Miért kell gyilkosnak nevezni azt, aki nem szül meg a nyomorva egy becsúszott gyereket?
Ha tényleg tesz azért hogy ne legyen terhes, akkor jogosan merül fel a kérdés hogy meg akarja-e tartani, vagy sem. Adott a választás lehetősége.
És arról az illető nem tehet hogy máshol annyira várják a gyereket, és nem jön. Az egy másik ember élete.
Miert, miert orosz rulett az orokbeadas a gyereknek?
Ha pl.egy szereto par kapja, akik mindent megtesznek erte, szeretik, sajatjukkent nevelik? Nem jobb, mint ha mondjuk egy alkoholista csaladba szuletik, vagy a sajat szulei nem szeretik, utik-verik?
Nezd, szerintem aki evek ota kuzd, es nincs mas eselye, az ezer orommel visz haza egy csecsemot. A gyerek meg olyan lesz amilyennek a szulei nevelik, formaljak.
A barati korunkben van tobb olyan par is, akik orokbe fogadtak, az egyik kisgyerek eleg problemas, megis oszinten szeretik, soha egy ujjalnem nyultak hozza, a lelkuket kiteszik ertuk.
" A gyerek meg olyan lesz amilyennek a szulei nevelik, formaljak." - ez egy alapvető tévedés, mondjuk úgy, hogy annak is van benne szerepe. És hát ja, a problémák szinte soha nem addig jönnek ki, amíg a gyerek kicsi, és még nincs saját akarata, hanem később...
A szeretetet meg ne dimenzionáld túl, nem azért, mert ne lenne fontos, hanem azért, mert kinek mi jelenti a szeretetet. A baj meg pont itt van, hogy az örökbefogadó szülőkre jellemzőbb mint a vér szerintiekre, hogy "túlszeretnek", "megfojtanak a szeretetükkel" = igyekeznek minél inkább a saját képükre formálni. Tudod, az a baj, hogy amíg a rendszer képes már elég jó hatékonysággal szűrni a brutális pszichopatákat, addig a túlszerető, túlféltő fajtát még sehogy sem, pedig hosszú távon az az igazán veszélyes "toxikus szülő", a brutális fajtától egyszerűen lelép az ember minél előbb és kész.
Tehát mit tudom én, itt van ez az aránylag friss kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Egy vér szerinti szülő is lehet persze ilyen - mint látható - csak hát arra van mondjuk 25% esély, az örökbefogadónál meg 75%. És ha egyszer örökbe adod, ettől már nem tudod megvédeni, ahogy engem se védett meg anno senki. Illetve hát egy módon tudod megvédeni a majdani gyereked - ha nem az örökbe ADÁST választod, amíg an más lehetőség is.
Hat, en latok nagyon rossz sorsu gyerekeket sajat szulonel, es latom ezt az ellenpeldat ennel a ket csaladnal.
Nem lehet altalanositani.
Kérdés az, hogy számodra mit jelent az, hogy "rossz sorsú"... egyfelől. Másfelől, mint említettem, ennek a megítélésére nem alkalmas (drasztikus módon negatív esetek kivételével) a gyerek 5 éves kora, ehhez azért ki kell várni a 16-18 éves kort, a nagy csapdák tizenévesen jelentkeznek.
De kezdhetjük mindjárt ott, hogy tudnak-e a gyerekek arról, hogy örökbefogadottak? Ha igen, az mindjárt kitesz egy strigulát a várhatóan pozitív oldalra, ha nem, az meg a negatívra.
Volt olyan ismerősöm, aki már a negyedik abortuszra ment 2 éven belül, és egyáltalán nem nyomorgott, nagyon is jó körülmények között él, csak felelőtlenül szexel, mert a védekezés kényelmetlen...lelkileg egyáltalán nem hatotta meg, inkább csak bosszankodott hogy "már megint, nem igaz"...
a másik meg úgy ment vigyorogva, és az érdekelte egyedül, hogy mikor lehet szexelnimegint mert ő aztán nem bírja ki a hat hetet...
Ennyit a felelősen szexelő, tudatos védekezésre nagy hangsúlyt fektető, megfontolt és jól átgondolt döntésről, ami az abortuszt jelenti és az azt megelőző álmatlan éjszakákról ami e döntést eredményezte...Haha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!