Megtartanátok a babát?
Barátnőm kérésére írok ide. Próbáltunk dűlőre jutni, de nem ment. Hét hetes terhes, pénteken volt orvosnál.
22 éves, másfél éve van párja, az édesanyjával él. Most lett állandó munkája. A párkapcsolata is kritikus szakaszban van, a pasiját más sem érdekli, minthogy minél nagyobb, jobb motort vegyen. A fiúnak saját háza van, ami hiteles. Ezt a srác anyja fizeti.
Míg a barátnőm próbál a jövőjére félretenni, addig a srác bele a vakvilágba él.
A terhesség előtt is a szakításon gondolodott a lány, mivel egyszerűen nem indul a közös életük, pedig ennyi idő után nem párkapcsolat, hogy főleg ő jár a sráchoz, és lassan közös témájuk sincs.
A lány anyja azt mondta, támogatja a lányát, bármhogy is dönt. Viszont a lány nem akar az ápolónő anyja nyakára szülni egy másfél szobás vályogházba. Ráadásul alig egy hónapja kapta meg azt a munkát amit mindig is szeretett volna csinálni (ruházati eladó, mellette divattervező és varrónői szakot is végzett). Ha megtartja a babát, bukja a munkát.
Tőlem kért tanácsot, de nem tudom, mit mondhatnék neki. Volt abortuszom, tudom milyen az, és van egy három éves kislányom is. Én látom azt, hogy milyen nehéz munkát találni így, ráadásul ő nem élné túl ha ebben a Mucsafalvában ragadna.
Nem azt akarja a barátnőm, hogy ti mondjátok meg, hogy mit csináljon, inkább azt reméli, a válaszok közt talál olyan infót, lehetőséget, vagy tanácsot, ami segíthet a helyzetén.
Valószínűleg nem leszek nagy segítség hiszen nem vagyok a lány élethelyzetében, de én azért tartanám meg, mert hiszek abban, hogy a sorstól mindig csakis olyan feladatot kapunk ami a hasznunkat szolgálja, amiből tanulhatunk, mégha az az adott pillanatban nehéznek is tűnik.
Másrészről engem sose vinne rá a lélek az abortuszra.
Ezt a barátnődnek a szívében kell éreznie mi az, amit valóban szeretne, a belső hangja úgyis megsúgja neki a helyes utat.
Tény, hogy ahogy kinéz a helyzet, egyedülálló anyaként kell élnie amíg nem talál magának másik (és remélhetőleg tisztességesebb) párt, viszont ami jó a rosszban, hogy legalább a gyerektartással nem lesz gondja, elvégre ha a pasinak motorra telik, vagy házra a szülőktől, akkor ki tudja fizetni a gyerektartást is ami rá nézve kötelező.
Még fiatal, így mire a gyerek óvodába megy is csak 25-26 éves lesz, semmiről nincs még lekésve.
Szerencsés, mert ahogy írtad, az anyukája is támogatná.
De ezt mint mondtam, neki kell eldönteni, ezt tényleg senki más nem döntheti el helyette.
Nézd... az én véleményem az, hogy aki nem akar gyereket, az védekezzen. Ez vonatkozik a nőre és a férfira is. Ha meg nincs ennyi esze, viselje a következményeket.
Én világéletemben azt gondoltam, hogy ha mégis "becsúszik" (alapvetően nem hiszek a becsúszásban..., nem is csúszott be soha), megtartom, akár egyedül is és felnevelem.
Sajnos a sors ennek ellenére nem volt kegyes, elvetéltem, műteni kellett. És a történtek után csak megerősödött bennem, hogy soha semmilyen körülmények között nem vetetnék el élő gyereket.
Ezzel együtt azt gondolom, amit már írtak: ezt egyedül neki kell eldöntenie.
Nehéz helyzet. Lehet, hogy le fogtok pontozni, de én a helyében elvetetném. Nem bíráskodni akarok, hogy ha ilyen volt a párkapcsolata, akkor keresett munkát..stb. miért nem védekezett biztosabban... A dolog már megtörtént. Viszont ha megtartaná a babát a megkezdetlen életét pecsételné meg, a pasas ahogy írtad nem gondolom, hogy felvállalná gyerekestől. A lány elvágja maga előtt az életét hogy kikerüljön Mucsafalváról, gyerekkel új, rendesebb pasit találni, aki feleségül veszi nagyon nehéz.
Természetesen a baba nem kérte az életét, a szülei döntöttek így, de ha nem jó körülmények (anyagi, lelki) közé születik lehet, hogy még rosszabb lesz neki.
Viszont ezt tényleg nekik kell eldönteni, lehet, hogy a pasason pálfordulás megy végbe és abbahagyja a motorozást is a baba miatt, sőt még az általa felvett lakáshitelt sem fogja az édesanyjára terhelni.
"legalább a gyerektartással nem lesz gondja, elvégre ha a pasinak motorra telik, vagy házra a szülőktől, akkor ki tudja fizetni a gyerektartást is ami rá nézve kötelező. "
Ezt sem lehet kijelenteni,mert lehet minimálbérre van bejelentve amiből megítélnek 15 ezres gyerektartást aztán kész. Attól, hogy hiteles lakása meg motorja van még papíron élhet minimálbérből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!