Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan mondjam el a páromnak,...

Hogyan mondjam el a páromnak, hogy terhes vagyok, de el akarom vetetni a babát?

Figyelt kérdés
Van egy három éves kisfiam akit együtt nevelünk. Hiába dolgozunk mindketten, hárman alig tudunk megélni. Szégyen nem szégyen fogamzásgátlót sem tudok venni ezért megszakítással védekezünk, de ez lett belőle. Hogyan mondjam el neki az abortuszt?
2013. dec. 8. 17:24
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
64%

Nem olvastam végig a válaszokat, de az, hogy nem szeretitek a gumit?!

Hát felelósségteljes gondolkodás. Nem érdemled meg az ingyen abortuszt. Na, kiakadtam. Mi sem szeretjük a gumit, de abortuszt sem szeretnék, így a kisebb rosszat választottuk, a gumit.

2013. dec. 9. 07:13
 42/55 anonim ***** válasza:
0%

na igen!

A fogamzásgátló bogyóra nincs pénzed, a gumira ezek szerint lenne, de azt meg nem szereted?? Grat!

2013. dec. 9. 07:55
 43/55 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, eszerint a kérdésed már okafogyott, hisz már elmondtad.

A térítési díjról:

"A terhességmegszakítás térítési díja

Főszabály szerint a beavatkozás térítésköteles, a díjat az Egészségbiztosítási Alap számlájára kell befizetni. Szociális helyzet függvényében, anyagi rászorultság alapján lehetséges, hogy a kérelmező csupán a térítési díj felét vagy csak 30%-át fizesse meg, illetve indokolt esetben egészében mentesüljön a díjfizetés alól.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye alapján 2011. január 1-től az abortusz térítési díja 29 710 Ft.

50 %-os kedvezményre jogosultak gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, átmeneti járadékban, rendszeres szociális járadékban, egészségkárosodási járadékban, öregségi nyugdíjban, rokkantsági járadékban, rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülők. A térítési díj összege 14 855 Ft.

A térítési díj 30%-át, 8 913 Ft-ot kell megfizetnie azoknak, akik munkanélküliek járadékában, álláskeresési járadékban, álláskeresési segélyben, ápolási díjban, átmeneti segélyben, kiskorúak járadékában, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, rendkívüli szociális segélyben, vállalkozói járadékban, keresetpótló juttatásban, rendelkezésre állási támogatásban részesülnek.

Térítésmentes a beavatkozás a magasabb összegű családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, rendszeres szociális segélyben részesülőknek."

2013. dec. 9. 11:02
 44/55 anonim ***** válasza:
36%

Drágám teherbeestem de úgy érzem nem tudjuk válallni. Mert rossz helyzetben vagyunk. Neked mi a véleményed?

Egyébként a pénz nem minden a megszakítás nem védekezés és ez a gyerek akit el akarsz veteni pont úgy a tiéd ahogy a nagyobb is. De végső soron ez a te dolgod, na meg persze a férjedé.

2013. dec. 9. 12:21
 45/55 anonim ***** válasza:
35%

Szia. Én is ebbe a helyzetbe voltam, teherbe estem és nem akartam megtartani. Ki maradt a mensim, fájtak a melleim majd szét durrantak, én épp dolgoztam és mondtam neki, hogy ugorjon el a patikába vegyen terhességi tesztet mert ez és ez van. Meg csináltam és meg is mondtam neki, hogy terhes vagyok de nem szeretném megtartani. Ő elfogadta.

Sok mindenki mondja azt, hogy mennyire megfog viselni az abortusz stb stb hablaty beszéd. Nos, engem se semennyire nem viselt meg, inkább úgy mond megkönnyebülést éreztem, hogy nincs. Igaz nem vagyunk már együtt, és teljesen ki ábrándultam az akkori páromból és lehet ez is rá segített hogy én így álljak vele érzelmileg.

2013. dec. 9. 13:37
 46/55 anonim ***** válasza:
25%
"A páromnak plusz munkát kellene vállalnia miattunk." Lehet, hogy szivesen megtenne a babajert akit a szived alatt hordasz? Biztos nem konnyu de ha a gyerekeert nem teszi meg az ember akkor kiert? Szerintem beszelj inkabb errol vele. En sem vagyok annak a hive, hogy gyereket szulljunk a nagy szegenysegbe... de ha a parod szivesen elvallana a plusz munkat, van ra lehetosege es ez segitene anyagilag akkor en nem vetetnem el a babat. Irtad, hogy nem szoll hozzad a parod amiota elmondtad. Ha szeretne a babat akkor lehet meghozna az aldozatot es elvallalna a plusz melot. Beszelj vele. En is ket helyen meloztam amikor szukosen voltunk anyagilag majdnem 2 evig. 1 evesen a kisfiam bolcsibe ment (meg mindig jobb mint az abortusz szerintem) en meg reggel 7-tol 3-ig meloztam egy irodaba es szerdan meg csutortokon este 8-tol 12-ig mentem szupermarketbe polcot pakolni.Nem volt egyszeru de ha most ranezek a 4 eves kisfiamra tudom, hogy megerte. :) A ferjem penteken keso delutan a munkahelye utan lehuzott meg egy muszakot egy kocsmaba ejjel 1-kor jott haza. Azota mar hala az egnek rendbejottunk es mindketten csak napi 8 oraban dolgozunk. Ki lehet birni egy ideig ha nagyon akarjatok. Beszeljetek egymassal.
2013. dec. 9. 13:50
 47/55 anonim ***** válasza:

nos???

Mit mondott a párod???

2013. dec. 9. 13:59
 48/55 anonim ***** válasza:
27%

Semmi másról nem szól a történet, csak a tisztességes felelősségvállalás teljes hiányáról. Egyfelől a kérdező kibúvókat keres a védekezési módjukra vonatkozóan. Hiába írjuk le neki ötvenszer, hogy a megszakítás nem védekezés és sokkal olcsóbban jönne ki éves szinten a fogamzásgátlóval, felesleges szócséplés. A kérdező szentül hiszi, hogy ő felelősségteljesen jár el, ha elveteti a gyereket. Mert mint tudjuk, rossz életkörülmények közé szülni nagyon felelőtlenség, mint védekezés nélkül kettyinteni, plusz még elfogadhatatlan érveket felsorakoztatni a normális védekezés elkerülése mellett.

Kedves kérdező! Ezredjére is leírom: teljes tévút, amin jársz és totális káosz lehet most a fejedben, ugyanis nem a helyén kezeled a dolgokat. Mindemellett az abszolút megalapozatlan döntésedet rá akarod kényszeríteni a másik félre, aki ugyanúgy részese az egésznek mint te. Semmivel sincs több jogosultságod dönteni a kérdésben, mint a párodnak. Nem te rendelkezel kizárólagos döntési joggal, hiába a te testedben fejlődik a baba. A tested ebben a tekintetben csak egy eszköz. Eszköze az élvezetnek (amit védekezés nélkül élsz meg) és eszköze a gyerek kihordásának is (amit te, öntörvényűen meg akarsz szakítani). Ha pasik hordanák ki a gyereket, akkor is ilyen baromi nagy határozottsággal próbálnál korteskedni az abortusz mellett? Kicsit jó lesz magadba nézned!

2013. dec. 9. 16:04
 49/55 anonim ***** válasza:
33%

#48, nem tudom miért kell a témáról alkotott saját véleményedet tényként beállítani, a tény az, ami a hatályos magyar törvényekben szerepel, ami szerint a nő kizárólagos joggal dönt a törvény adta keretek között a terhessége megtartásáról illetve megszakíttatásáról, aminek jól szabályozott módja van.

A férfinak erről még tudnia se kell, nem hogy beleegyeznie, még házasságon belül sem.

Ez a tény, ehhez van a Kérdezőnek JOGA.

Az egy másik kérdés, hogy ERKÖLCSILEG úgy szoktuk jónak tartani, hogy egy terhesség sorsáról való döntés a két érdekelt fél, potenciális szülő közös döntése legyen, próbálják megbeszélni, közös döntésre jutni minden esetben. Kérdező meg egyébként rég elmondta a párjának, tehát nyilván ez az út következett be jelen esetben is.

Mindamellett azt is megértem, ha a Kérdező parázik, hogy adott esetben esetleg ő fog egyedül maradni két gyerekkel, bármit is igér most a párja.

2013. dec. 9. 16:20
 50/55 anonim ***** válasza:
19%

Kedves 49-es!

Ezt te magad írtad: "Mindamellett azt is megértem, ha a Kérdező parázik, hogy adott esetben esetleg ő fog egyedül maradni két gyerekkel, bármit is igér most a párja." Ez a mondat nem egészen passzol össze az olyannyira hangoztatott, jogpozitivista szemléletmódoddal, sőt, kifejezetten szubjektív vélemény mindez. És az sem illik a gondolatmenetedbe, hogy "az más, hogy erkölcsileg..." Hm... Az erkölcs és a jog nem egymástól különálló tényező, legfeljebb ha jogász vagy és a munkakörödből kifolyólag csak és kizárólag a jog szempontjából ítélheted meg egy adott tett, vagy szituáció jogosságát, vagy jogtalanságát! Attól kap valami erkölcsi megítélést (akár pozitív, akár negatív irányba), hogy mit mond róla a jog. Eddig nem védhettem meg az uborkaföldemet árammal a betolakodók előtt, mert milyen dolog az már? Mostanra viszont akár ön- akár birtokvédelmi szempontból akár önhatalmúan is megvédhetem a saját eszközeimmel a saját tulajdonomat. Mit mond minderre a közvélemény: nagyon helyes, még jó, hogy... Ebbe gondolj bele!

Igen, persze, joga van, csak kérdés, hogy ez a "mindenhez jogom van" hozzáállás meddig tud "terjeszkedni". A konkrét esetet illetően valóban joga van, mármint a papírforma szerint. Más szemszögből abszolút nincs és ha ezt a kérdező nem tudná, vagy legalábbis nem sejtené, akkor nem fordult volna kérdésével hozzánk.

"Hogy mondjam el az abortuszt?" Tart valamitől, talán valamilyen következménytől, még ha nem is jogkövetkezménytől, ennek ellenére mégis tényként kezeli az abortuszt. Ez sem illik össze. Akkor mi a kérdés? Ha joga van és már tény az abortálás, akkor min is hezitál? Az általad is írt erkölcsön legfeljebb. Tehát, az én végkövetkeztetésem, hogy igen, a kérdező tisztában van a jogaival, de ugyanakkor nyilvánvalóan nem kezelhető a jogi "probléma" az erkölcsi aspektus nélkül. És szerintem - ha már a kérdés megszületett - illene abból szemlélni a dolgot és nem kizárólag a törvények szempontjából. Az utóbbi amúgy is teljességgel lehetetlen egy ilyen helyzetben.

Egy szó mint száz: igen, joga van egyedül dönteni, de nem, mégsincs joga. Talán érted...

2013. dec. 9. 17:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!