Hogyan lehet elvetelni?
tudom ,hogy furcsan hangzik , de kb masfel hete nem jott meg csak fajdogal a hasam
tesztre nincs penzem.. anyaeknak nem szolok.. Legyszi irjatok tippeket veteleshez..:( de ha nem sikerul biztos ongyilkos leszek..:/
vagy lehet nem is vagyok terhes??:/
#29, miért kellene a szüleivel beszélni, amíg semmi sem biztos? Egyáltalán mire jelentene az megoldást a Kérdező mostani helyzetében? Hogy egy stressz helyett csinálna kettőt? (nyilván, ha a Kérdező és a szülei között ideális lenne kapcsolat, akkor már rég beszélt volna velük, ha meg nem az, akkor kétlem, hogy pont arra lenne most szüksége, hogy még egy oldalról stresszeljék és nyomják...)
Ha eesetleg tényleg terhes, akkor majd úgyis szükség lesz arra is, de ha nem, akkor minek?
#35., el tetszettél tévedni pár évszázadot - szerencsére.
De ha te szeretnél erényövet, itt van egy képen:
Ok., az erényöv tényleg korszerűtlen, de nekem is az a véleményem, hogy inkább azt kellene beláttatni a lányzóval, hogy a jogok kötelességekkel is járnak. Maximálisan helytelennek tartom az olyan sugalmazásokat, amik azt a látszatot keltik egy fiatalban, hogy bármit meg lehet tenni következmények nélkül. Nem lehet.
Nem látom be, miért kell 15 évesen szexuális életet élni.
Nézd meg, mi lett belőle: tiniszex, védekezés nuku, esetleges állapotosság, ha igen, akkor biztos abortusz, ráadásul a szülők kizárásával. Mert arra biztatod, hogy ketten döntsék el, a szülőknek meg csak beletörődési joguk van. Hát nem. Ha most ezt tanulja meg, akkor később mitől lenne felelősségteljesebb? Ha azt az információt kapja, hogy egy esetleges gyerek esetén a lehető legtermészetesebb válasz az abortusz, akkor milyen felnőtt válik majd belőle? Őszintén remélem, hogy nem vár gyereket, és elszomorodva látom a kérdező reakcióját, ami nem az, hogy: Jó, akkor várok még pár évet a nemi élettel, hanem az, hogy mindig védekezni fogok. Nem mondom, ez jobb egy fokkal az eddigieknél, de hát messze nem ideális.
Nézd #37, azt szerintem sem én, sem senki más nem mondja, hogy a tetteinknek - 0 napos korunktól egyébként - ne lenne valamiféle következménye, vagy ne kellene valamiféle következményt vállalni. Azt viszont minden formában és minden tekintetben tagadom, hogy bárkinek - BÁRKINEK - is joga lenne az illető életének irányát megszabni, saját magán kívül.
És igen, ebben a témában a döntés a fiataloké kell, hogy legyen, ahogy szerencsére a gyakorlatban is az övék - ha tisztában vannak a lehetőségeikkel és a jogaikkal. Az meg a mi feladatunk, akiket kérdeznek, és akik itt a válaszokat adják, hogy tisztában legyenek.
A nemi élet kezdete meg ugye 14 éves kor felett mindenkinek a szabad döntése leginkább is.
Lopni is lehet tudtommal 14 éves korig törvényi következmények nélkül, sok szülő jól ki is használja ezt...
Természetesen nem a paragrafusokról van szó ebben az esetben sem, hanem arról, hogy a jogi keretek által megszabott lehetőségeink maximális kihasználása jót tesz-e nekünk, vagy sem. Valóban az épülésünket, testi-lelki-szellemi gyarapodásunkat szolgálják, vagy sem. És szerintem nem kérdés, hogy a szex 14 évesen nem kellene, hogy része legyen az életünknek. Egyrészt, mert valószínűleg nem jó a testünknek, másfelől, mert a lelkünknek meg biztosan nem. Sírig tartó pszichikai-fizikai sérülések származhatnak belőle. Arról nem is beszélve, hogy a nemi élet esetleges következményei - pl. a gyermekáldás - gyakorlatilag viselhetetlenek ebben az életkorban még. A törvény alkotóinak valahol meg kellett húzni a határt, és ezt szerintem nem sikerült jól belőniük.
A saját döntéseink felelős meghozatalához pedig leginkább valós információkra van szükségünk, sok minden más mellett persze, és hát lássuk be, ha rendelkezünk is ezekkel, akkor sem könnyű rendszerezni a tudnivalókat. A 14 éves kor szerintem ehhez is kevés, mert minimum az élettapasztalat hiányzik, ami informatív úton semmiképp sem pótolható. Nekem az a bajom, hogy a "jóakarók" ilyen esetekben nem szolgáltatnak teljes körű infókat, csak részlegeseket, az érem másik oldalát vagy nem említik, vagy le is tagadják, ezért ha rájuk hallgat egy tanácstalan ember, kizárt, hogy körültekintő, alapos és jól megfontolt döntést tudjon hozni. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!