Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az abortuszpártiak vagy az...

Az abortuszpártiak vagy az abortuszellenesek lehetnek többen?

Figyelt kérdés
Itt nem elsősorban elvekre gondolok, hanem konkrét számokra, amik konkrétan a tettel függenek össze. Egész pontosan: 100 nőből hánynak volt/van/lesz élete során abortusza? 100 nőből hány olyan nő lehet, aki mindenképp, minden körülmények között kihordaná a babát?

2012. jún. 11. 23:24
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
29%

És ki mondja meg, hogy milyen élete lesz annak az embernek? Úgy látom, mindenki látnoki képességgel rendelkezik, előre tudják, hogy annak a szegény kisgyereknek milyen rossz sora lesz! Milyen jogon? Ha nem lenne ez a lehetőség, hogy meg lehessen ölni a meg nem született gyerekeket, akkor az ember megpróbálná megoldani a gondjait. Ugyanúgy, mint amikor akkor kerülünk rossz helyzetbe, amikor a gyerekünk 1-5-10 vagy akárhány éves. Azért érezhetjük úgy, hogy rákényszerülünk, mert elfogadhatónak tartjuk! Aki abortuszellenes, tiszteli az életet, jobban, mint az élet minőségét, az kitart a baba mellett. Jó a kérdés, de arról is kéne felmérést végezni, hány nő lelke, kapcsolata, élete ment tönkre az abortusz miatt. Ez kihat az egész életre, testvérekre is. Úgy tűnik, jó döntés, közben pedig elindít egy lavinát.

Nem ítélkezem felettük, kerülhet mindenki nehéz helyzetbe, de az abortusz gyilkosság és nem megoldás semmire.

2012. jún. 12. 11:02
 12/43 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó nem vagyok látnok, csak egyszerűen tisztában vagyok bizonyos dolgokkal. Láttam olyanokat, amiket azok biztos nem, nem akik nyugodt szívvel mondanák ezeknek az embereknek, hogy igen szüld meg a babádat az a legjobb!

Mint mondtam, TUDOM, hogy nem csak az az egy lehetősége van a legtöbb embernek és, hogy ha kicsit megerőltetné magát akkor nem kéne megölnie a magzatát, de igenis van olyan, mikor ez a legbölcsebb döntés. Nyilván szerinted én is egy kalap alá tartozom emiatt a sok gyilkos nővel (nem volt abortuszom), de akkor inkább legyek gyilkos, mint álszent, aki látatlanban könnyen mondja mások fejére az ítéletet. Kíváncsi lennék, hogy ezek az emberek akik ennyire elvakultan ellenzik az abortuszt, vajon mit tesznek a bajba jutott kismamákért? Azokért a tinikért akik egyedül maradnak kétségbeesve, fedél nélkül terhesen? Azokért akiknek akárhogyan de a többedik gyerek "csúszik" be és félő, hogy így már az utcára kerülhetnek? Vagy azokért akiket brutálisan bántalmaz az élettársuk, a drogfüggő kismamákért és még sorolhatnám. Ti kiveszitek a részeteket? Szerintem nem...A legtöbben csak a monitor előtt ülve pufogtatja a mélyenszántó igazságokat az életről, de érdemben hol a segítségük? Na, erre válaszoljatok.

Természetesen tisztelet a kivételnek és minden elismerésem aki tényleg tesz valamit a bajbajutottakon tettekben is!

2012. jún. 12. 11:27
 13/43 anonim ***** válasza:
34%

Mint már itt többen felvetették, mi a fene az, hogy "abortuszpárti"??? A művi abortuszt - egy invaziv orvosi beavatkozást - jó dolognak tartó nehány embert (ha van egyáltalán) pszichiátrián kezelik, a foghúzást és a hólyagtükrözést jó dolognak tartókkal egy kórteremben...

Valójában van a társadalomnak egy kisebbsége, amelyik végletesen és minden esetben elutasítja a művi abortuszt, és van egy többsége, amelyik bizonyos esetekben elfogadja ultima ratioként, utolsó lehetőségként, legkisebb rosszként. Ezen belül is van szórás, mert van aki csak szorosan vett EÜ okból, van, aki EÜ és szociális okból (valójában ez is EÜ, mert az egészség definiciója a fizikai, mentális és szociális jóllét), és van, aki ezen túl még akkor is, ha az embrió és biológiai szülei között érdekellentét áll fenn. Ez utóbbi csoportba tartozom magam is.

2012. jún. 12. 11:31
 14/43 anonim ***** válasza:
22%

A mai világban elfogadottabb abortuszra menni mint nagycsaládban élni.Függetlenül az anyagi körülményektől.Láttam anyákat sírni elvesztett gyermekük után.Láttam nőket abortusz után egyből megbánni azt amit tettek,mély depresszióba süppedni.Láttam tönkrement kapcsolatokat.Fogtam nők kezét abortusz előtt és után.Te aki annyira pártolod fogtad már?Vagy csak itt ülve pötyögsz,hogy menjen bárki bármikor abortuszra,felelősség nélkül.Aki a nem kívánt mégis megtartott terhességgel foglalkozik és támogat az ezt teszi:

[link]

2012. jún. 12. 11:44
 15/43 anonim ***** válasza:
59%

Kedves utolsó, én pl "pártját fogom" a művi abortusz LEHETŐSÉGÉNEK. És nem, nem láttam még olyan nőt a környezetemben, akinek tönkrement volna az élete egy művi abortusz miatt, és nem azért, mert ne ismernék abortuszon átesett nőket. Ellenberger láttam már az abortusz elmaradásának okán szétesett családokat, öngyilkosságot elkövetett nőt, idegbajossá lett környezetet, és hát persze látom saját magamat is, akinek a biológiai anyját magukat "magzatvédőnek" nevező felelőtlen személyek rábeszélték a megtartásra és örökbeadásra. Amin a következményeit meg én szívom az egész életemben...

Ettől még persze készséggel elhiszem Neked, hogy vannak nők, akik az abortuszt nem képesek feldolgozni, csak felhívnám a figyelmet rá, hogy minden éremnek két oldala van - meg még egy pereme is...

2012. jún. 12. 12:01
 16/43 Sókristály ***** válasza:
76%

Kedves 14-es!

Bár nem hozzám intézted kérdésedet, mégis válaszolok rá. Először is többen leírtuk, hogy senki nem pártolja az abortuszt, pusztán elfogadjuk a létjogosultságát. Biztos vagyok abban, hogy nem találsz közöttünk olyat, aki rábeszélt volna bárkit, hogy elvetesse a gyerekét, csak nem ítéljük el, ha így dönt.

És igen, én személy szerint álltam kapcsolatban olyannal, aki átesett rajta, és már másnap bánta. Meg 3 nap múlva, 1 hét múlva is bánta, sírt, vissza szerette volna csinálni. Aztán 2 hét múlva, amikor tovább súlyosbodott az a probléma, ami miatt így döntött, már nem bánta. Persze fájt neki sokáig, de tudta, hogy nem volt más megoldás, így egy idő után feloldozta önmagát.

Én a másik oldalt ismerem jobban. A nem tervezett, nem várt, rossz körülmények közé született gyerekek oldalát. Nem kell jósnak lennem ahhoz, hogy tudjam mi a sorsuk, mert nap mint nap foglalkozom velük. Mert én valóban tisztelem az életet. Mégpedig az emberhez méltó életet, és igyekszem segíteni, hogy legalább közelítsenek hozzá.

2012. jún. 12. 12:02
 17/43 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon sok olyan választ olvastam már itt amiben rábeszéltek éppen valakit arra,hogy abortuszra menjen.Persze aki az itt olvasott válaszok alapján dönti el hogy szül vagy sem az meg is érdemli a sorsát.Sajnos én ismerek olyan nőket akiket a környezetük beszélt rá az abortuszra és nem tudták feldolgozni.Van olyan is köztük akiknek soha nem születhetett utána gyermeket.Igaz én csak velük foglalkozom.Az is tény hogy sokan úgy tartják meg a gyermeküket hogy igazi szeretetet nem tudnak neki adni.Ez viszont nem függ az anyagi jóléttől csak ha szegénység is társul hozzá akkor sokkal szembetűnőbb és látótérbe kerül.Sajnos az abortuszt ma fogamzásgátlás helyett használják a nők és sokszor meg sem próbálnak védekezni vagy megoldást találni hogy megtarthassák magzatukat.
2012. jún. 12. 12:28
 18/43 anonim ***** válasza:
59%
Kedves előző, szerintem sem az agresszív rábeszélés, sem az agresszív lebeszélés nem elfogadható a környezet részéről, mindkettő kívül esik a toleranciámon. Ezt az érintett két embernek kell eldönteni, a környezet legfeljebb véleményt mondhat, vagy tanácsot adhat.
2012. jún. 12. 12:36
 19/43 anonim ***** válasza:
73%
18-as Ebben teljesen egyetértünk.
2012. jún. 12. 12:42
 20/43 anonim ***** válasza:
77%

Érdekes dolgokat írtok,mármint ez a rábeszélés/lebeszélés...Nem tudom,talán én vagyok szerencsés és erős jellem,de ebben a témában egyetlen embernek lenne beleszólása nálam, a férjemnek(tehát a gyerek apjának)de neki is csak beleszólása,nem döntésjoga...Egyrészt,míg kérdéses,h meg akarom-e tartani,nem szólnék senki másnak a terhességről.Másrészt az pedig már most el van döntve,így tiszta fejjel,míg nem vagyok terhes,hogyha beteg lenne a magzat,elvetetnénk.(mielőtt valaki azt hinné,h nem tudom milyen anyának lenni,de tudom,van egy egy éves lányom)

Mert lehet itt írtátok,h láttatok már nőket tönkremenni abortusz után,én viszont családokat láttam tönkremenni beteg gyermek után...Lehet kegyetlen vagyok,de gondolok a családomra, a már meglévő gyermekemre,és saját magamra is...Azzal meg nagyon nem értek egyet,hogy az élet fontosabb,mint az élet minősége...(itt nem anyagi dolgokra gondolok)

Szóval én pl. ilyen esetben tartom indokoltnak és elfogadhatónak az abortuszt,és a saját életemben csak így tudom "beleilleszteni"is.Viszont,hogy másnak hol a határ,és mi fér bele,azt mindenki maga dönti el,nekem nincs jogom sem ítélkezni,sem beleszólni...Azt viszont én is borzasztónak tartom,h sokan a fogamzásgátlás egyik módszerének érzik...

2012. jún. 12. 12:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!