Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerintetek megtarthatom a babám?

Szerintetek megtarthatom a babám?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most diplomáztam és szerencsére kaptam egy elég jó állást frissdiplomásként. Pár nap múlva kezdek próbaidőn. Viszont kiderült hogy babát várok. Páromnak nincs munkája sajnos. Mind a ketten nagyon szeretnénk a babát, de félek megtartani mert minden olyan bizonytalan.

Attol félek hogyha megtartom, akkor azonnal kirugnak, hiszen gondolom nem kotelesek visszavenni, sőt szerintem probaido után nem véglegesítenek. És mi lesz ha a gyes után egyáltalán nem találok munkát tapasztalat nélkul pici gyerekkel... Olyan nehéz... Szerintetek lehet majd munkám a mai helyzetben?

2013. júl. 30. 07:53
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
63%
Ha mind a ketten akarjátok,tartsátok meg a többi meg majd kialakul. Én is hasonló helyzetben voltam mint te és minden rendeződött,igaz ,nekem meg sem fordult a fejemben az abortusz,és azt sem értem,hogy a kismamák mért ide jönnek,hogy megtartsák vagy elvetessék a babát?
2013. júl. 30. 10:51
 12/48 A kérdező kommentje:
Én személy szerint azért jottem ide, mert életem legnehezebb pár napján vagyok túl és teljesen tanácstalan, kétségbeesett és a végletekig szomorú. Talán már csak kínból írtam ki, nem is tudom...
2013. júl. 30. 11:05
 13/48 anonim ***** válasza:
12%
Sztem tartsd meg a babát. Egy életet kioltani és utána ezt feldolgozni nagyon nehéz, hiszen 12 hetesen már mindene megvan a kis csöpségnek. Sztem ne mondd el addig, amíg nem telik le a három hónap csak utána közöld velük. Ha most elvetetnéd a kis csöpséget sztem örök életedre bánni fogod és azon fogsz agyalni, h milyen lenne a babád. Egyébként az sem biztos h majd 4-5 év múlva is biztos állásod lesz, sztem az sosem biztos a mai világba, tehát arra erre vársz, akkor sztem sose lesz gyereked. A gyerek felelősség teljes dolog, de ha az apába meg tudsz bízni és úgy látod, hogy nem ágál a dolog ellen, akkor sztem vágjatok bele. Biztos talál munkát, azért ha nagyon akar egy férfi dolgozni, sztem eltud helyezkedni.
2013. júl. 30. 11:13
 14/48 anonim ***** válasza:
32%
Könnyű lenne azt írni hogy vetesd el, ahogy azt is hogy szüld meg. Mivel kivülálló idegenként nekünk teljesen mindegy mit teszel. De az egyszer biztos hogy minden okkal történik, ahogy ez a baba is okkal akar most megszületni. Azt mondják ha az ember valamit nagyon szeretne akkor azt el is éri, mert tud érte küzdeni. A többi csak üres kifogás. Ha szeretnéd akkor megtartod dolgozol amíg birsz elmész gyesre utána egy év után kereshetsz munkát ismét. Olyan nincs hogy nem vesznek fel, ennyi erővel soha ne szülj mert soha nem vesznek vissza. Az a baj a mai világgal hogy túl sok benne az olyan ember aki azt hiszi csak akkor van egy gyereknek joga élni, ha milliókkal van kitömve a kiságy. Pedig az élet ennél sokkal egyszerűbb, és nem mindig a luxus számít. A döntést így is úgy is nektek kell meghozni. S annak minden egyes következményével is nektek kell számolni.
2013. júl. 30. 11:57
 15/48 anonim ***** válasza:
51%

Én megtartanám a helyedben.

Nekem sajnos nem volt más választásom...

2013. júl. 30. 12:36
 16/48 anonim ***** válasza:
57%

Istenem, hát persze, hogy szomorú vagy. Mindenki megijed, sőt kétségbe esik, akinek nem tervezetten pozitív lesz a tesztje. Ez mondhatni természetes. Abban is igazad van, hogy lehet, hogy nem tart meg a munkáltatód.

De miért ne találna a párod munkát? És nem kell 3 évig gyesen maradni, mert hamarabb is kereshetsz állást, ha a kicsit bölcsibe adjátok.

Értelmiségi pár vagytok. Miért ne kellenétek a munkaerőpiacon?

Állásod lehet még sok, de ez a gyermek kizárólag most jött el Hozzátok. 23 évesen úgy kezdeni a felnőtt életet, hogy a szeretett és vágyott gyermeket feláldozzátok a biztosnak tűnő közeli jövő reményében? És aztán ezt a lelki terhet cipelitek egész életetekben?

A munkába állás csak tolódna a babával, de nem lehetetlenülne el. Az abortuszba a gyereketek visszavonhatatlanul és végérvényesen belehal. Hatalmas űrt hagyva maga után. Örökös találgatásokat: Miért nem voltam bátrabb? Vajon milyen lenne? Hány éves lenne most? Miért nincs ajándék a karácsonyfa alatt?...

Hajtsd fel az összes létező segítséget, mielőtt döntesz.

2013. júl. 30. 12:52
 17/48 anonim ***** válasza:
36%

Szia,

beszélj a pároddal, ha ő vállalni akarja a babát, akkor a próbaidő végéig titkold a kicsit, állj munkába, ő is keressen munkát, lehet épp váltjátok egymást, és szűkre szabott lesz a pénz, de lesz.

Beszélj a szüleiddel, és ha ők is segítenek(nem a mindennapi megélhetésben, de számíthattok rájuk ha beüt a ménykű), akkor vállald a kicsit.

Ha mindenki elfordul tőled, akkor sajna nem sokat tudsz válogatni a lehetőségek közül....

Nyugodj meg, vagyis próbálj meg megnyugodni

2013. júl. 30. 13:33
 18/48 anonim ***** válasza:
89%

Én ismerek egy ( ma már) anyukát, aki hasonló cipőben járt. Azaz éppen lett munkahelye hosszú idő után amikor kiderült, hogy terhes.

A próbaidő alatt becsülettel dolgozott, majd szólt a munkáltatónak. Vele nagyon rendesek voltak, a kórházban meglátogatták a kollégák, és várják vissza a babázás után. Nagyon nehéz döntés volt ez számára, hiszen egy lelkiismeretes ember nyilván nem akar kiszúrni akarattal senkivel, de ennek így szerencsés vége lett.

Az én véleményem pedig az hogy nem az határoz meg egy jó munkaerőt hogy anyuka valaki vagy sem. A sztereotípiák miatt persze nem könnyű a piacon boldogulni, de nem lehetetlen.

Ha nem tudok dönteni, előveszek egy lapot. Bal oldal, jobb oldal...

2013. júl. 30. 13:40
 19/48 anonim ***** válasza:
34%
Én annak örülnék, ha ilyen helyzetbe a baba mellett kitudnék tartani. Gyakorlatilag amikor az ember ennyire kétségbe van esve kitudja mit tesz, de remélem helyesen cselekszel! Kerültem olyan helyzetbe, hogy azt hittem, hogy terhes vagy (később kiderült, hogy nem) és sokat gondoltam az abortuszra. Amikor elmúlt a vaklárma és nem a pánik beszélt belőlem nekem hihetetlen bűntudatom volt, hogy hogy tudtam ilyenre gondolni. Éppen ezért nem ítélem el azokat, akik elvetik a gyermeküket, mert én is betudok így pánikolni, de megkértem a páromat, ha ilyen helyzet van nyugtasson meg és ne engedje, hogy indulatból és félelemből cselekedjek, mert azt nem tudnám magamnak megbocsájtani. Szerintem inkább tartsd meg, hiszen a te gyermeked és biztosan csodálatos és értékes lesz!:)
2013. júl. 30. 19:45
 20/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, segítettek valamennyire.

Úgy döntöttem, hogy sajnos nem tartom meg a kicsit. Félek, hogy esetleg nélkülöznie kellene, és (amint ma kiderült) a családom sem támogat nagyon. A párom... neki egy picit több erőbedobásra lenne talán szüksége ahhoz, hogy legyen egy jó munkája...

Köszönöm a nyugtató szavakat azért.

2013. júl. 30. 20:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!