Szerintetek megtarthatom a babám?
Az a helyzet, hogy most diplomáztam és szerencsére kaptam egy elég jó állást frissdiplomásként. Pár nap múlva kezdek próbaidőn. Viszont kiderült hogy babát várok. Páromnak nincs munkája sajnos. Mind a ketten nagyon szeretnénk a babát, de félek megtartani mert minden olyan bizonytalan.
Attol félek hogyha megtartom, akkor azonnal kirugnak, hiszen gondolom nem kotelesek visszavenni, sőt szerintem probaido után nem véglegesítenek. És mi lesz ha a gyes után egyáltalán nem találok munkát tapasztalat nélkul pici gyerekkel... Olyan nehéz... Szerintetek lehet majd munkám a mai helyzetben?
Én megtartanám a helyedben.
Nekem sajnos nem volt más választásom...
Istenem, hát persze, hogy szomorú vagy. Mindenki megijed, sőt kétségbe esik, akinek nem tervezetten pozitív lesz a tesztje. Ez mondhatni természetes. Abban is igazad van, hogy lehet, hogy nem tart meg a munkáltatód.
De miért ne találna a párod munkát? És nem kell 3 évig gyesen maradni, mert hamarabb is kereshetsz állást, ha a kicsit bölcsibe adjátok.
Értelmiségi pár vagytok. Miért ne kellenétek a munkaerőpiacon?
Állásod lehet még sok, de ez a gyermek kizárólag most jött el Hozzátok. 23 évesen úgy kezdeni a felnőtt életet, hogy a szeretett és vágyott gyermeket feláldozzátok a biztosnak tűnő közeli jövő reményében? És aztán ezt a lelki terhet cipelitek egész életetekben?
A munkába állás csak tolódna a babával, de nem lehetetlenülne el. Az abortuszba a gyereketek visszavonhatatlanul és végérvényesen belehal. Hatalmas űrt hagyva maga után. Örökös találgatásokat: Miért nem voltam bátrabb? Vajon milyen lenne? Hány éves lenne most? Miért nincs ajándék a karácsonyfa alatt?...
Hajtsd fel az összes létező segítséget, mielőtt döntesz.
Szia,
beszélj a pároddal, ha ő vállalni akarja a babát, akkor a próbaidő végéig titkold a kicsit, állj munkába, ő is keressen munkát, lehet épp váltjátok egymást, és szűkre szabott lesz a pénz, de lesz.
Beszélj a szüleiddel, és ha ők is segítenek(nem a mindennapi megélhetésben, de számíthattok rájuk ha beüt a ménykű), akkor vállald a kicsit.
Ha mindenki elfordul tőled, akkor sajna nem sokat tudsz válogatni a lehetőségek közül....
Nyugodj meg, vagyis próbálj meg megnyugodni
Én ismerek egy ( ma már) anyukát, aki hasonló cipőben járt. Azaz éppen lett munkahelye hosszú idő után amikor kiderült, hogy terhes.
A próbaidő alatt becsülettel dolgozott, majd szólt a munkáltatónak. Vele nagyon rendesek voltak, a kórházban meglátogatták a kollégák, és várják vissza a babázás után. Nagyon nehéz döntés volt ez számára, hiszen egy lelkiismeretes ember nyilván nem akar kiszúrni akarattal senkivel, de ennek így szerencsés vége lett.
Az én véleményem pedig az hogy nem az határoz meg egy jó munkaerőt hogy anyuka valaki vagy sem. A sztereotípiák miatt persze nem könnyű a piacon boldogulni, de nem lehetetlen.
Ha nem tudok dönteni, előveszek egy lapot. Bal oldal, jobb oldal...
Köszönöm szépen a válaszokat, segítettek valamennyire.
Úgy döntöttem, hogy sajnos nem tartom meg a kicsit. Félek, hogy esetleg nélkülöznie kellene, és (amint ma kiderült) a családom sem támogat nagyon. A párom... neki egy picit több erőbedobásra lenne talán szüksége ahhoz, hogy legyen egy jó munkája...
Köszönöm a nyugtató szavakat azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!