Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti ebben az esetben megtartaná...

Ti ebben az esetben megtartanátok a babát, vagy szerintetek tönkretenné az életeteket a baba megszületése?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 24 évesek vagytok, teherbe estetek, de nincs pasitok. Most végeztetek az egyetemmel, csak 4 órában dolgoztok fél éve.

Albiban laktok, a szüleitektől 100 km-re, ki tudjátok egyedül fizetni a lakást (most, mert ösztöndíj+bér), hazaköltözni semmiképpen nem akartok vidékre soha többé.

De: ugye nincs munkátok, csak ez a 4 órás (kb. 0 gyed), nincs pasitok, nem is nagyon lenne később gyerekkel együtt. Öd nem lesz szeptembertől már.

Ti mit tennétek?

2014. júl. 11. 14:39
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
88%
38-as,és itt ez a helyzet? Én nem azt olvastam ki a kérdező soraiból hogy soha nem akar dolgozni, te igen?
2014. júl. 13. 00:26
 42/50 Viktoria1978 ***** válasza:
Kedves kerdezö! Sikerült döntened?
2014. júl. 13. 22:38
 43/50 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező!

Egyetlen egy kérdésre kell válaszolnod: akarod a babát?

Ennyi

Ha akarod, megoldod. Ha nem, tök mindegy mi az indok.

2014. júl. 14. 05:53
 44/50 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdező, ha most végeztél az egyetemmel, akkor kapsz GYED EXTRÁT, nézz utána milyen feltételei vannak. :)

[link]

A kérdésedre elég nehéz válaszolni, mert ha úgy döntesz, hogy megtartod, akkor elég nehéz lesz neked egyedül(feltéve, ha a srác nem segít), távol a szüleidtől. Ha elég erős vagy menni fog, és ha a szüleid is támogatnak és kifizetik az albérletedet, az azért nagy segítség.

Ha nem tartod meg, akkor is egy darabig nehéz lesz, van aki egész életében nem tudja feldolgozni az abortuszt( ismerek ilyet sajnos, elég szörnyű...), persze nem mondom, hogy Te is ilyen leszel, de benne van a pakliban.

Szóval egyik nehezebb mint a másik, bár őszintén, ha én a te helyzetedben lennék, kétszer meggondolnám, hogy megtartsam-e; mondom ezt úgy, hogy 12 hetes várandós vagyok :)

Hát mindenesetre kitartás és majd azért írd meg hogy döntöttél és az apa hogy fogadta a döntésed (meg egyáltalán a hírt).

2014. júl. 14. 11:24
 45/50 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, nem tudom mit válaszoltak- de az biztos, hogy egy gyerek eléggé embert próbáló feladat. Egy csoda, ahogy kifejlődik benned, egy földöntúli boldogság, ahogy világra jön, de utána rohadt nagy feladat felnevelni- mind anyagilag, mind emberileg. Egyedül te tudod, hogy meg tudod-e teremteni a feltételeit ennek. Nekem 3kisgyerekem van- stabil házasság mellett, és bizony nagyon sok a feladat. Én nem szülnék úgy babát, ha egyedül lennék, de ezzel nem lebeszélni akarlak, csak saját magamból indulok ki.

Ha az anyagiakat meg tudod teremteni, ha van segítséged- márha apuka tényleg nem lesz melletted- és legfőképp akarod is a babát, akkor nem gondolkodnék a helyedben, hogy elvetessem.

2014. júl. 14. 11:41
 46/50 anonim ***** válasza:
87%

én 3 gyerekes anyaként mondom h vetesse el a gyereket

szal én anno nem bántam meg egy ilyen döntést (és hihetetlen módom egyáltalán nem viselt meg az abortusz) ellenben lett egy kedves rendes pasim akivel most is élek :-)

valszeg egy gyerekkel a nyakamon nem sikerült volna összejönnöm vele

de ki tudja ...

2014. júl. 16. 15:11
 47/50 anonim ***** válasza:
Kerdezö, hogyan döntöttel?
2014. júl. 16. 15:34
 48/50 anonim válasza:
25%
Én férfi fejjel azt mondom tartsd meg. Ha nő lennék nem lennék képes rá, hogy elvetessem a magzatom életét. Pasi ide vagy oda. Én már igen régen így találtam meg és fogadtam el a párom, hogy volt egy gyermeke. Ha igazán szeretnek egy gyermek nem lehet akadály ha igen akkor nem szeretnek. Ennyi. A sors fintora nálunk, hogy egy közös gyerek után a párom a másodikat már elvetette pedig én nagyon szerettem volna megtartani.
2014. júl. 28. 13:10
 49/50 anonim ***** válasza:
0%

Teljes szivemből remélem, hogy megtartod azt a kis életet a pocakodban. Sajnálom, hogy ilyen körülmények közt fogant meg benned, nem egy kiegyensúlyozott családba érkezik, de valamilyen szinten ez is a te döntéseidnek a következménye.(ha tudtad, hogy a fiú több lánnyal is szórakozik meggondolhattad volna, hogy lefekszel vele vagy sem)

A lényeg, a baba erről nem tehet, ne ő keljen elszenvednie a döntéseid következményét azzal, hogy véget vetsz az életének. Légy erős és felelősségteljes és engedd, hogy az a kisbaba szeretettel, örömmel és boldogsággal töltse be az életed. Tapasztalatból mondom, különleges szeretetet kapsz a saját gyermekedtől, és egy egyedi, ösztönös, mély szeretet tölti be szived mikor ő megszületik erre a világra. Ne a kifogásokat keresd, légy bátor szivü és dönts jól.

2014. dec. 7. 22:43
 50/50 anonim ***** válasza:
mi történt, kérdező?
2016. jún. 20. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!