Aki elveteti az egészséges gyermekét az bűnt követ el?
Figyelt kérdés
2014. máj. 1. 20:40
11/62 anonim válasza:
Attól függ mi miatt, de szerintem alapból nem bűn. Bűn az, ha ne, védekezett rendesen, a bűnhődés az abortusz. Mindegy, hogy megszüli, vagy elveteti, normális nőnek erősen rányomja a bélyegét az életére. Én nem vagyok elvakult abortuszellenes. Bizonyos esetekben szerintem is ez a megoldás. Pl. Ismerősöm 17 éves lánya terhes a 17 éves barátjától. Az anyagi körülmények borzalmasak, érettségi nincs még. Na, nekik simán abortuszt javasolnék. Örökbefogadható gyerek azért így is marad.
12/62 anonim válasza:
Nem. A bűn az lenne, ha megszulné es megolnê, vagy szimplán nem gondoskodna rola.
13/62 anonim válasza:
Mellesleg abortuszt egészségügyi indikacio nelkul a 12. hetig végeznek, addig pedig nem nagyon derül ki, hogy egészséges e, vagy sem es meg nem gyerekrol beszélünk, hanem magzatrol.
14/62 anonim válasza:
Számomra egyértelműen igen! Jönnek itt azzal sokan, hogy mert "az"még csak egy kis "sejtcsomó" és nem is érez semmit, de abba bele sem gondolnak, hogy mi is csak sejtek milliárdjai vagyunk, semmi többek mégis embernek nevezzük magunkat és érzünk is. Ráadásul mára már bizonyított tény, hogy a kis embrió is nagyon hamar eléri azt a fejlettségi szintet, hogy érezze a fájdalmat, így az abortuszok nagy részében nem beszélhetünk humánus eljárásról. Szóval már fájdalmat okozni másnak qz is bűn, de egy élőlény ( számomra már ember) életét elvenni az gyilkosság. És: a kis emberke szíve szinte azonnal dobogni kezd, szóval kétségtelen, hogy él. A papírra is azt írja az orvos, hogy ÉLŐ.Nem is értem ezt a korcs világot. Ha megölsz egy kutyát, az bűn, de ha megölsz egy élő magzatot az nem az. Hogy is van ez így? Nem az abortuszt kellene pártolni, hanem olyan feltételeket kellene teremteni, hogy mindenki fel tudjs nevelni azt a gyereket és ne gondoljon az abortuszra. Bár az örökbeadást sem választják a nők, így gondolom ha a feltételek adottak lennének a gyermek felneveléséhez, akkor is megölnék. Erre most is van példa amúgy nagyon sok. Anyagilag minden rendben, de a nő egy önző disznó és azt mondja, hogy az életébe nem fér bele most a gyerek. Sajnos személyesen ismerek ilyen nőt. Vagy volt itt olyan is ezen az oldalon, akinek szintèn lett volna lehetősége felnevelni a gyereket, mert állítása szerint az anyagiak nem akadályozták volna, de félrelépett és nem a férjétől van a gyerek. Nagyszerű! Egy ártatlan kisember szenvedjen miatta. Gusztustalan! És ne hozakodjunk elő a nemi erőszak áldozataival, mert hála az égnek, ők azért elenyésző, szinte kimutathatatlan százakékát alkotják az abortuszon átesett nőknek. A 99% önhibàja miatt megy abortuszra.
15/62 anonim válasza:
"Önző disznó"
Gratulálok, ritka korlátolt vagy.
16/62 anonim válasza:
Kifejtenéd, hogy miért is vagyok korlátolt? Azért, mert lenézem azt a nőt? Miért ne nézném le? Mi az, hogy az életébe nem fér bele? !! Inkább megöli a saját gyerekét csak hogy ő neki ne okozzon gondot és élhessen úgy minteddig. Tudod...buli, pia, pasik stb. Felelősséget màr nem akar vállalni és úgy van vele, hogy kit érdekel az a gyerek, ha meghal...Szerintem a ti fajtátok az iszonyat korlátolt, mert csak az önön érdekeitek irányítanak.
17/62 anonim válasza:
Azért, mert a szemed en csak egyféle döntés létezik. Te azok koze az ős anyák koze tartozol, akik meg kakalni se mennek el, hpnehogy a gyerek addig bármiben hiányt szenvedjen.
Mindenkinek joga van dönteni a sajat életéről. Ha nem akar gyereket, akkor joga van az abortuszhoz. Ettől nem "önző disznó" valaki. Inkabb arra illik ez a jelző, aki megtartja a gyereket, aztán nem foglalkozik vele, vagy a nyomorba szüli.
18/62 anonim válasza:
És nem vagyunk gazdagok mi sem. A férjem jelenleg diplomás munkanélküli, de a Kisfiunk a mindenünk. Ő adott új értelmet az életünknek és soha egy pillanatra sem fordult meg bennünk hogy Őt abortáljuk. Lehet, hogy sok mindent nem fog majd megkapni, mert nem lesz pénzünk menő cuccokra, de EMBERNEK neveljük Őt és igazi értékeket szeretnénk adni Neki.
19/62 anonim válasza:
Gratulálok! Jól megmagyaráztad a baromságot! Nem értem...Ha egy nőnek joga van dönteni a saját életéről, akkor megmagyaráznád, hogy a babának miért nem? Képzeld csak! Ha egy nő nem vetél el, akkor az azt jelenti, hogy az a baba igenis életképes, és mint életképes ember, szeretne és akar is élni. Ha mindenki más dönthet a saját sorsáról, Tőle miért veszik el azt a lehetőséget, hogy élhessen? Megmondom én, miért. Az ok az, hogy a hozzád hasonló önző emberek nem tartják a magzatokat egyenértékűnek magukkal, mert a saját kis világukban csak ők léteznek és senki más. A magzat nem tud védekezni. Egyetlen esélye van, az pedig az édesanyja. Abban pedig igazad van, hogy az is megvetendő, aki halomra szüli a gyerekeket, de annyi szeretet nincs benne, hogy gondoskodjon róluk. Az ilyenektől el kell venni a gyereket, hogy esélye legyen annak a kis emberkének normális körülmények között felnőni.
20/62 anonim válasza:
Elvetetni, ahogy írod csak úgy lehet, hogy elveszik az életét. Arról döntenek, hogy haljon meg, mielőtt a világra jönne.
A kérdés innentől nem kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!