Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Aki elveteti az egészséges...

Aki elveteti az egészséges gyermekét az bűnt követ el?

Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 20:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
26%

"meg nem gyerekrol beszélünk, hanem magzatrol."

Egy éves kor előtt sem beszélünk gyerekről hanem csecsemőről, akkor őt is meglehetne szerinted ölni?

2014. máj. 2. 11:23
 32/62 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy meddő vita. Míg világ a világ, mindig is kétféle vélemény lesz erről. Van aki szerint bűn, van aki szerint nem.

Szerintem bűn, de nem ítélem el, aki megteszi. Én senkit nem ítélek el, az majd Isten dolga lesz. Tudom, hogy van olyan élethelyzet, amikor az anya erre kényszerül és talán abban a percben ez a mgoldás a "kisebb rossz". De vajon elég idő-e az a néhány hét, hogy eldöntehessük, biztosan borzalmas és kínkeserves élete lesz annak a magzatnak, ha megszületik?

Sokszor említem példának a férjemet. Aki 18-19 éves koráig ismeri meg, talán azt mondta volna, ennek a gyereknek jobb lett volna, ha az "anyja" abortálja. Verték, éheztették, intézetbe adták. Ott további szörnyűségeket élt át. Egy normális családban élő személy, elképzelni sem tudja miket. És a férjem mégis hálás az életének. Kitört ebből a létből, megismerkedett velem, majd született egy csodás fiúnk. Szépen élünk, nagyon szeretjük egymást. Ha másért nem is, azért hálát adok a sorsnak, hogy a férjem anyja elkövette azt a "bűnt", hogy megszülte és megismerhettem a fiát.

Ezt csak azért mesélem el, mert bár akkor valóban az abortusz lett volna a legésszerűbb, az itteni válaszadók szavaival élve, évekkel később mégiscsak jóra fordult a férjem élete, és a sok szendevés ellenére boldog, talán boldogabb mint a legtöbb ember, aki jobb családban nőtt fel. Honnan tudhatjuk tehát abban a röpke 12 hétben, amíg döntünk a baba sorsáról, hogy vajon milyen sors vár rá?

Nem azzal van probléma, hogy valaki él ezzel a jogával és abortálja a magzatot, de legalább legyünk már kicsit tisztában a dolog súlyával. Na meg az értékrend. Nem védekezni bűn (írta itt valaki), de abortálni a magzatot nem az. Menjen abortuszra, akinek ez a "jobb megoldás", de ilyen gusztustalanságokat ne írjunk már.

2014. máj. 2. 13:32
 33/62 anonim ***** válasza:
2%
Utolsó, jól mondod, de könnyebb megölni s gyereket, aki még védekezni sem tud, csak hogy a kedves nőnek, nem nem anyának, könnyebb legyen a kis élete.
2014. máj. 2. 13:39
 34/62 anonim ***** válasza:
100%

Ha az abortuszt betiltanánk, növekedne az otthoni, veszélyes magzatelhajtás és a csecsemő gyilkosságok száma. Viszont jelentősen csökkenteni lehetne az abortuszok számát, ha nem lenne ilyen költséges a védekezés. Mi a párommal 2 doboz óvszert elhasználunk hetente. Nincs túl sok pénzünk, ezért viszonylag olcsó (masculan) óvszerrel védekezünk. Csak sajnos sokkal könnyebben kiszakad, mint pl egy durex. Viszont így is heti 1500 Ft-ot elköltünk erre, ami kb évi 78000 Ft + 14000 Ft, mert évi kétszer biztos kiszakad az óvszer, akkor meg ugye esemény utánit kell venni. Ha durexet használnánk, az heti 5700 Ft-ot jelentene és évente 297400 Ft-ot. Ha fogamzásgátlót szednék az kb 30000 Ft lenne már évente, de egyeseknek betegség miatt vagy a korukból, nézeteikből adódóan ezt nem teszik, én személy szerint a hízástól félek, a családomban minden nő ettől hízott meg. A tinik körében is az óvszerrel való védekezés az elterjedtebb, de számtalan olyan esetet ismerek, amikor nem tudtak egyesek óvszerre költeni, mert iszonyú drága, de a szex az egy alapvető szükséglet, így emiatt esett teherbe sok lány, aminek abortusz lett a vége. Egy jobb óvszer kb 250 Ft/db Szerintem ezt legalább 150 Ft-al csökkenteni kéne, pl a durexért 1000 ft szerintem pont elég a masculannál és olcsó társainál meg elég lenne, ha 50 Ft/db lenne. Így ha 1000 Ft lenne egy 10 db-os durex, már "csak" évi 104000 Ft lenne, egy 10 db-os masculan 500 Ft ért meg évi 52000 Ft. Azt is bevezetném, hogy a tinik ingyen tudjanak óvszerhez jutni, ezzel is csökkentve a tiniabortuszok számát.

Nem azt kell nézni, hogy ki miért bűnös, szidni egymást, hanem valami közös megoldást találni. De ahogy lopások is mindig lesznek, úgy a gyermeküket abortáló nők is mindig itt lesznek, nem lehet megszüntetni, csak a mennyiséget csökkenteni.

2014. máj. 2. 16:06
 35/62 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem is bűn.
2014. máj. 2. 17:52
 36/62 anonim ***** válasza:
13%

# 34/35

Akinek nem telik óvszerre az vágja le a tökét.

2014. máj. 2. 19:40
 37/62 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem az. Egyébként is már túl sok ember él a Földön, lassan feléljük a tartalékainkat. Nem kell minden egyes magzatnak megszületnie, akit nem akarnak tiszta szívből.
2014. máj. 3. 00:43
 38/62 anonim ***** válasza:
27%

Fejlett orszagokban 21 ev alatt es a raszoruloknak ingyenes a fog gatlas.

Vedekezni nen bun sot kotelesseged ha nem tudsz tobb gyereket eltartani.

A magzat embrio el hiszen dobog a szive

Ami el annak elpusztitasat gyilkossagnak hivjak.

De vannak tarsadalmilag megengedett gyilkossagok

Pl az okorban a rabszolga eletet el kehetett venni

Vagy a mayaknal fel kehetett aldozni csecsemoket senki nem akad fel rajta sot bolcs dolognak tartottak ez volt a szokas.

Most pedig ua az abortus szabad lehet legalis de 1000 ev mulva barbar bunnek fogjak tartani.

2014. máj. 3. 09:33
 39/62 anonim ***** válasza:
73%
Emberileg igen bár ezt nem más dolga eldönteni. Törvényileg azonban nem mivel az abortusz legális. Vagyis nem bűn.
2014. máj. 3. 10:17
 40/62 anonim válasza:
42%
igen!! az bűn, hisz ő is egy élő lény!!!!!!!
2014. máj. 12. 19:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!