytok, akik benyalnak mindent."

-Igen otromba személyeskedés... Ha nem lennék úriember, akkor lehet hogy valamit adnék is vissza belőle. Így csak szeretném tudatosítani mindenkiben, hogy milyen hangnemet engedett itt meg magának.

KÉRDEZŐ!

Igen, amint láthatod, sokan ellenzik és főleg rendkívül vehemensen.

Sajnos a kérdésedben megfogalmazott tökéletesen jogos kérdésekre én nem láttam épkézláb választ a (fanatik...ööö rendkívül meggyőződéses) abortusz ellenzőktől.

2014. szept. 11. 21:30
 39/60 anonim ***** válasza:

Ez az abortusz, kedves Charlie:

[link]

és nem attól függ az etikai megítélése, hogy ideális-e a világunk, vagy sem, de még attól sem, hogy Te, vagy én mit tartunk bűnnek és mit nem.

Ha a bűnt is relativizáljuk, akkor totális káoszhoz és féktelen anarchiához jutunk el. Voltak már olyan idők, amikor zsidókat, vagy éppen antikommunistákat megölni nem számított bűnnek.

Alapvető, mindenki által elfogadott erkölcsi mérföldkő kellene, hogy legyen az abortusz: olyan határvonal, amit átlépni nem szabadna. Emberi életet elvenni ugyanis minden magára valamit adó civilizációban bűn. Súlyos bűn.

2014. szept. 11. 21:37
 40/60 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Értem. Önhöz szól igazából ez a kiírt kérdés és szerintem jogosak a Kérdező fölvetései. Legyen olyan kedves válaszoljon a zöld mezőben látható kérdésekre!
2014. szept. 11. 21:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!