Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti megtartanátok a helyemben...

Ti megtartanátok a helyemben a babát?

Figyelt kérdés
A párommal több mint 4 éve vagyunk együtt. Egy idősek vagyunk 20. Körülbelül 6 hetes terhes vagyok ő nagyon nem akarja a babát mert hogy még tanulunk meg hogy sok "probléma" van vele.. Én viszont nem akarom szegény picit megölni! Nekem ő kell! Ma reggel meg is írtam a páromnak hogy az se fog érdekelni ha elhagy, de én nem megyek abortuszra! A szüleim se akarják hogy elvetessem és azt mondták hogy segítenének felnevelni. A párom szülei semmit nem tudnak az egész terhességről mert nem meri nekik elmondani.. Az iskolával úgy vagyok hogy majd levelezőin befejezném. Ti mit csinálnátok a helyemben?
2013. nov. 26. 05:08
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
76%
Lényegében, akkor a szüleidnek szülsz egy babát. Te tudod... Én így biztos nem tartottam volna meg ennyi idősen, bár szerencsére velem ilyen sosem fordult elő... Azért gondold végig, hogy nem lesz örökre kisbaba, fel is kell nevelni, ami minimum 20 év.
2013. nov. 26. 08:40
 22/57 anonim ***** válasza:
54%
65 % miből gondolod hogy majd nem veszik fel sehova gyerekkel???? JÉÉÉZUS... Igenis fel szoktak venni kisgyerekeseket is dolgozni, rengeteg kisgyerekes anyuka dolgozik. Ha addig pedig segítenek a szülei, az miért ilyen nagy katasztrófa???? Bár igaz, én a saját szüleimből indulok ki, de ők biztos hogy nem "pofáztak" volna bele semmibe attól függetlenül hogy segítenek talpra állni a babával, lehet a te szüleid mások... talán ezért gondolsz ilyeneket 65 %-os.
2013. nov. 26. 08:46
 23/57 anonim ***** válasza:
52%
Ha a szüleid támogatnak, tartsd meg a babát. Most lehet nehéznek tűnik a helyzet, de sokkal több örömöd lesz így az életben, mintha folyamatosan magad vádolnád, hogy megölted szegény picikét. Ismerek hasonló helyzetben levő anyukát és ő soha nem bánta meg, hogy megtartotta. Az anyagiakon és az életeden is bármikor tudsz változtatni, de ha most abortuszra mész, soha senki nem fogja őt neked visszaadni. Ha a srác meg nem akarja a gyereket, egyszerűen csak egy gyáva nyúl. Megcsinálni volt esze, de a felelősséghez nincsen...
2013. nov. 26. 08:48
 24/57 anonim ***** válasza:
67%

"Igenis fel szoktak venni kisgyerekeseket is dolgozni, rengeteg kisgyerekes anyuka dolgozik."

És rengeteg nem talál munkát, az kiment a fejedből, igaz? Tudod azok a kisgyerekes anyukák dolgoznak, akik már munkahelyről mentek szülni, meg lehet nézni hol tartanak az egyedülálló, semmire szült anyák.

2013. nov. 26. 08:49
 25/57 anonim ***** válasza:
58%

Felesleges a vita.

"Én viszont nem akarom szegény picit megölni! Nekem ő kell! Ma reggel meg is írtam a páromnak hogy az se fog érdekelni ha elhagy, de én nem megyek abortuszra! A szüleim se akarják hogy elvetessem és azt mondták hogy segítenének felnevelni."

A kérdező egyértelműen szeretné ezt a babát, és az írása alapján az abortusz lelki terhe sokkal több kárt okozna benne, mint az, hogy kicsit korábban kell igazán felnőnie.

20 éves, nem 15. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy a szülői segítség nem egyenlő azzal, hogy "az anyja nyakára szül vki".

Elég szomorúnak tartom, hogy másoknál ennyire nincs családi kötelék és összetartás. Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, a szüleim mellettem állnának. És ha majd az én gyerekemmel történne ilyen, én is mellette állnék (természetesen ha az anyagiak engedik).

Lesülne a pofámról a bőr, ha azt merném mondani a lányomnak, hogy nem segítek, kapartassa el a gyereket, mert nekem nincs kedvem segíteni.

Anya az ilyen? Az ilyen minek szült gyereket?

A gyerek nem 18 éves korig gyerek...

Vajon azok, akik teliszájjal mondják, hogy kapartassa el, mit mondanak majd akkor, mikor a kérdező az abortusz után depresszióba süllyed?

Majd vigasztaljátok esetleg? Azt megnézem...

Az meg hogy nem lehet senkire rákényszeríteni a szülőséget...oké. De azt sem lehet senkire rákényszerítni, hogy kikapartassa a saját gyerekét.

2013. nov. 26. 08:53
 26/57 anonim ***** válasza:
75%

Draga 65%-os koszonom szepen privat leveledet de nem erzem ugy h levelezni szeretnek veled nevvel. :-).

Hidd el nalunk nem szokas a felcsinalas, mondok egy megdobbento dolgot h kozosen valaltunk gyereket sajat anyagi hatterrel. Nem szulok segitsegere. De most is azt mondom h nem lennek a gyereked mert inkabb hatatforsitanal neki mint inkabb segitened. Ehhez jar egy nagy gratulacio.

Nem tudom azt se honnan veszed h 18 ev mulva megbanja esetleg te megbantad vagy teged nem akartak a szuleid merz akkor ertheto. De hamarabb mondanam azt h fingod sincs mi fan terem egy gyerek es ha mar van barmiben tamogatod. Onzetlen szeretet. Gondolom ismeretlen fogalom a szamodra.

A masik dolog szepek is lennenk ha gyereked van mar nem lehet munkad. :-). O meg konnyebben talalhat mert van segitsege. Igy nem a szulei tartjak majd el. Erdekes gondolataid vannak, ha nem akarna megtartani a kerdezo sem mondanam h tenyleg vetesse el de mivel akarja miert tenne?ha az utcara kene mennie szulni megertem h oda ne szulje, de van tamogatasa. Felnott no.

De az biztos h meg beszelje at a parjaval a dolgokat es annak fenyeben dontson.

2013. nov. 26. 08:55
 27/57 anonim ***** válasza:
41%

Nézd #22, azért sajnos az a tipikus, hogy az ember 20 éves korában a szülei még masszívan bele akarnak pofázni a dolgaiba gyerek nélkül is, ha velük él... tudod, az "amíg az én kenyeremet eszed" - mocsok... a gyerek pedig zsarolhatóvá tesz.... meglehetősen kicsi azon szülők aránya, SAJNOS, akik képesek úgy, tényleg önzetlenül segíteni, hogy közben nincs "aníg az én kenyeremet"-szenny se, meg azt is természetesnek veszik, hogy az illető lány a saját elvei és elképzelései szerint gondoskodik a gyerekéről.

Egyfelől.

Másfelől én leginkább a Kérdező párját sajnálom, szerencsétlen 4 évig hitte azt potyára, hogy van valaki, akinek ő a legfontosabb...

2013. nov. 26. 08:56
 28/57 anonim ***** válasza:
50%
És akik teliszájjal mondják, hogy jaj tartsd meg, majd lesz valahogy, de amúgy a 0-ra szül, azok fogják pénzelni, meg etetni a gyereket? Azt már nem, mi? Amúgy azt kérdezte, mi megtartanánk-e a helyében. Sokan leírták a véleményüket. Akkor nem kell olyan kérdést feltenni, hogy más mit csinálna, ha nem tetszenek a válaszok.
2013. nov. 26. 08:57
 29/57 anonim ***** válasza:
32%
25 valaszolo minden szavaddal egyetertek.
2013. nov. 26. 08:58
 30/57 anonim ***** válasza:
18%
Na hirtelen megtanultál írni telefonról is? Fejlődsz. De akkor sem érdekel mit írsz, valahogy nem hat meg a papolás. Mindenki tudja, hogy az esetek 99%-ban mi lesz ennek a vége. :)
2013. nov. 26. 08:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!