Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség, hatalmas felelőtlen...

Terhesség, hatalmas felelőtlenség. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem rég tudtam meg hogy terhes vagyok, a párommal 4,5 éve vagyunk együtt, én 21 éves vagyok, a párom 25. Én nem dolgozom, évek óta csak időszakos munkáim vannak mert nem találok semmit. A párom dolgozik, de ez egy család eltartásához édes kevés. Világ életemben imádtam a gyerekeket, és mindig is tervben volt hogy egyszer anya szeretnék lenni, de a jelenlegi helyzetünkben, úgy érzem hogy hatalmas nagy felelőtlenség egy babát be vállalni, nem tudnánk neki mindent meg adni, és ez nagy fájdalom lenne számunkra, mert nem szeretnénk azt hogy a babánk nélkülözzön bármit is. Én édesapámmal és nagypapámmal élek, a párom szinte mindig itt van, de nem mondhatni hogy össze költöztünk. A szívem szakad meg és egész nap csak sírni tudok, de még is úgy érzem hogy a helyes döntés az lenne ha nem tartanánk meg. Nagyon sajnáljuk, én is és párom is, mind ketten nagyon kivagyunk, de ha neadj Isten történik párommal valami, mit csinálok a babával? Miből tartom el? Hogy adok meg neki mindent amit csak szeretne? Kérek mindenkit hogy csak normális választ írjon, a provokálás és kötekedés egyáltalán nem érdekel, van így is elég nagy szív fájdalmam. Világ életemben gyűlöltem már csak az abortusz gondolatát is, szemen tudnám magam köpni hogy egyáltalán eszembe jutott ez a dolog, de esélyünk sincs hogy 1 fizetésből 3-an meg éljünk a mai világba. :(
2014. febr. 10. 14:29
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:
Racinonálisan nézve helyén van amit te írsz, és nem fogom fel ellenséges megközelítés képen. A mi kapcsolatunk, nem igazán arról szól hogy én beosztom a párom fizetését, sőtt mi több, soha nem is kértem tőle bármilyen anyagi támogatást, az pedig hogy fogja magát eljön értem hogy gyerünk el vacsorázni, azt hiszem szíve joga, és senkinek semmi beleszólása. Fiatal, fiatalos felfogással. Ennek a következménye, ha marad a baba, és elvárom hogy ő tartson el minket, Mert azért valjuk be egy gyerek nem csak a ruhával,tápszerrel,és pelenkával jár, annyit érhetek el, hogy idő után fejét fogva menekül el tőllünk, mert dolgozik reggeltől estik, minden haszon nélkül, pusztán csak a megélhetőség miatt. Ha én gyereket szülök, akkor úgy szülöm azt a gyereket, hogyha mindenki más magamra hagy, akkor se fájjon a fejem az miatt hogy mit eszünk miből fűtök stb.. mert eltelt már jó pár év amióta dolgozom, spórolok, és igen is van egy biztos háttér mögöttem. Elvi kérdés, de megvitattuk, és még ha fáj is, jobbnak látjuk azt ha nem marad meg. Magyarul, innentől ha én úgy döntök hogy még is megtartom, mert hagyom magam befolyásolni, fent áll annak a veszélye, hogy bárki akitől segítő kezet várnék, a nyakamba zúdítja hogy "Te akartad, Te vállaltad, old meg egyedül" Már pedig egyedül nem tudom. Az pedig hogy el mennyek jelen helyzetembe mondjuk egy gyárba dolgozni, akár 30-40-100km-re 3 műszakba úgy hogy a baba már meg van, erre megint csak azt tudom mondani, hogy inkább nem kell baba, mert vele lenni nem tudok, azért pedig nem szülők hogy édesapámnak még egy dolgot a nyakába varjak.
2014. febr. 12. 14:24
 42/67 A kérdező kommentje:
Lényegében itt alapból az a probléma, hogy egyáltalán fel tettem ezt a kérdést, és a tanácstalanságom miatt vad idegen emberek kezébe akartam helyezni a döntésem. A másik probléma pedig, hogy Ti, számomra vadidegen emberek, csak a saját néző pontotokat szajkózva probáljátok befolyásolni az embert, figyelmen kívül hagyva a tényleges helyes döntést. Példa.. ha az egyik kommentelő, például te aki épp olvasod, gyűlölöd a feketét, én pedig felteszek egy kérdést hogy milyen szín.. fekete vagy fehér? De vigyázzat, a fehértől megvakulhatok.. Te kedves, akkor is a feketére próbálnál meg rábeszélni.. Elég abszurd példa, de azt hiszem érthető. Én követtem el akkor nagy hibát amikor feljöttem ide, és megprobáltam a véleményeteket, kikérni, akármit írtam, mindenben találtatok kibúvót, hiába tudjátok ti is, hogy NINCS!! Köszönöm a válaszokat. Továbbiakban nem fürkészem ezt az oldalt, sem pedig ezt a kérdést, így válaszolni sem fogok. Üdv mindenkinek, és további boldog életet kívánok.
2014. febr. 12. 14:51
 43/67 anonim ***** válasza:
33%

Őszintén sajnálom, hogy a világon semmit, de semmit nem sikerült megértened abból, amit írtam Neked.

Természetesen azt csinálsz, amit akarsz. Most is, máskor is, mindig.

2014. febr. 12. 15:00
 44/67 anonim ***** válasza:
21%
szia! ha fáj a szívetek semmiképpen ne vetessétek el! ő a ti gyermeketek, ő a te méhedben érzi magát biztonságban, benned fejlődik, te oltalmazod! Én 20 éves vagyok a párom 21. 5 éve vagyunk együtt, elsők vagyunk egymásnak minden téren. 19 éves voltam mikor megszültem a kislányunkat. nem dolgozom, 1 keresetből élünk, de nagyon boldogok vagyunk, igenis meglehet oldani!! a saját tapasztalamból mondom nem a hasamra csapok és mondok vmit. a baba holmik igen drágák, de belehet szerezni jóval olcsóbban, ott vannak a használt ruhák játékok, ismerősöktől körbe kell kérdezni, ágy stb..nálunk a védőnők direkt figyelembe vették ki az aki nehéz anyagi körülmények között vállal babát. ingyen babakocsit szereztek nekünk, és nem rossz fajtát. ha édesapáddal éltek, mivel ők a családod, biztosan támogatnának, összefognátok, és amíg egyenesbe nem jöttök lenne hol laknotok. igazából nem létezik lehetetlen csak tehetetlen és ez egy nagyon igaz mondás!! ne öld meg a kisbabádat, mert a legnagyobb csoda a földön, ő az életünk értelme és ha belegondolok abba h nem lenne, kikészülök lelkileg pedig nem vetettem el, de maga h elképzelem milyen lett volna ha megteszem már attól kész vagyok..pedig mondom nem tettem meg, mert ő az én gyermekem, kire számítson ha nem az édesanyjára, apjára?? ha mind2-en szeretnétek, harcoljatok érte, mi is egy keresetből élünk 3.man és a páromnak sem magasztos munkája van, tudni kell beosztani a pénzt, mert be lehet, nekünk is megy! és nem nagyszülőknél élünk, nekem senki sem segít mindent mi csinálunk és abszolút megéri!! gondolkodj el, mert egy életről döntesz, egy sorsról! ha megszülöd ő lesz a mindened!! nekem nem volt soha abortuszom, de sztem életreszóló lelki trauma lehet! jól gondold meg!
2014. febr. 13. 12:52
 45/67 anonim ***** válasza:
16%

Kérdező!Én úgy lennék a helyedben,mármint ha végre terhes lennék..Egy baba csodálatos dolog,nehéz is egyben,de szerintem nem megoldhatatlan.Mi 3-an kb.120000ft-ból élünk meg.Mivel még a párom fizet gyerektartást 2 gyereke után.Falun lakunk,én nem tudok dolgozni,nincs hol,meg a gyerekem nem tudnám ellátni ha eljárnék innen dolgozni.Annyi hogy nem albérletben élünk,de van kocsink.

Nekem 3 dolog lenne ami miatt nem tartanám meg:1,ha beteg lenne és tanácsolnák hogy ne tartsam meg,2.ha hajléktalan lennék,3.ha gyógyíthatatlan beteg lennék.

Különben nem bántanám szegény,olyan édesek.Mennyire ragaszkodnak..ahogy mondja majd,hogy "anya"!

Gondold meg,mert visszacsinálni nem tudod!

Valahogy mindig lesz,ne felejtsd.

Apukád biztos szívesen vigyázna rá,majd a későbbiekben.

A párod is így gondolja ahogy te az anyagiakat?mert nekem úgy tűnt,hogy te vélekedsz így arról,hogy neki kell majd eltartson!ő is így gondolja?

Tényleg szeretné a babát?

2014. febr. 15. 14:10
 46/67 anonim ***** válasza:
92%

Ritkán látni ennyire ép gondolkodású, normális kérdezőt.

Ti most tényleg azt akarjátok, h szüljön a nyomorgó apja és nagyapja nyakára a semmire? Ti nem értitek, h nincs képe odaszülni egy gyereket, mert örül, ha az apja nem tette az utcára? Meg hát ott egy öregember...miért büntetné őket plusz egy éhes szájjal?

Ki tartaná el? A pasija, akinek csak időszakosan van pénze? Ébresztő, a jövedelme nem kiszámítható!!

2014. febr. 16. 18:07
 47/67 anonim ***** válasza:
0%
ez kifogás szagú.ha babát vársz simán megtudsz csinálni bármilyen tanfolyamot amit később kamatoztathatsz ha megszületett.kapni fogsz pénzt, igaz nem sokat de ahogy írják az elején bőven elég lesz a picinek.nálatok szegényebb emberek is bevállalják.de fiatal vagy és hiába tagadod neked nem is kell ez a gyerek, a szórakozásról stb nem akarsz lemondani..inkább ne is legyél így anya, ha nem tudsz áldozatokat hozni érte.óvszerre nem futott a pénzből?vagy gyógyszerre, mi?az abortusz meg 30 ezer ft.ilyenkor tartom igazságtalannak, hogy aki tényleg akarta a babát annak elment, más nem védekezik és kikapartatja.vetesd is el nem vagy rá méltó
2014. febr. 18. 10:04
 48/67 A kérdező kommentje:
Mint ahogy írtam is, nem voltam erre mostanába.. Az utolsó kommentelőnek inkább nem is írnák semmit, mert csak leminősítenélek az idióta gondolkodás módod miatt, hogy te is a szórakozzással jösz, amikor 60 ezerszer le írtam hogy nem az a probléma, de valószínű hogy értelmezési problémáid vannak, így le sem sülyedek a te szintedre, főleg hogy egy terhes nőtől ennyit tudsz kérdezni hogy gumira vagy gyógyszerre nem futotta? Kb ez a te szinted, úgyérzem! A többi emberhez szólok, aki elmondta a véleményét NORMÁLISAN, és nem pedig fikázott folyamatosan, hogy a baba marad, márciusba megyek a 12.heti ultrahangra.
2014. febr. 21. 20:09
 49/67 anonim ***** válasza:
27%
megmarad?akkor szuper.szerintem az utolsó hozzászóló nem minősítésből írta ezt , én is tapasztaltam már ilyen nőknél, de örülünk, hogy nálad másképp alakul:)
2014. febr. 21. 22:03
 50/67 anonim ***** válasza:
27%

Kedves Kérdező, én mindvégig azt az álláspontot képviseltem, hogy ne úgy dönts, ahogy tervezted.

Most meghajlok előtted, szeretettel gratulálok nektek, és sok boldogságot kívánok az új családnak!

2014. febr. 21. 22:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!