Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség, hatalmas felelőtlen...

Terhesség, hatalmas felelőtlenség. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem rég tudtam meg hogy terhes vagyok, a párommal 4,5 éve vagyunk együtt, én 21 éves vagyok, a párom 25. Én nem dolgozom, évek óta csak időszakos munkáim vannak mert nem találok semmit. A párom dolgozik, de ez egy család eltartásához édes kevés. Világ életemben imádtam a gyerekeket, és mindig is tervben volt hogy egyszer anya szeretnék lenni, de a jelenlegi helyzetünkben, úgy érzem hogy hatalmas nagy felelőtlenség egy babát be vállalni, nem tudnánk neki mindent meg adni, és ez nagy fájdalom lenne számunkra, mert nem szeretnénk azt hogy a babánk nélkülözzön bármit is. Én édesapámmal és nagypapámmal élek, a párom szinte mindig itt van, de nem mondhatni hogy össze költöztünk. A szívem szakad meg és egész nap csak sírni tudok, de még is úgy érzem hogy a helyes döntés az lenne ha nem tartanánk meg. Nagyon sajnáljuk, én is és párom is, mind ketten nagyon kivagyunk, de ha neadj Isten történik párommal valami, mit csinálok a babával? Miből tartom el? Hogy adok meg neki mindent amit csak szeretne? Kérek mindenkit hogy csak normális választ írjon, a provokálás és kötekedés egyáltalán nem érdekel, van így is elég nagy szív fájdalmam. Világ életemben gyűlöltem már csak az abortusz gondolatát is, szemen tudnám magam köpni hogy egyáltalán eszembe jutott ez a dolog, de esélyünk sincs hogy 1 fizetésből 3-an meg éljünk a mai világba. :(
2014. febr. 10. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
Jaj de jó,gratulálok!!!! Nagyon jó döntést hoztál/hoztatok!! Sok boldogságot a bébihez és kitartást!! Mindig van valahogy, tudod!
2014. febr. 22. 16:10
 52/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, és akármennyire is hihetetlen, hálás vagyok azoknak is akik normálisan leírták a negatív kritikájukat.. Mert elfogadom a kritikát, ha negatív ha pozitív, de azt hogy egy ismeretlen ember szó szerint le támadjon, és olyan hangnemet üssön meg mint ezt a kedves kommentelő akinek annyi jön le az egészből hogy kotonra vagy gyógyszerra nem volt pénz, és bár rengetegszer elmondtam hogy a szórakozás nem akadály, még is felhozta, ezek szerint nagy késztetést érzett arra hogy még ha hülyeséget is, de akkor is kommentáljon.. Valószínű hogy a szüleinek sem volt pénze egyikre sem, ezért köszönthetjük itt köreinkben eme remek embert. Na mind1... A babának már örül mindenki, várjuk nagyon, bár még sok idő mire köztünk lesz.. nehéz lesz, de megoldjuk.
2014. febr. 22. 18:31
 53/67 anonim ***** válasza:
Eleted legjobb donteset hoztad. Ezt csak akkor fogod erezni mikor a karodban tartod a babádat.
2014. febr. 23. 17:26
 54/67 anonim ***** válasza:

Igen, hidd el, minden megváltozik, ha megpillantod a kisbabádat. Semmi sem fog számítani, nehéz lesz, de biztos vagyok benne, hogy nincs olyan dolog, amit együtt ne lehetne megoldani. Én 18 és fél évesen voltam terhes (nem volt tervezett gyerek), de le tudtam érettségizni, utána pedig egy szakmát is kitanultam. A szüleim rengeteget segítettek, de nagyon nehéz volt nekik elmondanom, hogy teherbe estem, ráadásul az elején a párom sem támogatta, hogy megtartsuk. Anyagilag se álltunk jól sose (páromat kivéve, de nem éltünk együtt), ezért picit tartottunk a baba érkezésétől, és attól, hogy a szüleim nem fognak támogatni.

Aztán amikor először a karomban tartottam a kisfiamat, tudtam, hogy minden rendben lesz, és semmi sem számít, csak ő. Azóta se szenved hiányt semmiben. Életem legszebb ajándéka a kisfiam, aki több örömet hoz az életembe, mint amit valaha is képzeltem. :)

2014. febr. 23. 19:26
 55/67 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, és kimondhatatlanul jól esik olvasni ezt a rengeteg boldogságot és jó indulatot. Nem bántam meg hogy így döntöttem, és bár egyedül hoztam meg ezt a döntést, mert egyik percről a másikra beugrott hogy nem tudom megtenni, ezzel kiszakítanék magamból egy darabot... de hiába döntöttem egyedül, a párom elsőnek nagyon meglepődött, és nem láttam rajta a támogatást, de ma már puszilgatja a hasam, és lesi minden kívánságunkat :) Mintha kicsit közelebb is kerültünk volna egymáshoz, félt mindentől, és ha fáradt vagyok, végre felporszívózik helyettem, úgy hogy szólnom sem kell. :D Bár ez nem azt jelenti hogy nem félünk továbbra is, de az öröm hogy egy új élet kezdődik majd, kárpótol mindenért.
2014. febr. 24. 12:40
 56/67 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon jól döntöttél és hidd el tapasztalatból mondom h nem fogod megbánni! Imádni fogod és hálát adsz majd érte h őt választottad!! Minden meg fog oldódni, sajnos az élet nem ad semmit ingyen, küzdeni kell de megéri és a sors mindent visszaad! :) Sok boldogságot és egészséget kívánok Neked a rossz indulatú emberekkel meg ne foglalkozz csak a saját, negatív dolgukat prbálják meg rád vetíteni azért mert nekik nem sikerült akkor nehogy már neked is menjen!! Legyenek láthatatlanok számodra!! Te a gyermekeddel foglalkozz! A párod is imádni fogja, hiszen belőletek lett, ti hoztátok létre, a szerelmetek gyümölcse! :)
2014. márc. 4. 12:28
 57/67 A kérdező kommentje:
Ez így van, minden szavad igaz, és nagyon köszönöm ezeket a szép szavakat!!!! :) :)
2014. márc. 11. 18:06
 58/67 anonim ***** válasza:
mi a helyzet kérdező?volt uh?:)hogy vagy?
2014. márc. 11. 23:31
 59/67 A kérdező kommentje:
de aranyos vagy :) Köszönöm kérdésed, megvagyok.. émejgek, stb, az ilyenkor normális dolgok. Voltam uh-n, csütörtökre vissza rendeltek mert a mérete alapján még csak 10hét6 napos volt(39mm). Így csütörtökön megyek vissza, reméljük minden oké a babusal is :)
2014. márc. 18. 14:57
 60/67 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok azóta?
2014. máj. 31. 21:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!