Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha a 20 hetes uh-n kiderülne,...

Ha a 20 hetes uh-n kiderülne, hogy magzatodnak a kezén és a lábán csak 1-1 ujj van, megtartanád?

Figyelt kérdés
2014. márc. 6. 23:30
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/328 A kérdező kommentje:

Sziasztok! 29-én megyek a genetikaira, Dr. Hajdu Krisztinához. Most 10 hetes vagyok, eddig minden rendben :) Bizakodunk ezerrel :) Köszönöm szépen, hogy velem vagytok!

Lenne egy kérdésem, lehet hogy morbid lesz de napok óta ez jár a fejemben és úgy érzem ki kell adnom magamból. Nos, mióta megtudtam, hogy ismét babát várok, nem bírok kimenni a kislányom sírjához. Kb 5 hetes lehettem, amikor utoljára voltam nála, de ugye akkor még nem tudtam a terhességemről. Olyan rossz érzés van bennem, mintha Dóri haragudna...hogy lecseréltem. Vagy nem is tudom hogy mondjam...Eddig rendszeresen jártam, de most valami visszatart. Pedig annyira szeretnék neki virágot vinni, gondozni egy kicsit a sírját. Miért nem tudok kimenni? Mi tart vissza? Szégyenérzet van bennem, amiért babát várok.

2014. júl. 25. 21:43
 192/328 anonim ***** válasza:
88%

Én ikreket veszítettem el, nagyon koraszülöttek voltak. Rá 5 hónapra lettem terhes újra. Nagyon örültünk neki, de néha elfogott az az érzés, hogy én nem ezt az egyet akarom, hanem azt a másik kettőt. Ha választani lehetett volna, nem Őt választottam volna... :(

De csak néha éreztem ezt, az elején.

Utána, amikor kiderült hogy lány, arra gondoltam, hogy nem akarom, hogy az ikerlányok "helyét" elfoglalja, ruháit, stb... "Hogy képzeli, hogy Ő is lány..."

Aztán, mikor megszületett, hónapokig azon gondolkoztam, hogy milyen lenne mindent két babával csinálni.

De már nem "haragudtam" rá, és semmilyen rossz érzés nem fogott el.

Azóta van még egy lányunk, és nála már egyáltalán nem jött elő semmilyen rossz érzés.

A kapcsolatunk tökéletes, nem hiszem, hogy bármi rossz hatása lett volna a nagyobb lányomra, hogy ilyen gondolataim voltak. :)

Szóval szerintem sajnos természetes, amit érzel, és idővel helyre fog állni minden!!!! :)

2014. júl. 25. 23:48
 193/328 anonim ***** válasza:
86%
előző vagyok. Én egyébként mindig azt képzeltem, hogy az ikrek az őrangyalai a lányaimnak, ők küldték a kicsi lelküket hozzánk, és szeretik a tesóikat... :')
2014. júl. 25. 23:52
 194/328 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez amiatt van, hogy viszonylag korán, ráadásul "véletlenül" érkezett egy új baba. Magadban kell rendezned a dolgokat. Szerintem amúgy normális, hogy bűntudatot érzel, egy pszichomókus biztos meg tudná mondani, hogy pontosan mi az oka. Gyakori, hogy egy új baba fura érzéseket tud okozni. Mikor a második gyermekem vártam, hiába tervezett baba, mégis elfogott a kétség, hogy nem teszek-e rosszat az első gyermekemmel. Hiszen addig csak ő volt, ezután már soha nem leszek neki 100%-osan. Addig körülötte forgott a világ, csak az ő kívánságát lestem és bármikor ott voltam, ha kellettem. A testvér érkezésével pedig minden változik. Aztán ahogy telt az idő, sikerült helyretenni az érzéseimet és boldogan vártuk a tesót. Szerintem nálad is hasonló folyamat megy végbe. Van egy kislány a szívedben, Dórika, aki eddig az összes gondolatodat, szereteted lefoglalta. Most pedig testvére születik, így a szereteted megoszlik, hiszen már nem csak ő lesz. De amit én sem hittem, amíg nem tapasztaltam: a szeretet nem csökken, nem fogod kevésbé szeretni Dórit! A szíved nő meg és a szereteted, így nem kell hogy emiatt bűntudatod legyen! :) Menj ki a kislányodhoz, meséld el neki, hogy kistestvére lesz, de ettől még ugyanúgy fogod őt is szeretni! :) Kérd meg, hogy vigyázzon rá ő is, hogyha nagyobb lesz elmesélhesd neki milyen bátor nővére volt, aki az utolsó pillanatig küzdött! :) Talán így megnyugszik a te lelked is. Hiszen nem helyette érkezik egy másik baba, hanem mellé, a szívedbe a testvére!

Kívánok neked mielőbbi megnyugvást és boldog babavárást! :)

2014. júl. 26. 00:17
 195/328 A kérdező kommentje:
Ikres anyuka, nagyon nagyon sajnálom hogy veled is megtörtént. Köszönöm, hogy bíztattok, nagyon jól esik.
2014. júl. 28. 19:31
 196/328 anonim ***** válasza:

Minden jót holnapra !! Hozdd majd a jó híreket :-)

Hajdú drnonel jobbat nem is talalhatnal . Nálunk minden uhn alaposan végignézte a picit. Kez -labujjakat is hangosan megszamolta , megmutatta .

Ha teheted a nagy18hetes genetikaira is ot válaszd !

2014. júl. 28. 20:26
 197/328 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó, 9re van időpontom. Nagyon nagyon remélem, hogy jóhíreket közölhetek Veletek. Azt hiszem ma nem alszom...
2014. júl. 28. 21:39
 198/328 anonim ***** válasza:
Remélem ma csak jó híreket kapsz!
2014. júl. 29. 07:08
 199/328 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Itt ulok es kuszkodom a konnyeimmel. Minden a legnagyobb rendben van mind a husz ujja megvan es teljesen egeszseges. A doktorno szerint 11 hetes pontosan. Annyira jo erzes. Mondjatok hogy ez mat tuti. Egyszeruen nem birok elindulni . annyira boldog vagyok mindenki hulyenek nez hogyitt bogok :) azert a doktorno 2 het mulva ismet megnez amit nem banok. Puszi nektek koszonom h velem vagytok. Otthonrol majd irok
2014. júl. 29. 09:47
 200/328 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak Veled! A kicsi lányod is vigyáz rátok, hidd el!
2014. júl. 29. 10:03
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!