Miért kell gyilkosnak nevezni azt, aki nem szül meg a nyomorva egy becsúszott gyereket?
Aki nyomorog az szül még kettőt, hármat, mert segély meg támogatás meg a tököm.
De a felelősségteljes, dolgozó párok egyet is meggondolnak, hogy fel tudnak e nevelni tisztességesen.
Hogy gyilkosság-e az abortusz, szerintem mindannyian tudjuk. A magyar nyelv az emberi élet kioltását gyilkosságnak nevezi. Ezen fogalmak között megkülönböztet abortuszt és eutanáziát is, mert ezek az emberi élet kioltásának különböző célú és módú eljárásai, de ettől még kimerítik az emberölés fogalmát. Ez van.
Hogy az abortuszt választó nők fejéhez hozzá kell-e vágni, hogy mit tettek, azt hiszem, nem. Személy szerint úgy gondolom, hogy még ha mindez nyilvánvaló is, akkor sincs jogom bíráskodni, mert az nem az én feladatom, én tehát nem tennék ilyet - legalább is, ha kontroll alatt tudom tartani saját magamat.
A nyomor relatív fogalom. Valakinek az a nyomor, hogy nem szerezhet meg mindent, van akinek az, hogy nélkülöz, és olyan is van, akinek a két véglet közti skálán lévő bármely állapot a nyomor. GYK-s tapasztalatom azt mondatja velem, ma Magyarországon gyerekkel senkinek nem KELL nyomorognia, azaz nélkülöznie, mert a szociális ellátórendszer ilyen esetekben azért működik, kétségtelen tény viszont, hogy rengeteg mindenről lemondani egy gyerek javára, nos az valóban kellHET.
Azt az egyet nem értem viszont, miként és milyen alapon lát valaki úgy a jövőbe, hogy biztosan állíthatja, egy világra készülő emberke minden kétséget kizáróan nyomorogni fog. Ha azonban történetesen mégis, mi a garancia arra, hogy egész életében nélkülözésre kényszerül? Ki tudhatja ezt?
Én magam nem a gazdag életet, a jómódú életet, a sikeres életet, az egészséges életet, vagy a nélkülözésmentes életet tisztelem és tartom legnagyobb értékemnek, hanem az életet általában. Így tehát a nyomorgóét is, a betegét is, a sikertelenét, kudarcosét is és a szegényét is.
Nem teszek és nem is tehetek különbséget.
"Ezen fogalmak között megkülönböztet abortuszt és eutanáziát is, mert ezek az emberi élet kioltásának különböző célú és módú eljárásai, de ettől még kimerítik az emberölés fogalmát. Ez van. " Természetesen NEM meríti ki, mert amíg a "gyilkos, gyilkosság" azok a magyar jogban nem létező fogalmak - ezért lehet relatív nyugodtan "gyilkosozni" - addig az emberölés (Btk 160§) fogalma pontosan definiált a Btk-ban, tehát ha mondjuk valaki egy abortuszon átesettet emberöléssel vádol, az laza csuklóból elköveti a hamis vád bűntettét.
Na, ezzel szemben az itt tárgyalt téma - ha nem a legális, hanem az illegális formáról beszélünk:
Magzatelhajtás
163. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást
a) üzletszerűen,
b) az állapotos nő beleegyezése nélkül vagy
c) súlyos testi sérülést vagy életveszélyt okozva
követik el.
(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a magzatelhajtás az állapotos nő halálát okozza.
(4) Az a nő, aki magzatát elhajtja vagy elhajtatja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(az egyik olyan tényállás, ami egyetlen betűt sem változott a hó elején életbe lépő új Btk-ban - onnan másoltam - a régihez, a IV/1978 Trv-hez képest)
Jaj, kedves 66%-os fórumozó! Azt hittem, ezúttal megúszlak...
Szíveskedj már nekem elmagyarázni, mi nem igaz az abortuszra ebből!
Akkor ma jobb, ha megszuli, es onnan a szoagyrol orokbe adja. Rengeteg par van, akik evek ota kuzdenek, es a sokadik lombikjuk sem sikerul. Es ha az a gyerek mar megfogant, az nem lehet veletlen.
Szoval inkabb orokbe adni.
#37, csak megismételni tudom, amit a #13-ban leírtam:
"Az örökbeadás nem oldaná meg a problémát?" - mint kórházban hagyott, és örökbefogadó szülőknél felnőtt mondom, hogy nem, nem oldaná meg. Az örökbeFOGADÁSSAL nincs baj, az ugyanis már örökbe adott gyerekekről szól, az örökbe ADÁSSAL viszont számos probléma van."
#36 mi köze a törvényeknek a Wikipédia-szócikkhez?
Egyébként szívesen elmagyarázom, jogi értelemben az önálló emberi élet kezdete hüvelyi szülésnél a kitolási szak kezdete, császármetszésnél meg a magzat kiemelése... e kor előtt tehát az emberi magzat nem lehet alanya az emberölés bűncselekményének. Ez van, tessen legalább jogi egyetemi jegyzetet olvasni, nem wikit... bár, ha szeretnéd, beírom a wiki-szócikkbe is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!