Megtartanátok a babát ilyen helyzetben?
Van már egy közel 2 éves lányunk, szeptemberben megy bölcsibe én pedig dolgozni.
Albérletben élünk, 25 nm, én csak gyes-t kapok, férjem minimálbért. Gyümölcsöt, zöldséget anyukám vesz nekünk, anyósomtól kapunk gyerekruhákat (oviban dolgozik, ő is kapja ingyen vagy majdnem ingyen). Semmit nem tudunk félretenni nyilván.
Úgy tűnik, terhes vagyok. Nem akarom elvetetni, viszont fogalmam sincs, hogy oldanánk meg. Ráadásul a férjem nem is akarja, nem csak az anyagiak miatt, egyébként is szeretne kicsit "pihenni".
na most ez valami provokáló kamu vagy tényleg ennyire sötét vagy? ha jártál iskolába, akkor tanultál számolni. kérlek csinálj már egy alapszintű családi költségvetést, és nézd meg a végeredményt. bár ez talán felesleges is, hiszen ha anyukád segítségére szorultok, akkor tisztán látszik, h mínuszos.
ne ringasd magad romantikus álmokba, ne kényszerítsd arra a gyerekedet/gyerekeidet hogy nélkülözésben nőjenek fel.
egy 25nm-es lakás 2 embernek is kevés, nem hogy 4nek. előbb azon legyél, h megfelelő körülményeket teremts, utána gondolkozz a családbővítésen.
a férjednek legalább van egy kis esze, hallgass rá.
Pontosan szinte szórul szóra ez van nálunk is. Csak 2 gyerek nagyobb lakás, most mennèk augusztusba vissza dolgozni, párom már eldöntötte a sorsát :( Kèsik...szinte biztos...
Kövezzetek meg, de nekem eszembe sem jutmegtartani :((
nagyon felelõtlenek voltunk soha többè megszakítással.
Milyen ára van :(
7 ève így vèdekeztünk!!!
Szerinted?
Igen értem, de ahogy írod is, ez borzasztó felelőtlen dolog. Én csak azt fájlalom, hogy az abortuszba sosem az hal bele, aki vétkes, hanem az, aki ártatlan. Nekem 3 gyerekem van, és ha megfeszülök, sem tudom eldönteni, melyiket szeretem jobban. Nem tudok különbséget tenni közöttük, akkorát meg pláne nem, hogy az egyik éljen, a másik pedig haljon meg.
Amit írsz, az őszinte. Kíméletlenül őszinte. Minden szava igaz. Igaz, hogy felelőtlenség, igaz, hogy a párod döntött a sorsáról, és igaz, hogy neked eszedbe sem jutott, hogy megtartsd, ha útban van.
Kövezz meg, küldj el, amerre akarsz, szidj el, szórj átkot a fejemre, de nekem ez így, ismeretlenül is fáj. És siratom a babádat.
Egyszer olvastam egy történetet, hogy az anya elment az orvoshoz, hogy elvetesse a magzatját. Az orvos megkérdezte, miért nem a más meglévő gyermeket öli meg, és tartja meg a a picit? Ha csak egy gyermeknek felnevelését tudják biztosítani, akkor az miért kell, hogy a meglévő legyen? A nő átgondolta, megtartotta a babát, és mindkettőt felnevelte.
Lehet hogy csöpögős, de TELJESEN IGAZ!!!
már*
Persze, ilyet orvos kétlem ha mond, de jogos a felvetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!