Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Aki elveteti az egészséges...

Aki elveteti az egészséges gyermekét az bűnt követ el?

Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 20:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
12%
Elég unintelligens vagy. Tudod kik szoktak háborogni vita közben? Akik buták, de okoskodnak és mivel nem tudnak értelmes válaszokat írni, ezért frusztráltak, mint te. Az pedig neveltetés kérdése, hogy egy 14 éves gyerek szexel-e vagy nem és csinal gyereket vagy nem. Ha én helyesen és racionálisan nevelem a fiam, esze ágában sem lesz ilyeneket művelni. A te gyereked ellenben biztos terhes lesz, mert az anyja sem valami erkölcsös ezek szerint. Jah bocs, elfelejtettem, hogy neked nem lesz gyereked, mert te mindet megöleted. Ha mégis van, nagyon sajnalom őt.
2014. máj. 2. 09:50
 22/62 anonim ***** válasza:
73%

Van gyerekem es nem volt abortuszom, nem is tervezem, hogy legyen. De veled ellentétben en megértem azt is, aki nem akar gyereket, en nem vagyok olyan elvakult mint te.

A gyerekedet - mint mindenki mas is - kb 3 eves korig tudod kizárólag magad nevelni, mivel amint közösségbe kerül, a kornyezet is hat ra. Siman keveredhet olyan társaságba, ahol normálisnak számít a tizenéves szex. Ja, ezt a te kimagasló intelligenciáddal nem lehet felfogni, tudom.

2014. máj. 2. 09:58
 23/62 anonim ***** válasza:
28%
Ahol szexel a 14 éves gyerek ott a szülővel vannak nagyon komoly gondok. Lehet újdonságot mondok, de vannak olyan szülők is akik nevelik a gyereküket.
2014. máj. 2. 10:00
 24/62 anonim ***** válasza:
57%

:) Mókás vagy. A jol nevelt kislány/kisfiú igen sokszor végzi ugy, ahogy nem kellene, épp a tökéletes szulo miatt.

Mindegy. Értelmetlen a veled valo vita. Hal Istennek ma Magyarorszagon es a világ jópár felvilágosult országában a terhesseg megtartása nem kotelezo. En örülök neki, hogy annak, aki nem akar gyereket, van választási lehetősége. Annak meg meg jobban örülök, hogy szerencsére a te velemenyed nem számít, nem kell tőled engedély, ha valaki abortuszt akar.

Befejeztem veled.

2014. máj. 2. 10:07
 25/62 anonim ***** válasza:
71%

Mennyire alpári módon képesek egymást szapulni, felnőtt, felelősségteljes nők/anyák, messze eltérve a kérdéstől. A helyetekben tanulnék némi empátiát, a gyereknevelés során bőven lesz rá szükség.....mert adódhatnak meglepetések.

Kezdjük ott, hogy a 21. században véletlenül nem lesz terhes egy nő. Max nem védekezett megfelelően. 22 hónapos a fiam, nem szedek és nem is fogok gyógyszert szedni. Duplán védekezünk, sőt: azokon a napokon még védekezés mellett sem vagyunk együtt. Nem akarom átélni az abortuszt. Ha valaki szexuális kapcsolatot létesít felelősséggel tartozik. Nekünk minden körülményünk adott egy tesóhoz, de nem szeretnék, ezért teszek ellene.

Ha valaki mégis felelőtlen volt és terhes lett, akkor bizony jobb, élet ide vagy oda, ha nem akarja a gyereket, inkább ne szülje meg. Már a terhesség alatt is érzi a baba, hogy várják vagy sem. Egy életre rányomja a bélyeget, nem beszélve a körülményekről, szeretetről, gondoskodásról. Igen, jobb, ha valaki inkább elveteti, ha nem tud alapvető anyagi és maximális érzelmi támogatást nyújtani a születendő gyerekének. Igen, elveszi az élet lehetőségét, de az sem mindegy milyen élet lenne. Könnyű fotelból okoskodni. Védekezni és ennek a szélesebb körű propagálására lenne szükség, nem az abortuszt kellene szoc. alapon támogatni, hanem a védekezést: gyógyszer,akár esemény utáni, óvszer, elkötés. A lelki teherrel mindenkinek magának kell megküzdenie, ez sokszor társadalmi, szociális helyzettől függ, mekkora bűnnek tekinti valaki vagy csak egy rossz "dolognak". Akinek van élő gyerkőce szerintem érzékenyebb erre a témára, mert tudja, mivé válhat egy gyerkőc. Korábban én is lazábban kezeltem és ha úgy adódott volna, akkor megtettem volna. Ma boldog házasságban élek, nem tenném meg, de ezt nem mondhatja el mindenki.

2014. máj. 2. 10:08
 26/62 anonim ***** válasza:
85%

#10 te talán emlékszel a magzat korodra?

Mondhat bárki bármit, hogy ereznek az egy dolog..mert talán grimaszol..a sok elborult elmejunek nem kell hinni..azt se tudja az orvos tudomány , hogy miért akkor szulsz amikor. Nem hogy ezt

2014. máj. 2. 10:15
 27/62 anonim ***** válasza:
24%

Komolyan itt senki nem hallott az örökbeadásról? Jó nem akar gyereket, de ezért nem kell megölnie. A szemem

ben ez olyan mintha elválna tőle a férje és inkább megöli, hisz úgysem tudna már ugyan olyan életet élni mint eddig.

2014. máj. 2. 10:17
 28/62 anonim ***** válasza:
10%
25-ös! te is szapulsz minket, ergo te sem vagy jobb senkinél. magadra vesd az első követ kérlek, aztán jöhetsz okoskodni. én amúgy felelősségteljes anyuka vagyok. sajnos beteg a kisfiam, de mindenben mellette állok, vele szenvedek. itt kezdődik a felelősségteljesség és nem ott ahol te gondolod.
2014. máj. 2. 10:36
 29/62 anonim ***** válasza:
58%

Örökbeadás.... Szépen hangzik, de nem mindig megvalósítható. Hog dolgozza végig a terhességet? Ha anyagi okok miatt nem akarja a gyereket, akkor hogyan gondoskodik arrol, hogy megfelelő vitamint es ásványi anyagot fogyasszon? Hogyan fogja feldolgozni amikor kivetel nelkul mindenki a "milyen anya az ilyen"mondatot vágja majd a fejéhez es ugy kezelik majd, mint valami szemetet? Arrol nem is beszélve, hogy milyen lelkiállapotban éli végig a terhességet - ami kihatással magzatra is.

De komolyan: mi koze van bárkinek is ahhoz, hogy egy vadidegen ember abortuszra megy e vagy sem?

2014. máj. 2. 10:37
 30/62 anonim ***** válasza:
28%
Akkor te nem sok mindent tudsz az örökbeadásról. Rengeteg szervezet éppen azért jött létre, hogy az ilyen helyzetben levő nőket támogassa lelkileg és anyagilag is. Ráadasul az olyan örökbeadásnál ahol már a terhesség alatt meg van az örökbefogadó szülő és nem titkos a kiléte, ő os támogathatja anyagilag a kismamát a terhessége alatt. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Itt az akaraton van a hangsúly.
2014. máj. 2. 11:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!