Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti ebben az esetben megtartaná...

Ti ebben az esetben megtartanátok a babát, vagy szerintetek tönkretenné az életeteket a baba megszületése?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy 24 évesek vagytok, teherbe estetek, de nincs pasitok. Most végeztetek az egyetemmel, csak 4 órában dolgoztok fél éve.

Albiban laktok, a szüleitektől 100 km-re, ki tudjátok egyedül fizetni a lakást (most, mert ösztöndíj+bér), hazaköltözni semmiképpen nem akartok vidékre soha többé.

De: ugye nincs munkátok, csak ez a 4 órás (kb. 0 gyed), nincs pasitok, nem is nagyon lenne később gyerekkel együtt. Öd nem lesz szeptembertől már.

Ti mit tennétek?

2014. júl. 11. 14:39
1 2 3 4 5
 31/50 Viktoria1978 ***** válasza:
61%
Szia! Te olyan ironikusan valaszolgatsz vissza, ne haragudj ez nekem vhogy nem tetszik, gondolom nem erdekel. 24 eves vagy, diplomas, tudsz mindent az abortuszrol es teherbe esel. Utoljara azt irtad, hogy tele vagytok penzzel, akkor hol itt a problema, hogy esetleg felnevelj egy gyereket egyedül. Az igaz, hogy egyedül több eselyed van normalis parkapcsolat kialakitasara, mint gyerekkel, de aki szeret az elfogad mindenestül. Gondolom gyermeked apja csak egy futokaland feleseg volt ezert nem akarod "tönkretenni" az eletet egy gyerekkel. Azt kell eldöntenetek vallaljatok-e, egyedül vagy közösen, mi a fontosabb a karrier vagy a pocakodban levö kis elöleny, aki növekszik es töled függ, születese utan is. Sok sikert a döntesben. Nem egyszerü a helyzet, de mindig van mindenböl kiut.
2014. júl. 12. 20:12
 32/50 A kérdező kommentje:

utolsó, legyél szíves elolvasni, hogy hogyan írnak nekem és ezután megnézni az én válaszaimat. :)

De köszi a véleményt, igazad van mindenben.:)

2014. júl. 12. 20:18
 33/50 Viktoria1978 ***** válasza:
54%
Itt nagyjareszt anyukak irogatnak, akik az abortuszt megvetik, szoval ez teljesen erthetö miert ellensegesek. A döntes egyes egyedül a tied. Mindent gondolj at, hogy mi veghezvihetö. Azt mondjak, hogy az abortusz nagyon megvisel lelkileg. Ezen is gondolkozz el.
2014. júl. 12. 20:23
 34/50 anonim ***** válasza:
19%
a te bunod te fogs erte szenvedni mert bizony nem tunik el az a baba soha ott fog elni a fejedben minden evben a szuletese napjan ami soha nem jott el szet fog szakadni a lelked es arra gondolsz a te fiad lanyod mar hany eves lenne ha nem olted volna meg.
2014. júl. 12. 20:38
 35/50 Viktoria1978 ***** válasza:
94%
Kedves utolso! Azt elhiheted van min törnie a fejet a kerdezönek. Azert kerdezett, mert nem tudja mit csinaljon. A gyerekkerdes nem egyszerü tema, föleg, ha fiatal az ember es egyedül marad. Felelötlen volt, de ez mindnyajunkkal megesik. Tanacsot kell neki adni, nem legyilkosozni.
2014. júl. 12. 20:55
 36/50 anonim ***** válasza:
31%
Nem vagy szegény. De a kérdésben arra panaszkodsz, hogy csak 4 órás munkád van, albérletben laksz, szülők távol, apuka nem segít, gyedet nem kapnál, ösztöndíjad megszűnik, mire megszületik a gyerek. Tényleg baromi jól élhetsz, irigyellek is érte. Tök jó, hogy a szüleid tele vannak pénzzel, de te 24 éves érett nőként anyádék nyakára akarsz gyereket potyogtatni? Érett gondolkodásra vall. És még pökhendi is vagy. Abba már bele se megyek, hogy vajon mit tanul el tőled szegény gyerek, ilyen mentalitással.
2014. júl. 12. 21:18
 37/50 anonim ***** válasza:
30%
A másik, amit nem szeretek, az ez a kifejezés hogy szülők nyakára potyogtatni ... Mert mire való az igazi Jó Család? Engem a szüleim a legrosszabb helyzetekben is mindig támogattak. Amikor meg én tehettem, később, akkor meg én segítettem őket mikor eloallt egy nehezebb helyzet. . Két unokajuk van, tűzbe mennének értük, komolyan a csillagokat lehoznak értük az égből. Erről szól a család szerintem.
2014. júl. 12. 21:55
 38/50 anonim ***** válasza:
57%
Igen, nagyon szép, ha a család támogatja egymást. De tudatosan úgy megszülni egy gyereket, hogy nekem nincs pénzem, nem is lesz, nem is dolgozok majd, sőt gyedet se kapok, ja meg még az apja se ad egy kanyit se, mert talán azt se tudom kitől van a gyerek, de nembaj, anyámék majd utalják a pénzt a pelenkára, a kiságyra, a babakocsira, a tandíjra, na ez mocskos önző dolog. Más az, ha egy házaspárnak születik gyermeke, akit tudatosan vállaltak, normál anyagi körülmények közé, majd később mondjuk elveszítik a munkájukat a szülők, és kissé megszorulnak, így a nagyszülőknek néhány hónapig, x ideig támogatni kell őket. De az nem pálya, hogy már úgy indítani egy gyerek életét, hogy a nagyszülei tartják el, mert ezt a kedves kislányuk eldöntötte... Ha valahol ez így működik, úgy gondolom épp nem a jó család kategória, hisz a gyerek semmibe veszi a szüleit, és pénztárcaként tekint rájuk.
2014. júl. 12. 22:01
 39/50 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kérdező, én a 8-as válaszoló vagyok.

Ugye megírod, hogyan döntöttél? Itt sokan válaszolnak indulatosan, de hidd el érthető, mert ez a téma mindig indulatokat szül.

Annak idején én is kitettem a kérdésemet: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Ha gondolod, nézz bele, milyen válaszokat kaptam...

Azóta 1 éves a pici fiam...

Én szurkolok neked, hogy sikerüljön a legjobb döntést hoznod!

2014. júl. 12. 22:33
 40/50 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Kérdező!

Szerintem szüld meg a babádat, adj neki esélyt az élethez. Keress a terhességed idején egy örökbefogadó szülőpárt, és legalább a terhesség minden pillanatát élvezd ki. Ha a szülés után még is úgy döntenél, hogy még sem adod örökbe gyermeked, akkor még megteheted!

Ha pedig még is lemondasz róla, akkor kapott a gyermeked egy jó családban lehetőséget, hogy a társadalom hasznos tagja legyen!

Lehet, hogy orvost, kutatót, mérnököt, vagy mentőst vagy zenészt, vagy feltalálót fognak nekünk felnevelni!

Ha megtartod, és örökbe adod, ez a legjobb dolog amit tehetsz, mint az abortusz!

A 29-es válaszoló pedig... Inkább nem véleményezném!

2014. júl. 12. 23:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!