Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha én nem szeretném, akkor is...

Melissza ikszdé kérdése:

Ha én nem szeretném, akkor is el veszik a babát? 16/L

Figyelt kérdés

Sziasztok. 16 éves vagyok és terhes. Nem kérek a lenézö válaszokból ,hogy hamar van és felelötlen vagyok mert nem ez a lényeg most. Azt hiszem történt egy kis baleset. És ezt nem szeretnénk eltitkolni a szüleim elött sem. Az ö hozzá tartozói közül páran tudnak arról hogy babát várok. Meg szeretnék tartani a babát, de félünk hogy elvennék . Tudom kicsit korai , de nem tudnánk megtenni azt, hogy elvetessük. Inkább leszek fiatalon terhes, minthogy örök életembe bánjam hogy "megöljem" a gyermekem. Arra lennénk kivàncsiak, hogy ha anyukáméknak elmondjuk, és mi nem szeretnénk elvetetni , akkor is elvennék tölem? Úgy hallottuk hogy erre van külön törvény, de gondoltam azért meg kérdezem. Nem tudom mit szólnak hozzá a szüleim, azét félek hogy elvetetnék. El kell mondanom nekik, hisz

orvoshoz is kellene mennem és egyébként sem lehet sokáig titkolni.

Kedden leszek 8 hetes ha jól számoltuk. Elöre is köszi a válaszokat.

2014. máj. 4. 18:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
10-es, NEM is tudnak még róla a szülei!
2014. máj. 4. 20:29
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen, olvastam. De mivel jogilag nem kényszeríthető senki abortuszra, ha a gyermek vállalása mellett dönt, ez a baba feltehetőleg meg fog születni. És én abban reménykedem, hogy a szülők/nagyszülők támogatólag állnak majd az új kis család mellé. A kérdező sejti, mi a szülők MOSTANI álláspontja, és én azt sejtem, hogy ez a baba születése után a baba és a fiatal szülők javára változni fog. Csak annyit bátorkodtam javasolni, hogy ha a kérdező szülei részéről akkor elfogadásba váltana majd a dolog, ne kérjék számon rajtuk a mostani viselkedést, mert feltehetőleg ezt sem a rossz szándék szüli...
2014. máj. 4. 21:17
 13/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is mondd el a szüleidnek, persze azért arra számíts, hogy minden leszel, csak normális nem az Ő szemükbe. Számíts arra is, hogy esetleg kidobnak otthonról.

A babát viszont nem vehetik el tőled, hiszen nem életmentő beavatkozásról van szó.

Bár azért én adnék neked egy beteg jogász telefon számát, hívd fel, és érdeklődj nála, az a tuti!

Sajnos ma az ember nem tudja pontosan, hogy mit lehet, és mit nem, hiszen ha egy anya nem akarja beadatni az engerix b védőoltást, akkor rendőri kísérettel is de beadják a gyereknek! És a betegjogi képviselő telefon száma:

06 20 489 95 25

2014. máj. 5. 08:33
 14/32 anonim ***** válasza:
16%
Megszülni megszülheted, de nem lehetsz a törvényes gyámja. Ha a szüleid, vagy valamelyik családtagod, esetleg a párod családja nem vállalják a gyámságot, akkor a gyámhivatal elveheti tőled a gyereket, mivel nem vagy 18 éves.
2014. máj. 5. 15:19
 15/32 anonim ***** válasza:
Illetve ha a párod elmúlt 18, akkor ő lesz ugye a gyámja a gyereknek.
2014. máj. 5. 15:21
 16/32 A kérdező kommentje:
A párom lassan 20 éves lesz
2014. máj. 5. 15:30
 17/32 anonim ***** válasza:
Úgy tudom magzati gyám is kell, legalábbis nekem azt mondták,hogy az én esetemben azért nem kellett, mert szülésre betöltöttem a 18-at.
2014. máj. 5. 15:35
 18/32 anonim ***** válasza:
Ha megakarod tartani ellenörizni fognak mégjobban hivatalos szervek mivel kiskórú vagy. Igen amugy megtarthatód.
2014. máj. 7. 08:59
 19/32 anonim ***** válasza:
23%
Ha megszülöd idővel úgy is elveszik tőled. Tini szerelem a tiéd, úgy sem maradsz együtt a pasiddal. Ha a szüleid kidobnak otthonról és a pasid is kidob akkor majd nézegelődhetsz. Egyébként ezt érdemelnéd.
2014. máj. 7. 19:13
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
utolsó mért bántod a kérdezöt ? Mért akarsz neki rosszat mikor nemismered ?
2014. máj. 7. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!