Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerintetek megtarthatom a babám?

Szerintetek megtarthatom a babám?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most diplomáztam és szerencsére kaptam egy elég jó állást frissdiplomásként. Pár nap múlva kezdek próbaidőn. Viszont kiderült hogy babát várok. Páromnak nincs munkája sajnos. Mind a ketten nagyon szeretnénk a babát, de félek megtartani mert minden olyan bizonytalan.

Attol félek hogyha megtartom, akkor azonnal kirugnak, hiszen gondolom nem kotelesek visszavenni, sőt szerintem probaido után nem véglegesítenek. És mi lesz ha a gyes után egyáltalán nem találok munkát tapasztalat nélkul pici gyerekkel... Olyan nehéz... Szerintetek lehet majd munkám a mai helyzetben?

2013. júl. 30. 07:53
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
30%
Én is nagyon sajnálom!:( Ha ennyire rossz és már most nem tudod kiheverni ezután mi lesz? Én még mindig azt mondom jobb egyedülálló anyukaként párt keresni, mint tudva a hátad mögött, hogy lenne egy csöppséged! A szüleidnek meg mond el, hogy te nem fogod ezzel tönkretenni az érzelmi életedet, hogy mások támogatása hiánya miatt döntesz így.=/
2013. júl. 31. 18:20
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

:(

Nálam is így volt. Annyi különbséggel, hogy itt első perctől nem akarta az apuka...:(

Mai napig nem bírtam feldolgozni :'(

Azt hiszik az emberek, hogy mindenki jó kedvéből megy elvetetni a gyerekét...

amikor fel kellett feküdni a műtő asztalra akkor is csak azt hajtogattam, hogy nem akarom elvetetni...de már késő volt mert beadták az altatót...:'( Utána meg csak az üresség lelkileg is testileg is.

Mert én nagyon akartam azt a babát...de egyedül, 18 évesen 0 támogatással mit tehettem volna???

Ezért nem szeretem, amikor leszólják azt aki abortuszra megy, mert fogalmuk sincs ki hogyan éli át... :'(

2013. júl. 31. 21:18
 33/48 anonim ***** válasza:
35%

"De azt hiszem, hogy megbocsátani soha nem fogok tudni ezért sem magamnak sem a páromnak..."

És bevállalod az ürességet, a pszichológiai szereket, a nyugtatókat, hogy többé már nem leszel az, aki voltál? Csak robot, árnya magadnak? Sajnos nők millióinak hús-vér tapasztalatai ezek, olyanoknak, akik hasonló lelkiállapotban voltak az abortusz előtt, mint te...

Más. A férfiak nagy része a tervezett babánál is betojik. Egyszerűen azért, mert őket nem segítik a hormonok, testük-lelkük nem készül úgy a 9 hónap alatt. Az én férjem is kb akkor hitte el igazán, hogy neki gyereke van, amikor a kezébe foghatta. Pedig ő várta. Persze, hogy beijedt a párod, amikor nincs melója, és ma az apát kb génbanknak meg pénzautomatának tekinti a társadalom... Hidd el, ha jó ember, ahogy írtad, akkor meg fog benneteket szeretni, így együtt.

Kívánom, hogy a döntéseddel együtt tudj élni, úgy szeretnék neked jobb sorsot:-(

2013. aug. 1. 08:53
 34/48 A kérdező kommentje:

Kedves válaszadók,

megvolt a beavatkozàs, már itthon vagyok. Mivel ennyire támogattatok, gondoltsm tsrtozom annyival, hogy írok nektek.

Nekem nagyon fájt, mind fizikailag, mind lelkileg, de úgy gondolom, hogy helyes döntést hoztam ebben a szituációban.

2013. aug. 1. 13:59
 35/48 anonim ***** válasza:
0%

Személy szerint nem akartam tudni, hogy mi történt. Tudom, struccpolitika ez, de sokat gondoltam még délelőtt is a kisemberre. Hogy hátha...

Ne haragudj, értékelem a szándékodat és átérzem a szenvedésedet, de nem tudom azt mondani: " Kösz, hogy szóltál". Bocsáss meg nekem.

2013. aug. 1. 14:05
 36/48 A kérdező kommentje:
nem haragszom, elfogadom, hogy így gondolod.
2013. aug. 1. 14:08
 37/48 anonim ***** válasza:

Szinte biztos voltam benne, hogy megtartod. Csak ma tudtam hozzászólni, és látom már későn...

Ha úgy érzed, hogy jó döntést hoztál akkor nincs mit hozzáfűznöm.

2013. aug. 1. 17:49
 38/48 anonim ***** válasza:
91%
Sok erőt és kitartást most minden erődre szükséged lesz hogy túl lépj ezen és feldolgozd. Ám gondolj arra hogy tényleg így volt a legjobb, és helyes döntést hoztál. Évekkel később biztos hogy sikerül megélned az anyaságot.
2013. aug. 1. 21:21
 39/48 Orsi_ ***** válasza:
100%

szia!

Jo, h irtal, kitartàst neked, nektek!

Orsi

2013. aug. 2. 10:09
 40/48 anonim ***** válasza:

ha amúgy is szeretnétek gyereket, én megkockáztatnám. Munkahelyen ne szólj míg le nem jár a próbaidő , úgyis 12 hetesen szokták elvetni, ha jól tudom... Ha nem, akkor javítsatok ki. Addig meg van időd átgondolni, lehet nem is fog tetszeni a munka.

Pesten ha a párod akar, pillanatok alatt talál munkát (megtartani nehezebb), de legalább az ő keresete megoldott lesz. Annyira elég lesz (még a próbaidős fizetése is), hogy elég legyen a saját állásod problémájával foglalkozni, szal sztem ez nem kifogás.

Mondom: én a helyedben kicsit húznám az időt. Nézd meg elég jó-e az állás, ha igen, akkor nem fognak kiakadni a terhességeden, és a próbaidpn tudod bizonyítani, hogy a gyes alatt 3 ember sem tud téged pótolni. Ha meg nem tetszik, úgyis hamarább ott kellene hagyni, akkor meg ne is legyen lelkiismeretfurdalásod, ha legalább a gyesidőt annál a munkahelynél töltöd.

2013. aug. 10. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!