Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Aki elveteti az egészséges...

Aki elveteti az egészséges gyermekét az bűnt követ el?

Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 20:40
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
48%
Csak úgy mellékesen érdklődöm, hogy az mennyivel lenne jobb, ha senki nem "ölné" meg a gyerekét? Tele lenne az összes nevelőintézet, fizetné az állam, azaz mi tartanánk el egy csomó gyereket. Merthogy annyian nem szeretnének kisbabát, mint ahányat elvetetnek.... Sajnos. De vajon mennyivel lennének a gyerekek boldogabbak, ha nem családban nőnének fel, hanem abban a tudatban, hogy ők nem kellettek senkinek? Egy intézetben, ahol tucatnyi másik gyerekkel kell megosztani a játékot, a szeretetet, ahol a gondozók jônnek-mennek? Sose fogja tudni milyen az, amikor anya és apa együtt neveli, segíti az első lépéseit, aggódva figyeli a szárnypróbálgatásokat, könnyes szemmel hallgatja az anyák napi versét, meghallgatja a szerelmi bánatát... Anya vagyok, sosem lennék képes elvetetni a babám, illetve csak nagyon szélsőséges helyzetben. De bizony jobb, ha egy gyermek inkább meg sem születik, minthogy a nyomorban, a nélkülözésben éljen. Szerintem is a megfelelő védekezés a megoldás. Ha meg baba fogan, akkor van az a lehetőség, hogy abortálja. Ez nem bűn! Ez egy döntés, aminek következménye van. Bűn, ha meggondolatlanul, felelőtlenül esik valaki teherbe. Normális nőnek már bűnhődés az abortusz, mert a lelki következményeket neki kell feldolgozni.
2014. máj. 16. 21:17
 52/62 anonim ***** válasza:
57%
Igen, ismerek, meglehetősen közelről. Boldog és kiegyensúlyozott kisfiú, a szemünk fénye.
2014. máj. 16. 22:23
 53/62 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg minek írok? Az a gyerek szerencsés lehet, de rajta kívül még rengetegen vannak, akik sajnos soha nem fognak egy szerető családhoz kerülni.
2014. máj. 16. 23:55
 54/62 anonim ***** válasza:
Olyan kevés van, hisz éveket kell várni hogy egy kisbabát örökbe fogadhass, és nagyon komoly feltételeknek kell megfelelned, és utána is rendszeresen ellenőriznek a családvédelmisek, ha a legkisebb eltérést találják, vagy a kicsivel való elbeszélgetés során felmerül a bántalmazás, azonnal lépnek.
2014. máj. 17. 09:48
 55/62 anonim ***** válasza:
Nem, hisz az abortusz nem törvényellenes és nem bűntény. Ennyi erővel az orvost is lehetne bűnösnek tartani, aki a műtétet végzi, hisz fizikailag ő a gyilkos, nem az anya, aki úgy dönt, nem tartja meg a gyereket. Nyilván mindenkinek mások az erkölcsi határai, így sokan bűnösnek tartják, de ezen kár vitázni, mert ez egy soha véget nem érő csata a két párt közt.
2014. máj. 17. 19:22
 56/62 anonim ***** válasza:
30%

100 eve a lopas utani kezlevagas sem volt bun.

Es keleten a paraznak halalrakovezese is engedelyezett.

A torveny valtozik a korral de attol a bun bun marad csak nem buntetik sot legalizaljak.

2014. máj. 17. 21:24
 57/62 anonim ***** válasza:
46%

Az abortuszvitát nem lehet eldönteni, amíg megengedi a törvény, addig lesz abortusz. Az más kérdés, hogy kinek bírja el a lelkiismerete. Aki nem szeretné megöletni (igen, megöletni, hiszen kb. a 6 héttő ver a szíve, tehát él) a magzatát, az VÉDEKEZZEN! A 21. században, nincs olyan, hogy becsúszott, hiszen már mindenki számára elérhető akár a művi meddővé tétel, csak nyilatkozni kell arról, hogy hozzájárul.

Más: az én példám. A szüleim nem tartották meg a testvéremet, így nem kaptam meg az esélyt, hogy megszülessen az édestestvérem. Még fiatal vagyok, de már meghalt mindkét szülőm, és nem maradt senkim, és igen, ezért őket hibáztatom. Ezért én soha nem vetetném el a magzatomat.

A lányomat még szoptattam, amikor felmerült a gyanú, hogy terhes vagyok a másodikkal (igen, nem védekeztünk körültekintően). A körülmények miatt nagyon nehéz helyzetbe kerülünk, ha megszülöm, de ennek ellenére fel sem merült bennem az abortusz gondolata! Aztán végül kiderült, hogy nincs baba.

2014. máj. 22. 07:39
 58/62 anonim ***** válasza:
22%

57: és ha csak egyszerűen nem lett volna testvéred? Mert mondjuk nem is akarnak és nem is sikerül be egy terhesség, amit meg kell szakítani? Akkor is a szüleidet hibáztatnád, hogy egyedül maradtál? Ez mekkora önző hozzáállás, te jó ég. A halott szüleidre haragudni, mert most nincs senkid... Ha úgy élnéd az életed, biztos lennének körülötted emberek, akikre számíthatsz. Nekem van testvérem, de több barátom is van, akikkel sokkal de sokkal jobb a kapcsolatom, mint a testvéremmel. Nem a szüleiden múlt, hogy magányos leszel-e életed végéig.

Abba meg már bele se menjünk, hogy születhett volna testvéred, akit mondjuk 15 éves korában halálra gázol egy autó. Ugyanott tartanál, ahol most, max. nem szerencsétlen szüleidet hibáztatnád.

Még egy gondolat. "Nem maradt senkim" - írod. És a párod, illetve a gyermeked? Ők nem számítanak? Neked van egy családod, az élet rendje pedig az, hogy a szülők, nagyszülők, testvérek, ilyen-olyan rokonok meghalnak. Ki előbb, ki utóbb. És rengeteg ember él úgy, hogy egy rokona sincs már a házastársán és a gyermekein kívül. Mégsem jut eszükbe ilyen gondolat, hogy nincs senkijük. Ezen én elgondolkodnék a helyedben.

2014. máj. 22. 11:15
 59/62 anonim ***** válasza:
Utolsó! Tegyünk már azért különbséget! Nem mindegy, hogy egy eleve meg nem fogant testvérről beszélünk, vagy egy olyanról, akinek az életét vették el! Ő élt és megszülethetett volna. A meg nem fogant testvér, nyilván meg sem született volna, így értelmetlen amit írtál. Máskor gondolkodj kicsit kérlek és a mai nap már hasonló bődületes baromságot nem kérünk tőled! Köszi! A másik, hogy valóban most már nem szabad a szülőket emiatt hibáztatni. Nyugodjanak ők békében és kedves válaszoló csak azokkal törődj valóban, akik melletted vannak jelenleg is. Imádkozz a testvéred lelkéért, mást nem tehetsz érte sajnos.
2014. máj. 22. 11:49
 60/62 anonim ***** válasza:

Kedves 58-as, te egy hatalmas bunkó vagy. Nyilván fogalmad sincs milyen szülők és testvérek nélkül maradni, és bármennyire antipatikus vagy, inkább azt kívánom, minél később tudd meg ezt.

Amúgy nekem is vannak barátaim, de szeretem a férjemet és a gyerekemet, de igenis hiányoznak a szüleim és a rokonaim (jóformán senki nem él már). Úgy hogy nem tudod a részleteket, ne ítélkezz! A bátyám 24 hetes magzat volt, amikor anyámék angyalkát csináltattak belőle azzal az indokkal, hogy anyám még az előző férjétől nem volt hivatalosan elválva, apám meg nemigen tervezett vele jövőt.(Apám véletlenül kotyogta el ezt, jópár évvel anyám halálát követően)

A férjem többet van külföldön mint itthon, a 15 hónapos gyerekemet meg hiába imádom, nem tudok vele úgy társalogni, ahogy egy felnőttel. Még te is kerülhetsz ilyen helyzetbe, így gondold át az észosztást!

2014. máj. 22. 14:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!