Terhesség, hatalmas felelőtlenség. Mit tegyek?
Először dobd félre a kicsinyhitűséget, aztán vegyél egy nagy levegőt, majd engedd meg magadnak, hogy kétségbe ess. Ha ez megvan, akkor kipipálhatod, hogy ezen is túl vagy.
És ekkor cselekedj! Havi 140.000+ túlórapénz, az átlagban biztos megvan 150.000. Ehhez jön még az adókedvezmény, amint írta is valaki: ez 10.000 forint/hó és a családi pótlék a maga 12.200 forintjával, illetve a gyes 25.000,-). Így 3 főre van 200.000 forintotok. Az elképzelhető, hogy nem fogtok 20.000 forintot elszórakozni - mondjuk a babás időszak amúgy sem erről szól -, és lehet, hogy a lakáskassza is szünetel, de ha van fedél a fejetek fölött, akkor ebből bőven ki lehet jönni.
A babádat 1 évesen bölcsibe adod, és mellette dolgozhatsz úgy, hogy a gyest a 3. életéve betöltéséig munka mellett is kapod. Arra meg nincs semmi garancia, hogy egy fiatal anyuka nem kel el a munkaerőpiacon, mint ahogy arra sincs, hogy igen.
Gyermekszerető, fiatal lányként fogalmad sincs, miről gondolkodsz, mikor az abortuszt fontolgatod. Lehet, hogy 60 hosszú évig nyomná a válladat a teher, hogy megtetted. Honnan tudod, hogy el bírnád-e viselni az örök tudatot, hogy ő belehalt a döntésedbe?
Fogd meg a párod és szüleid kezét, és adjátok össze, amitek van. Ha igazán akarod és elszánt vagy, sikerülni fog. Ha megszületik, és látod majd, milyen gyönyörű, el sem fogod tudni képzelni, miként akarhattad, hogy azelőtt haljon meg, hogy a világra jönne...
Sok boldogságot, bátorságot nektek!
Nézd, akkor el kellene dönteni és ki kellene mondani nyíltan, hogy a mérleg egyik serpenyőjében a gyermeketek élete van, a másikban a pénz, a ház, a szórakozás, és ti nem a gyereket választjátok. Itt nincs szó megélhetési válságról, itt igények állnak szemben a saját gyermek életével.
Biztos van, aki így dönt és eszerint mérlegel, de az én értékrendem ehhez képest homlokegyenest más.
Te kiírtad, hogy mit tegyél, mi válaszoltunk, miközben kiderül, hogy a gyereknek már régen harangoztok.
Akkor miért ez az egész?
Kedves Kérdező, ahogy írod, van és lenne is hol lakni. És ehhez havi 200.000 bevétel lenne 3 emberre, amiből, ha akarnád, lehetne enni és etetni, inni és itatni, fűteni és öltözködni is. És ez a pénz ennél is több lenne, ha munkába állnál.
Persze, hogy a fiatalok szórakoznak is, de engem biztos a fene enne meg, ha a gyerekem nem születhetne meg az én akaratomból, én meg alkalmasint kirúgnék a hámból.
Az én véleményem még mindig az, hogy itt nem a pénz igazán kevés, hanem a szándék.
És a legjobb indulattal mondom Neked, ha elhiszed, ha nem, hogy nem tudod, mire vállalkozol, amikor abortuszt akarsz. Mert ha lesz majd kívánt gyereked egyszer, és az ő fejlődését - méhen belül is - követed nyomon, kitisztul előtted minden, ami most még homályos, és másként fogod értékelni azt, amin ma évődsz.
Hidd el, az Általad felsoroltak közül szinte minden halasztható: a szórakozás, a mozi, a buli, de a lakás is, csak ennek a még élő babának az élete nem tér soha többé vissza. És az abortusz által is anya leszel: a halott gyermeked anyja.
Csak annyit tegyél meg, hogy eljátszol a gondolattal: mi lenne, ha már most itt lenne: mit hogyan osztanál be, szerveznél meg, hol vannak áthidalhatatlannak tűnő problémák, mi az a konkrét pontja a gyermekvállalásnak, ami számodra vállalhatatlan. Ha ezt őszintén teszed, hiszen mit is vesztenél a gondolattal, biztos vagyok benne, hogy az akadályt saját magatokban fogod megtalálni, és nem a pénztárcában. Most még módodban áll legalább átgondolni, de a beavatkozás után már mindez teljesen okafogyott s hasztalan időtöltés lesz sajnos.
Miben tudok segíteni? Információk, idő, tapasztalat, bizonyos babaholmi részemről adott.
A diploma sokszor még hátrány is, mert a munkaadó fél, hogy akkor többet kell fizetnie a munkavállalónak.
Nem mondom, hogy biztos, hogy hamar el tudsz helyezkedni, de ha úgy gondolkozol, hogy a gyermekkel a karodon maradhatsz magadra, ha a párod megbetegszik, akkor sosem fogsz gyermeket vállalni. De abban biztos vagyok, hogy ha kitartóan keresel munkát és nem válogatsz, akkor fogod tudni magatokat anyagilag is segíteni, mert lesz, aki alkalmaz.
Édesanyádékkal, párod szüleivel beszéltetek már?
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki tudja, hogy mit jelent egy abortusz és hogyan hal benne meg a magzat, annak ez a "megoldás" nem megoldás.
Az én férjem építőiparban dolgozik, vagyis nem egy biztos megélhetés. A havi összbevételünk 200ezer, ebbe benne van minden. Simán megélünk belőle 3-man a gyerekkel.
Ha a párod elzárkózik a gyerek gondolatától mert a fiatalságát félti, az más tészta. Ne gondold hogy sose lesz munkád, azért ez nem túl valószinű. Még ha házhoz eljársz takarítani abból is adódik némi pénz.
"esélyünk sincs hogy 1 fizetésből 3-an meg éljünk a mai világba. :("- mi élünk. Van kocsink is, hiteles ami 20 ezer havonta. Ki lehet jönni ennyiből. Nyáron tudtok gyűjteni télre tüzelőre stb.. mert akkor jobban van melója a párodnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!