Sajnos holnap megyek abortuszra. Mire készüljek fel?
Sajnos nem tarthatom meg a babát mert a szüleimmel élek és a párom is a szüleivel él. Nincs jövedelmem se nekem se a páromnak. Több mint 4 éve vagyunk együtt. Mindketten tanulunk még szóval őt is meg engem is a szüleink tartanak még el. Úgy voltunk vele hogy ez még korai.
20/L
kedves 13-as, nemtudom te milyen vilagban elsz, ertem is amit mondasz, de nemis..
Sajnos ma M.o-n igen nehez csupan szeretetbol felnevelni es eltartani egy gyerkocot.
Feljebb mar kommenteltem, sajnos mi is most vetettuk el.
Es nem a sajat erdekunk miatt, hanem pontosan azert, mert magunkat sem tudjuk ugy eltartani,ahogy idealis lenne, akkor hogyan oldjuk meg egy gyerkoc jovojet??
Szornyu dolog egy ab, magam sem csinalnam ujra, de sajnos ez a nyomorult vilag ilyenre kenyszeriti a mai fiatalsagot.
Mélységesen egyetértek, kedves utolsó, minden egyes szavaddal.
Nem vagyok már tini, 3 szép gyermekem van, és az efféle kérdések olvasása közben komolyan azon gondolkodom, én tébolyultam-e meg, avagy a világ... Egészen egyszerűen nem érem fel ésszel, hogyan lehetséges az, hogy egy nő megöleti a méhében fejlődő tulajdon gyermekét, akit ellenkező körülmények között a világon a legjobban tudna szeretni. És aki - mint ahogyan azt Te is mondod -, a világon a legjobban, a legeslegjobban szeretné őt ezért viszont.
igen, teny, hogy voltak ennel sokkal rosszabb idok is anno, es megis szultek gyereket. Hogyne.
De azokban az idokben nemvoltak ennyire penzfuggoek az emberek..mas volt minden. Szegenyseg es szerenyseg. De ami kellett,elo teremtettek a ket kezukkel.
Ma? Ma mit teremhetunk elo??
En meg tanulok. A parom dolgozik.
Morbid egy fejlodo elettel szembe allitani a tenyeket, de megis ez kell..
A pelenka, a cumi, a ruha, a jatek, az etel, ital, ilyen babakocsi, olyan agy..es meg soroljam..?! Megis mi penzbe kerul, es hol van meg a tobbi???
Imadom a kicsiket, tovabbrais megvetem az abortuszt, sot! MAGAMAT IS!
De inkabb ezert vetem meg magam, es cipelem a terhet eletem vegeig, mint belevagni ugy, hogy aztsem tudom,fel ev mulva teszemazt, mibol fizetnenk ki a rezsit, az x kiadasokat, kozben ott egy kisbaba, akinek minimum 20 evre meg kell teremtsuk-nem a luxust- hanem az alapveto korulmenyeket. Igen, sokat szamit a szeretet, de szeretettel nemfog jollakni estenkent senki!
Magad írod, hogy az egyik ok a pénzfüggés. Látod? És tökéletesen egyetértek. Csak azzal egészíteném ki, hogy a pénzéhségen kívül oka még az abortuszoknak az emberi önzés általában, csakúgy, mint a gyávaság.
Tudod, úgy is lehetne élni, hogy a rövid távon belátható és ránk váró szegénységből a gyermekeink érdekében megpróbálunk kitörni és nem süppedünk bele a tétlen megadásba. Igenis tehetünk azért, hogy holnap jobb legyen, mint ma, és holnapután még jobb. És nem állíthatjuk, hogy ha ma nincs, akkor később sem lesz. Ergo, aki azt állítja, hogy a születendő gyermeke mellette nélkülözni kényszerülne, az nagy eséllyel nem is akar többet tenni azért, hogy minden szükségeset biztosítani tudjon. Nem akar, mert gyáva, vagy kényelmes, esetleg fásult, és mert nem szeret eléggé.
Anya az, aki jobban szereti a gyermekét önmagánál. Az nem anya, aki magát szereti jobban a gyermekénél.
"Ja, és fel lehet nevelni egy GYEREKET szeretetből, mert olykor csak az marad."
Már ne haragudj, de minden ostoba és primitív embert, aki ezt hiszi, arra kárhoztatnék, hogy éveken keresztül élje át ugyanazt, amit ezeknek a semmire megszült gyerekeknek kell. Én tudom, hogy milyen ez, mert a drága jó szüleim szintén ilyen életszemléletnek "köszönhetően" vállaltak, aminek az eredménye az éhezés, fagyoskodás, mindenről lemondás, örökös nélkülözés, félelem a bizonytalanságtól - és ezeket még most, felnőtt emberként sem tudom kiheverni, akárhogy próbálom. A gyomrom például még mindig összerándul, ha ki kell adnom 200 ft-ot egy kiló kenyérre, mert automatikusan arra gondolok, hogy ennyivel kevesebb pénzem lesz, és ez kevesebb biztonságot jelent...
Te itt sorsfordító változásokról beszélsz, de mi van akkor, ha ez a nagy változás mégsem következik be? Hahó, Magyarországon élünk, lassan a fél ország munkanélküli már, mégis milyen csodára kellene várniuk a nyomorgó embereknek?
A statisztikák alapján (kapaszkodj meg, évtizedek számításai dolgozó emberek béréből), 10 emberből 6-7 élete végéig ugyanabban az anyagi-társadalmi osztályban reked, amelybe beleszületett, hiszen nincs háttere és lehetősége kitörni belőle. Ha azt mondod tíz nyomorgó párnak, hogy vállaljanak be egy gyereket, akkor 6 embert ítélsz nyomorgásra.
És ennél már csak tényleg az durvább, hogy még a tényeket sem vagytok képesek beismerni, pedig itt nem szimpla pénzfüggőségről van szó, hanem arról, hogy igenis MINDENT pénzért adnak. Vagy neked melyik boltban adnak élelmiszert a két szép anyai szemedért, melyik tüzép szállítja le neked a tüzelőt, melyik szolgáltató utasítja el a rezsidet a szeretetedért? A gyerekednek miből veszel ruhát, miből veszel könyveket, miből adsz neki olyan minimális dolgokat, hogy legalább a moziba el tudjon menni a barátaival néha-néha...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!