Az abortuszpártiak vagy az abortuszellenesek lehetnek többen?
Kedves előző, ez több okból sem nyert. Voltaképp elmondhatom miért, de annak nincs különösebb jelentősége hisz általános dolgokról beszélgetünk. Azt kellene pusztán megérteni, hogy különböző emberek vannak, különböző alapállással és gondolatvilággal, ezért hát a különböző dolgok az életben (vagy egy ilyen vita közben akár...) a különböző emberekre nyilván tök eltérő módon hatnak.
Az abortusz témában konkrétan vannak emberek, akik abból indulnak ki, hogy egy embrió egyenértékű egy megszületett ujszülöttel, és a világon a legrosszabb dolog a halál, ezen esetben a nem-megszületés. Más emberek (köztük én) hogy az embrió nem egyenértékű a megszületett emberrel, és el tudnak képzelni az életben rettenetesebb dolgot is a nem-megszületésnél, vagy akár a halálnál. Te beteszel ide egy ilyen videót, vagy leírsz egy szöveget, és azt gondolod, hogy ezzel X hatást éred el, amiről úgy véled, hogy ez egy jó hatás. Közben meg a gyakorlatban az azt elolvasó/megnéző emberek meg esetleg pont ellentétesen reagálnak, bennük, az ő ösztönös és tudatos lényükben ez az információ-csomag másféle hatást indít el.
Ez a videó pl. pont tipikusan az a szöveg (végignéztem már, és nem most) amitől nekem feszül ökölbe a kezem... de ez meg az én privát magánvéleményem.
Ez az ő életének története. Nem értem, ettől miért szorul ökölbe a kezed. Ő ezt átélte, túlélte, mégis ellenszenvet vált ki. Vajon miért? Egyetértek veled abban, hogy ott dől el, élet vagy halál, ki minek tekinti a magzatot. Akkor lássunk egy kis történelmet:
Rabszolgaság: a néger nem tekinthető egyenértékűnek a fehér emberrel. Hasznosítható, megölhető.
Holocaust: a zsidó, nyomorék, cigány, stb. nem egyenértékű, ők is hasznosíthatók, büntetlenül megölhetők.
Abortusz: szintén fentiek (hasznosítható: pl. magzatkísérletek).
Ezek tények. Kísértetiesen hasonlítanak az indokok.
Tudományosan alátámasztott tény az is, hogy az élet a fogantatástól kezdődik.
Az abortusz, mint egy pók hálója, összeszövi életünk minden területét, kihat a testvérekre is, a kapcsolatokra.
A vallási agitáció miatt. A felsorolt példáid meg tök jók, köszönet érte. Ezekben ugye nem az volt a különös dolog, hogy emberek életét kioltották, az az emberiség történelme folytán nagyon sokszor megesett, hogy emberek életét elvették, az ölési eszközök épp aktuális fejlettsége szerint százakét, ezrekét, vagy milliókét. A felsorolt csoportokban tehát nem ez a különleges. Hanem az, hogy feltétlen engedelmességet vártak tőlük el. És akkor el is értünk oda, hogy szerintem mi rosszabb a halálnál: PONT EZ, a feltétlen engedelmességet elváró asszimetrikus kapcsolat. Amikor valaki, aki szabadon öl, előírhatja nekem, hogy "ne ölj", és én ennek feltétlen engedelmességgel tartozom, mert eszerint szeret vagy nem szeret... na ennyit a vallásokról is, mindegyik asszimetrikus kapcsolatot, hierarchiát hirdet, és a világ nézetem szerint legótvarabb dolgát, a feltétlen engedelmességet várja el... tehát te, amikor az ilyen videót elém teszed azzal a felkiáltással, hogy "van remény" pont azt mutatod be nekem, a saját hullámhosszomon, hogy "nincs remény"... így tetszel már érteni???
Volt itt régebben ez a kérdés, amikor egy srác azon kinlódott, hogy a párja abortuszt akar:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Ha akkor már irogattam volna ide, valszeg írtam volna neki is jótanácsot (tényleg, az ő szemszögéből JÓ tanácsot) ami kb az lett volna, hogy még véletlenül se hallgasson a "magzatvédő" csapatra, még véletlenül se mutogasson ilyen videókat, még véletlenül se eröltessen ilyen szívhang-hallgatást, még véletlenül se mutogasson abortusz-képeket, még véletlenül se rohanjon jeggyűrűért - mert ezzel valszeg pont a saját célja ellen tesz. Ha egy vele ellentétes módon gondolkodót akar meggyőzni, ne a hozzá hasonlóan gondolkodókból induljon ki...
Na, ilyenek:)
Kedves Kérdező, azért, hogy számodra is legyen válasz:
"100 nőből hány olyan nő lehet, aki mindenképp, minden körülmények között kihordaná a babát?" - szerintem 10 alatt. Ehhez képest lenne mondjuk 30, aki szigorúan csak EÜ okból vállalna abortuszt, 30, aki átesik legalább 1 abortuszon, és 30, aki nem is kerül ilyen döntési helyzetbe élete folyamán soha.
Értem az érveidet, ezelőtt 10 évvel még én is ugyanilyen vehemenciával érveltem a vallások ellen... amíg el nem kezdtem olvasni az Újszövetséget, és meg nem tértem. Jézus megmutatta, milyen Isten. Rájöttem, hogy totál rosszul ítéltem meg. Óriási bumm volt az életemben. Ő a szeretet, a gyengék és védtelenek mellett áll ki, mindenható, és megváltott a halálból a halálával. Amíg nem olvastam el, én is csak a rossz példákat vettem észre és ítéltem meg. Elég lázadó voltam, utáltam a képmutatóságot és a skatulyába való begyömöszölést (még most is). Isten nem erről szól. Vannak szabályok az életben, amiket ha betartasz, életben maradsz, ha nem, akkor meghalsz. Pl. ne lépj ki az autó elé. Isten nem a jó dolgoktól akar megfosztani a szabályaival, hanem meg akar védeni a gonosztól. Elmondhatom, hogy totál hülyének néztem azt, aki nekem Istenről beszélt. Valami félnótásnak gondoltam, meg bigottnak, gyengének ahhoz, hogy megálljon a saját lábán, hogy merjen önmaga dönteni, stb. Aztán mikor a hullámok kezdtek összecsapni a fejem fölött, akkor jöttem rá, hogy magam egyáltalán nem tudom kihúzni a mocsárból. De Isten kihúzott, és egyáltalán nem zavar, ha ez miatt bolondnak néznek. Én se bírtam, ha "papoltak" nekem annak idején, de visszanézve örülök neki. Azt hittem, hogy a vallás csak arra jó, hogy korlátozzon és megsavanyítsa az embereket, de ez nem így van, szabadságot és örömöt ad. Úgyhogy szabad vagyok arra, hogy beszéljek Jézusról, mert ha hisszük, ha nem, csak Ő menthet meg. Az a helyzet, hogy a világ nem fogadja el Isten törvényeit, de attól azok még ugyanúgy működnek. A bűnnek megvannak a következményei. És ha olvasod a Bibliát, meglátod, hogy nem gáz engedelmeskedni Jézusnak. Ő egyébként az igaz bíró is. Szeret mindenkit, de a bűnt nem. Mindenkinek felajánlja a szabadulást, a megváltást. Mi döntjük el, hogy elfogadjuk, vagy nem. Tehát nem rajta múlik, hanem rajtunk. Mi döntünk, kell az élet, vagy sem. A példa pedig azt mutatja, hogy az emberek saját maguk által szabott szabályoknak engedelmeskednek. Ugyanígy van ez most is. Nincs egyenes határ. Csak relatív igazság van. Ezért fordulhatott elő a rabszolgaság, holocaust, és ez a mostani holocaust is.
Na, remélem, mindenkinek az agyára mentem :)
Hát nézd, én már kiolvastam az Újszövetséget (meg az Ószövetséget is, meg a Koránt is:))... és nem zavart az eszmefuttatásod se:)
Bár a hozzászólásban a válasz kicsi része szólt a vallásról, pusztán arra reagálva, hogy miért idegesít az a videó, amit linkeltél)
Ellenberger pl. elgondolkodtál azon, hogy a szülő-gyermek kapcsolat is asszimetrikus, olykor feltétlen engedelmességet elváró kapcsolat? Mert akkor itt a magyarázat arra is, hogy miért gondolom az abortuszt - ha arra lehetőség van, természetesen - kisebbik rossznak az örökbeadás-örökbefogadásnál... lehet, elveszi az embriótól a majdani önálló élet lehetőségét, de nem évtizedekre potenciális kiszolgáltatottat csinál belőle...
Azt hiszem én egyikhez sem tartozom.
Elítélem ha valaki magasról tojik mindenre,tehát nem védekezik,stb,mert van egy ilyen lehetőség,és sorra jár elvetetni.
De bizonyos helyzetekben,pl.védekezés mellett lesz terhes,vagy az elején kiderül(korai időszakban),hogy beteg a magzat,stb. akkor elfogadom hogy ezt az utat választja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!