Gyilkosság-e az abortusz?
21. A gyerekek szoktak hinni a mikulásban. Az hogy semmilyen védekezési mód nem 100% tény.:)
Egyébként pedig, mit gondolsz, hogy az, aki felelőtlenségből esett teherbe, mert nem vigyázott, az majd felelősséget tud vállalni egy gyerekért? Nem. Úgy meg pláne nem, hogy nem is akarja.
Hát ok, a te dolgod. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy ez mindenkinek legyen a saját szabad döntése. Ha akarja tartsa meg, ha nem akarja vetesse el, teljesen mindegy milyen okból, vagy hogy hogy esett teherbe. Nem vagyok ilyen szinten ítélkező típus.
Annyi szörnyűséget olvasni, hallani olyan emberekről akik ugyan megszülték a gyereküket, de megölik, wcbe, kukába dobjàk, éheztetik, verik, nem szeretik elhanyagolják stb stb. És biztosan nem azért mert akarták. Én úgy vagyok vele, hogy akkor inkább abortuszra ment volna az ilyen, mint ezt így...
Nem olvastam végig az összes kommentet, de azért leírom én is a gondolataim. De mielőtt ezt megtenném, ajánlom figyelmedbe a Partizán közgyűlését, ahol konkrétan ez volt a téma.
Gyilkosságnak nem tartom, mert a max 12 hetes magzat számomra nem ember. Ami tény hogy egy életnek a lehetőségét veszik el, nem az életet. Máskülönben meg szerintem nem attól leszek ember hogy szörtelen a testem, hogy két lábon járok, hogy a hüvelykujjamat betudom fordítani (opponálni). Az emberi létemet a tudatom adja meg.
Erre a gondolatra egy példát is felhozhatnék
-A Ted 2 című filmben a bíróságon azon veszekedtek, hogy az életre kelt plüssmaci embernek számít e.
Most ha feltételezzük ezt a fikciót, akkor elveszekedhetnénk azon hogy civilizált embernek számít e. Emberi létje van, emberi érzésekkel és tudattal. Egy pár hetes zigótának, aminek az idegrenszere se alakult ki nincsen.
Az életre kelt plüssmaci megölése gyilkosság, az abortusz nem az
(Bocs ez rohadt hülye példa de így tudtam csak kifejezni magamat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!