Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség, hatalmas felelőtlen...

Terhesség, hatalmas felelőtlenség. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem rég tudtam meg hogy terhes vagyok, a párommal 4,5 éve vagyunk együtt, én 21 éves vagyok, a párom 25. Én nem dolgozom, évek óta csak időszakos munkáim vannak mert nem találok semmit. A párom dolgozik, de ez egy család eltartásához édes kevés. Világ életemben imádtam a gyerekeket, és mindig is tervben volt hogy egyszer anya szeretnék lenni, de a jelenlegi helyzetünkben, úgy érzem hogy hatalmas nagy felelőtlenség egy babát be vállalni, nem tudnánk neki mindent meg adni, és ez nagy fájdalom lenne számunkra, mert nem szeretnénk azt hogy a babánk nélkülözzön bármit is. Én édesapámmal és nagypapámmal élek, a párom szinte mindig itt van, de nem mondhatni hogy össze költöztünk. A szívem szakad meg és egész nap csak sírni tudok, de még is úgy érzem hogy a helyes döntés az lenne ha nem tartanánk meg. Nagyon sajnáljuk, én is és párom is, mind ketten nagyon kivagyunk, de ha neadj Isten történik párommal valami, mit csinálok a babával? Miből tartom el? Hogy adok meg neki mindent amit csak szeretne? Kérek mindenkit hogy csak normális választ írjon, a provokálás és kötekedés egyáltalán nem érdekel, van így is elég nagy szív fájdalmam. Világ életemben gyűlöltem már csak az abortusz gondolatát is, szemen tudnám magam köpni hogy egyáltalán eszembe jutott ez a dolog, de esélyünk sincs hogy 1 fizetésből 3-an meg éljünk a mai világba. :(
2014. febr. 10. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
51%

Először dobd félre a kicsinyhitűséget, aztán vegyél egy nagy levegőt, majd engedd meg magadnak, hogy kétségbe ess. Ha ez megvan, akkor kipipálhatod, hogy ezen is túl vagy.

És ekkor cselekedj! Havi 140.000+ túlórapénz, az átlagban biztos megvan 150.000. Ehhez jön még az adókedvezmény, amint írta is valaki: ez 10.000 forint/hó és a családi pótlék a maga 12.200 forintjával, illetve a gyes 25.000,-). Így 3 főre van 200.000 forintotok. Az elképzelhető, hogy nem fogtok 20.000 forintot elszórakozni - mondjuk a babás időszak amúgy sem erről szól -, és lehet, hogy a lakáskassza is szünetel, de ha van fedél a fejetek fölött, akkor ebből bőven ki lehet jönni.

A babádat 1 évesen bölcsibe adod, és mellette dolgozhatsz úgy, hogy a gyest a 3. életéve betöltéséig munka mellett is kapod. Arra meg nincs semmi garancia, hogy egy fiatal anyuka nem kel el a munkaerőpiacon, mint ahogy arra sincs, hogy igen.

Gyermekszerető, fiatal lányként fogalmad sincs, miről gondolkodsz, mikor az abortuszt fontolgatod. Lehet, hogy 60 hosszú évig nyomná a válladat a teher, hogy megtetted. Honnan tudod, hogy el bírnád-e viselni az örök tudatot, hogy ő belehalt a döntésedbe?

Fogd meg a párod és szüleid kezét, és adjátok össze, amitek van. Ha igazán akarod és elszánt vagy, sikerülni fog. Ha megszületik, és látod majd, milyen gyönyörű, el sem fogod tudni képzelni, miként akarhattad, hogy azelőtt haljon meg, hogy a világra jönne...

Sok boldogságot, bátorságot nektek!

2014. febr. 10. 15:45
 12/67 A kérdező kommentje:
Hu. Nem szeretnék személyre szóló válaszokat írni. Én nem mindenből a legjobb, legmenőbb dolgot szeretném megadni a gyermekemnek, hanem minden olyat, amit illik egy babának, amire szüksége van, és amitől boldog gyereknek érzi magát. Kicsit tüzetesebben leírom a dolgokat. Mint írtam is, édesapámmal és papámmal írok. Apukám nem dolgozik,meg szünt a munkahelye, a papám kap 70-ezer ft nyugdíjat, amiből 60 megy az albérletbe. a villanyszámla átlagba 20ezer ft, és akkor még nem ettünk ebbe a hónapba, és nem hozattunk tüzifát. A párom autó fényező, aki ismeri a szakmát az tudja, hol van munka, hol nincs. a 140 ezer fizetést magán műhelybe kapja(bejelentett munka helye nincs) így szerintem azt a havi 10ezer ft-ot nem tudja igényelni. Most én nem akarok senkit bántani, mert az én keresztem is megvan, és cipelem is sajnos, de az itt leírtak alapján, van aki elvárná a párjától, hogy 25évesen mondjon le mindenről, még arról is hogy egyszer saját háza legyen(mert a lakáskasszát szüneteltetni kellene) csak azért, mert a fájdalmat nehéz elviselni? Érzem, és tudom hogy helytelen a döntésem, mint ahogy írtam is, saját magam ítélem el!! DE nem várhatom el az amúgy fiatal páromtól, hogy tegyen félre mindent, mondjon le a házról, az autóról, a saját szabadidelyéről, csak azért, hogy eltartson még magán kívül 2 embert. Oké oké.. a gyermekéről lenne szó. De őszintén, ha már a gyermek vállalás gondolatai is ennyire körülményes, itt is már minden csak a számokról szól, mi lesz később? Mert arra nincs garancia hogy én eltudok menni dolgozni, ugyan úgy ahogy már 2 éve nem sikerül elhelyezkednem.
2014. febr. 10. 16:03
 13/67 anonim ***** válasza:
37%

Nézd, akkor el kellene dönteni és ki kellene mondani nyíltan, hogy a mérleg egyik serpenyőjében a gyermeketek élete van, a másikban a pénz, a ház, a szórakozás, és ti nem a gyereket választjátok. Itt nincs szó megélhetési válságról, itt igények állnak szemben a saját gyermek életével.

Biztos van, aki így dönt és eszerint mérlegel, de az én értékrendem ehhez képest homlokegyenest más.

Te kiírtad, hogy mit tegyél, mi válaszoltunk, miközben kiderül, hogy a gyereknek már régen harangoztok.

Akkor miért ez az egész?

2014. febr. 10. 16:14
 14/67 A kérdező kommentje:
Nem egészen így van kedves utolsó kommentelő ahogy te írtad. A szórakozást nem tudom miért kell minden hozzászólásban felhozni, az állandó kiadásoknál írtam hogy szórakozásra max annyi megy el, mivel fiatal pár vagyunk, azt hiszem meg engedett ha néha elmegyünk vacsorázni, moziba vagy akármi. De én egy szóval nem mondtam hogy a szórakozás miatt merült fel a gyermek hogyléte. Sajnos a mai világba minden a pénzről szól, ha nincs pénz, nincs tető a fejünk felett és ha a gyerek már nem csak tejet eszik, etetni is kellene tápszer bébi kaja stb, ami pénz nélkül megint elég necces. Itt nem az én, vagy a párom igényeiről van szó, hanem a megélhetőségről, az ételről hogy tudjam etetni ezt a gyereket, tudjunk rá fűteni télen hogy ne fagyon meg, tudjak neki orvosságot venni ha beteg.
2014. febr. 10. 16:45
 15/67 anonim ***** válasza:
31%
Tarsd meg mert soha nem fogsz magadnak megbocsajtani. Igaz hogy nem vagytok gazdagok de ha nagyon akarjatok barmit lehet. Meg kell tanulni sporolni le kell mondani a szorakozasrol es el kell kezdeni gyujtogetni. Felelosseget valallni a tetteinkert es valalni a kovetkezmenyeket nem az egyszerubb utat valasztani.
2014. febr. 10. 17:14
 16/67 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező, ahogy írod, van és lenne is hol lakni. És ehhez havi 200.000 bevétel lenne 3 emberre, amiből, ha akarnád, lehetne enni és etetni, inni és itatni, fűteni és öltözködni is. És ez a pénz ennél is több lenne, ha munkába állnál.

Persze, hogy a fiatalok szórakoznak is, de engem biztos a fene enne meg, ha a gyerekem nem születhetne meg az én akaratomból, én meg alkalmasint kirúgnék a hámból.

Az én véleményem még mindig az, hogy itt nem a pénz igazán kevés, hanem a szándék.

És a legjobb indulattal mondom Neked, ha elhiszed, ha nem, hogy nem tudod, mire vállalkozol, amikor abortuszt akarsz. Mert ha lesz majd kívánt gyereked egyszer, és az ő fejlődését - méhen belül is - követed nyomon, kitisztul előtted minden, ami most még homályos, és másként fogod értékelni azt, amin ma évődsz.

Hidd el, az Általad felsoroltak közül szinte minden halasztható: a szórakozás, a mozi, a buli, de a lakás is, csak ennek a még élő babának az élete nem tér soha többé vissza. És az abortusz által is anya leszel: a halott gyermeked anyja.

Csak annyit tegyél meg, hogy eljátszol a gondolattal: mi lenne, ha már most itt lenne: mit hogyan osztanál be, szerveznél meg, hol vannak áthidalhatatlannak tűnő problémák, mi az a konkrét pontja a gyermekvállalásnak, ami számodra vállalhatatlan. Ha ezt őszintén teszed, hiszen mit is vesztenél a gondolattal, biztos vagyok benne, hogy az akadályt saját magatokban fogod megtalálni, és nem a pénztárcában. Most még módodban áll legalább átgondolni, de a beavatkozás után már mindez teljesen okafogyott s hasztalan időtöltés lesz sajnos.

Miben tudok segíteni? Információk, idő, tapasztalat, bizonyos babaholmi részemről adott.

2014. febr. 10. 19:22
 17/67 A kérdező kommentje:
Egyre rosszabb, hol bizonytalan vagyok, hol biztos a dolgomban, kérlek értsd/értsétek meg, nem a szórakozás az akadály, és itt a szórakozás alatt nem bulira meg piálásra gondoltam. Vacsora, mozi, egy forró csoki, mind ezekre a programokra a baba is jöhetne, legalább én úgy érzem hogy senki nem akadályozná meg hogy elvigyem a gyermekem moziba, vagy egy kávézóba. Itt nem a szórakozás a baj. Ameddig nem mennénk, meg maradna az a pénz is. Én a továbbiak miatt aggódom. Írta egy kedves válaszoló hogy eleinte elég amit kapunk segítségnek pénz, 1éves korába go bölcsi, én meg dolgozni. Így azt mondanám hogy oké, legyen, szeretném és akarom. De könyörgöm.. több diplomával rendelkező ismerőseim, nem találnak munkát, én hogy találjak sos-be amikor a gyerkőc már mehet bölcsibe, hogy a párom ne kattanjon be a sok munkától és tudjam magunkat segíteni..?? A munka az akadály, az hogy eddig sem volt, és nem tudtam félre tenni. Nincs egy ft spórolt pénzem. Hagyak mindent a páromra, és szüljem meg, ne adj isten vele tőrténik valami, én mit kezdek a babával, és magammal?
2014. febr. 10. 19:35
 18/67 anonim ***** válasza:
0%

A diploma sokszor még hátrány is, mert a munkaadó fél, hogy akkor többet kell fizetnie a munkavállalónak.

Nem mondom, hogy biztos, hogy hamar el tudsz helyezkedni, de ha úgy gondolkozol, hogy a gyermekkel a karodon maradhatsz magadra, ha a párod megbetegszik, akkor sosem fogsz gyermeket vállalni. De abban biztos vagyok, hogy ha kitartóan keresel munkát és nem válogatsz, akkor fogod tudni magatokat anyagilag is segíteni, mert lesz, aki alkalmaz.

Édesanyádékkal, párod szüleivel beszéltetek már?

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki tudja, hogy mit jelent egy abortusz és hogyan hal benne meg a magzat, annak ez a "megoldás" nem megoldás.

2014. febr. 10. 20:09
 19/67 anonim ***** válasza:
37%

Az én férjem építőiparban dolgozik, vagyis nem egy biztos megélhetés. A havi összbevételünk 200ezer, ebbe benne van minden. Simán megélünk belőle 3-man a gyerekkel.

Ha a párod elzárkózik a gyerek gondolatától mert a fiatalságát félti, az más tészta. Ne gondold hogy sose lesz munkád, azért ez nem túl valószinű. Még ha házhoz eljársz takarítani abból is adódik némi pénz.

"esélyünk sincs hogy 1 fizetésből 3-an meg éljünk a mai világba. :("- mi élünk. Van kocsink is, hiteles ami 20 ezer havonta. Ki lehet jönni ennyiből. Nyáron tudtok gyűjteni télre tüzelőre stb.. mert akkor jobban van melója a párodnak is.

2014. febr. 10. 21:48
 20/67 anonim ***** válasza:
és mégis hol laknátok? a gyerekszobádban?
2014. febr. 11. 08:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!