Megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés

Barátnőm kérésére írok ide. Próbáltunk dűlőre jutni, de nem ment. Hét hetes terhes, pénteken volt orvosnál.

22 éves, másfél éve van párja, az édesanyjával él. Most lett állandó munkája. A párkapcsolata is kritikus szakaszban van, a pasiját más sem érdekli, minthogy minél nagyobb, jobb motort vegyen. A fiúnak saját háza van, ami hiteles. Ezt a srác anyja fizeti.

Míg a barátnőm próbál a jövőjére félretenni, addig a srác bele a vakvilágba él.

A terhesség előtt is a szakításon gondolodott a lány, mivel egyszerűen nem indul a közös életük, pedig ennyi idő után nem párkapcsolat, hogy főleg ő jár a sráchoz, és lassan közös témájuk sincs.

A lány anyja azt mondta, támogatja a lányát, bármhogy is dönt. Viszont a lány nem akar az ápolónő anyja nyakára szülni egy másfél szobás vályogházba. Ráadásul alig egy hónapja kapta meg azt a munkát amit mindig is szeretett volna csinálni (ruházati eladó, mellette divattervező és varrónői szakot is végzett). Ha megtartja a babát, bukja a munkát.

Tőlem kért tanácsot, de nem tudom, mit mondhatnék neki. Volt abortuszom, tudom milyen az, és van egy három éves kislányom is. Én látom azt, hogy milyen nehéz munkát találni így, ráadásul ő nem élné túl ha ebben a Mucsafalvában ragadna.

Nem azt akarja a barátnőm, hogy ti mondjátok meg, hogy mit csináljon, inkább azt reméli, a válaszok közt talál olyan infót, lehetőséget, vagy tanácsot, ami segíthet a helyzetén.

2013. szept. 9. 20:51
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Megtartanám. Lehet, hogy az apuka felfogja, milyen irányban változik az életük és jó apa lesz. Azért mert szereti a motort, miért kéne elvetetni a babát? Ekkora hülyeséget.

az bizony baj, hogy közös témájuk sincs, hát most majd lesz.

2013. szept. 10. 15:12
 22/29 anonim ***** válasza:
65%
Csak akkor tartsa meg ha tudná önzetlenül szeretni minden féle fenntartások nélkül, és egy percig sem okolná azért mert le kellett mondania arról amiről álmodozot.
2013. szept. 10. 16:48
 23/29 anonim ***** válasza:
35%
Én a következőt tenném: a gyereket ebben a helyzetben nem tartanám meg, a párommal szakítanék, és új életet kezdenék. Legközelebb pedig próbálnék okosan párt választani, és nem egy haldokló kapcsolatot húzni vonni, illetve tanulnék a hibából, és megfelelően/más módon védekeznék, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg.
2013. szept. 10. 18:38
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
A munkáltató nem rúghatja ki, ha terhes, ez evidens. Szóval ha ez történt, akkor perelheti is akár.
2013. szept. 10. 21:16
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó próbaidő alatt kirúghatja, lejárt a szerződése nem kötelező meghosszabbítani.
2013. szept. 10. 22:17
 26/29 anonim válasza:
20%
Ha még élni akarsz akkor ne tartsd meg. Nekem a barátnőm volt terhes, de nem tartotta meg, mert nem garantáltam neki, hogy egy életen át vele leszek. Rá egy évre eléggé elhízott( én munka és egyetem mellett is sportolok), így mivel fogy ni nem volt hajlandó otthagytam. Gyerek mellett már nehezebb egy szakítás. Életem legjobb döntése volt, hisz szívjon dagi nővel aki akar.
2013. szept. 15. 12:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Hogy döntött a barátnőd?
2013. szept. 15. 17:11
 28/29 anonim ***** válasza:
Kifejezetten abortusz ellenes vagyok.de a 7-es, valamint 8-as vàlaszoló pontosan leírta véleményemet.
2013. szept. 16. 18:18
 29/29 anonim ***** válasza:
18%
Megtartanam ,mert mar az en gyermekem,hozzam tartozik.
2013. szept. 17. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!