Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Megtartanátok a babát ilyen...

Megtartanátok a babát ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Van már egy közel 2 éves lányunk, szeptemberben megy bölcsibe én pedig dolgozni.

Albérletben élünk, 25 nm, én csak gyes-t kapok, férjem minimálbért. Gyümölcsöt, zöldséget anyukám vesz nekünk, anyósomtól kapunk gyerekruhákat (oviban dolgozik, ő is kapja ingyen vagy majdnem ingyen). Semmit nem tudunk félretenni nyilván.

Úgy tűnik, terhes vagyok. Nem akarom elvetetni, viszont fogalmam sincs, hogy oldanánk meg. Ráadásul a férjem nem is akarja, nem csak az anyagiak miatt, egyébként is szeretne kicsit "pihenni".

2013. júl. 8. 16:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
48%
#30, hogyne, a felvetés lehet jogos, majd ha az orvos kihordja azt a terhességet, megszüli azt a gyereket, ellátja azt a gyereket időben, anyagilag, stb... amíg ez nem így van, addig egyáltalán nem jogos ez a felvetés, egyszerűen olyanba szól bele, amihez semi köze, és ha ez a valóságban is megtörténne, valszeg hamar repülne az állásából - bár lehet, hogy egy felbőszült férj előbb intézkedne...
2013. júl. 9. 14:14
 32/47 anonim válasza:
94%

Gyerekek...hadjuk ezt a kovezest meg atkos boszorkanysagot,,mindenki tudja hogy a csaladnak ugy lesz jobb az elete ha ez a gyerkoc nem szuletik meg..nehogy mar az anyu meg apu hibajabol legyen meg rosszabb az elete a gyerekeknek,,,eleg az az 1 is..mert nem fer el meg 1 az tuti.

Illetve az anyunak,apunak mar nem alakulnak jol a dolgaik nemhogy meg egy gyerekkel a kezukben,,itt most tenleg az eszre kell hallgatni,mert csakk akkor lesz jobb a szivnek is>>miert?? mert a KESOBBIEKBEN konnyebb lesz

2013. júl. 9. 14:16
 33/47 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Csakk tenleg hadjad!

2013. júl. 9. 14:34
 34/47 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező! 25 nm 3 embernek is kevés, nem még 2-nek! Bár ha csak ennyi lenne a probléma, azt mondanám, tartsd meg.

DE! Alapvető dolgokban kell segítenie anyukádnak és anyósodnak! Nem arról van szó, hogy nem tudod állatkertbe vinni a gyereked és azt fizeti anyukád, hanem alapvető élelmiszereket nem tudsz megvenni. Így egyértelműen nem a válasz.

Hacsak tényleg nincs valami jó meló/költözés kilátásban...na meg a párod nem csak az anyagiak miatt nem akarja. Tehát ez is egy indok sajnos...

Sajnálom, védekezz!!!

2013. júl. 9. 14:38
 35/47 anonim ***** válasza:
93%

Azért ilyet orvos nem mond. És egy magzatot ne hasonlítsunk egy meglevő gyerekhez.

Nem minden magzat életképes, sőt egészséges, nem mind marad meg, nézzétek hogy itt mennyi missed ab-os, üres petezsákos kérdés van.

Egy pár hetes terhesség sem jelent minden esetben szülést, vagy egészséges újszülöttet. Ezért is értelmetlen egy már meglevő, ép, egészséges gyerekkel összehasonlítani.

Ha meg az az orvos ilyet mondott volna (én is hallottam, sokszor, szóval ez inkább városi legenda, de már szomszédasszonyos verzióban is volt), akkor az egy külön eset lenne az orvosi kamarában.

2013. júl. 9. 14:44
 36/47 anonim válasza:
19%

Mielőtt döntenél elmondom a történetem. Egyetemistaként beleszerettem az otthonomtól távol egy más kontinensről származó férfiba. És valóban az udvarlás időszakát úgy csinálta, hogy kevés a hozzá hasonló ezen a kontinensen.

Aztán teherbe estem (nem részletezem, bár van védekezés, de néha az ember leragad a pillanatban, és nem gondolkodik.) Amikor először hallotta, ujjongott, hogy apa lesz, elvesz, stb. Aztán másnapra meggondolta magát, és ott hagyott terhesen. Azóta sem jött vissza.

Abban az időben nem volt semmi jövedelmem, édesapám hallott volt, anyám nyugdíjas, és nagyon ellenezte, hogy megtartsam. Minden logikai érv arra vallott, hogy jobb elvetetni. Mert e pénz, se egyetem, se apa. De egy anya nem csak logikai lény, hanem a szíve is fontos, mert képes jobbá tenni a világ könyörtelenségét. És arra gondoltam ez a kicsi lény egyedi, megismételhetetlen.

Kitartottam. Nem hiába. Ma a gyönyörű kisfiam mosolyog vissza rám, aki minden egyes mosolyával igazolja, hogy egyedi és megismételhetetlen. A legjobban utánam meg a nagymamája szereti. Az egyetemet is elvégeztem, munkát is találtam. Nem élünk gazdagon, de egy gyereknek a legfontosabb a szeretet. Ami a mai rideg világban ritka, nem sok akart gyermek kapja meg a feltétlen szülői szeretetet. Van mindenük fizikailag, de még az anyjuk éjszaka melléjük fel kelni sem képes, hogy megvigasztalja őket. Azért ilyen a világ többsége, hogy nincs szívük, és ilyen tanácsokat osztanak, hogy az anyagi a legfontosabb. De ha a te gyermeked szegénységben nő fel, vagy legalábbis úgy, hogy csak azt kapja meg amire valóban szüksége van, talán valóban emberré formálódik, szívvel és lélekkel. Akkor elmondhatód, hogy valóban érdemes volt.

2013. júl. 10. 11:01
 37/47 anonim ***** válasza:
69%

Az előzőhöz hasonló "szívhez szóló" történetekkel valahogy mindig az a baj, hogy pont a lényeg hiányzik belőlük, az a lényeg, aminek a Kérdező esetleg hasznát is vehetné, ha úgy dönt.

"Abban az időben nem volt semmi jövedelmem, édesapám hallott volt, anyám nyugdíjas, és nagyon ellenezte, hogy megtartsam. Minden logikai érv arra vallott, hogy jobb elvetetni. Mert e pénz, se egyetem, se apa...Az egyetemet is elvégeztem, munkát is találtam. Nem élünk gazdagon," - és pont az sehol, hogy a történet hőse miből és hol tudott élni a terhessége alatt, miből és hogyan szerezte be a gyermekváráshoz alapvető dolgokat, hol és miből tudtak laki a gyerek csecsemő korában, mikor tudott visszamenni dolgozni és ki vigyázott közben a gyerekre, miből és hogyan tudta elvégezni az egyetemet ... szóval pont azokra a gyakorlati dolgokra nem adnak választ, amiből a Kérdezőhöz hasonló helyzetben lévők esetleg ötletet meríthetnének, profitálhatnának...

Mert ugye nagy anyai szívért meg babamosolyért sehol nem adnak hosszú távon sem lakást, sem kenyeret, sem fűtést, sem munkahelyet, sem ingyen bölcsit...nem a szív meg a mosoly szokott az ilyen problémák lényege lenni, azt vehetjük adottnak, HA a sokkal gyakorlatibb dolgokra van megoldás.

Kérezőnél pl. elsőnek mindjárt arra, hogy hogyan élje túl egyáltalán a házassága, és hogyan ne fossza meg a 2 éves gyereket is az apjától a hatalmas anyai szívvel... aztán, hogy hogyan éljen meg gyesből, meg minimálbérből fizetett tartásdíjból gyerekestül, ha mégis úgy adódik... ha ennél szerencsésebben, akkor hol és hogyan éljenek meg a GYES+minimálbér kombóból 4-en évekig...

Jó dolog az érzelem, persze... ha van azért reális alap is mellé... anélkül pont a reménytelen szerelem kategóriája...

2013. júl. 10. 11:37
 38/47 Sophia77 válasza:
16%

Kedves Válaszadók!Szerintem apuka is ott volt, amikor a gyermek megfogant. Ha megtartaná a hölgy a gyermekét és ezért elhagyja, akkor Isten áldja, vissza se jöjjön. Amúgy belegondolt valaki, hogy milyen odafeküdni szétfeszített lábakkal és várni az altatást, hogy elvegyék a gyerekét??? Tessék? Ja és azt ki is kell ám fizetni. Abból jó pár pelust lehetne venni.És nem igaz, hogy sokba kerül!!!

Terhesgondozás ingyen van, szülés ingyen van.

Anyatej ingyen van, tápszert egy éves korig receptre is felírják és igenis így olcsó.

Lehet kapni olcsó pelenkát és nem rossz a minősége, például a százforintos boltokban néhány száz forintért.

Babaruha használtan igenis olcsó. Nagyobb bérlakást is lehet igényelni. Ha pedig annyira nincs pénz, akkor apuka ne pihenjen, hanem dolgozzon, vállaljon el mindent, amit lehet. Egyébként meg védekezni, védekezni kell!

NAGYON NAGYON NAGYON SZÉPEN KÉRLEK KEDVES KÉRDEZŐ NE VETESD EL A BABÁD!!! OLYAN SOKAN VÁGYNAK BABÁRA ÉS NEM LEHET NEKIK!! NE VETESD EL KÉRLEK!! MEGOLDÓDIK MINDEN!!!

2013. júl. 10. 14:45
 39/47 anonim ***** válasza:
92%

Utolsó!

Igen ez mind egy baba utáni költsègek!!!

na de kèrlek nem csak ez van haló!

Lakbèr, rezsi, hitelek, benzin ès társai???

Mindemellè mèg egy gyrrek. Te olcsón mindent megúsznál csak tudod sok kicsi sokra megy plusz mèg egy gyerek az elejèn kevèske kuafás na de kèsõbb??

Csak egy bölcsitôl kezdem aztán különórák, hobbik, egyetem, kollègium, elsô kocsi, lakás jön az unoka stbstb

Nem csak addig kell szülônek lenni míg betölti a 18-at!

számolni tudsz te egyáltalán?

2013. júl. 10. 15:50
 40/47 anonim ***** válasza:
7%

#38 "Ha pedig annyira nincs pénz, akkor apuka ne pihenjen, hanem dolgozzon, vállaljon el mindent, amit lehet. Egyébként meg védekezni, védekezni kell!" - Háááát, egyfelől ahol szóba jön az abortusz ott már nem jön szóba a védekezés legjobb tudomásom szerint, másfelől meg szerintem a férjet hangyányit nem fogja érdekelni, hogy neki mit kellene tenni egy GYK-s válaszadó véleménye szerint...

Azt meg, hogy a férj mennyire terhelhető, mit vállal be és mit nem, azt meg - önmaga után - a feleség tudja a legjobban, nem az okoskodók...

2013. júl. 10. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!