Megtartanátok így a babát?
2 napja tudtam meg, hogy körülbelül 7 hetes terhes vagyok. Nemrég kezdtem az egyetemet, mellette részmunkaidős állásom van, amiből még az egyetemi költségekre is nehezen fogja futni, mivel még albérletet is fizetek.
Nagyon nem így terveztem ezt az egészet, eszem ágában nem volt még a gyermekvállalás, én tanulni szerettem volna, karriert építeni..
Iszonyatosan letaglóz a helyzet, teljes tanácstalan és döntésképtelen vagyok. Egyik véglet sem lenne jó a számomra, hiszen ismerem magamat, nem lennék képes megbirkózni a lelkiismeretemmel, ugyanakkor aggaszt, hogy mi lesz a jövőmmel..
Mielőtt az apukáról kérdeznétek, ez a szituáció pont nem jól jött ki, hiszen 2 hete szakítottunk 4 év után, azóta nem vagyok vele semmilyen kontaktban. Kérlek, adjatok valamiféle jótanácsot, vagy csak 1-2 jóleső mondatot, de aki érdemben nem bír hozzászólni, szépen kérem, ne is írjon, mert így is eléggé kivagyok! :(
20/N
Igen!
Megtartanám...
Baromi nehéz végigcsinálni legtöbbször egyébként is, nekünk három napja repedt ki a burok tizenhét hetesen, minden előjel nélkül, a kórteremtárs is ugyanígy járt 19 hetesen.
Az egyetemet meg a többi marhaságot bármikor be tudod pótolni az életben!
De végigcsinálni egy babavárást, és egészséges gyermeket nyerni a végén, akit utána hazavihetsz, óriási szerencse a mai világban, azzal a ténnyel, hogy minden negyedik gyermek, el sem jut a megszületésig a komplikációk miatt!
50-60% a második trimeszterig nem jut el, és 20-25%
nem jut el a harmadik trimeszterig, de akik el is jutnak azok közül is 10%-a halva születik, vagy nem éri meg az egy éves kort!
Egyébként Madarász utcai kórház inkubátoraiban el lehet helyezni, vagy le lehet róla mondani megszületés után.
Szóval Ne Ölj, Inkább Gondolkodj!!
32-es vlaszadó vagyok, mi is mndent megvettünk, gyakorlatilag a szomszéd utcából egy kismamától, kifogástalan minőségben összesen 80 ezerért. ( 3 funkciós babakocsi, fiókos pelenkázó, kiságy, csecsemő kiskád, matracok, szőnyeg...) Csak a baba "fordult" vissza sajnos...
Szóval kérdező ezeket szinte "fillérekért" megkapod használtba is...
"és nem beszéltem még a vizsgálatok díjairol."
Amelyek sokszor TOTÁL feleslegesek! Apám idejébe (1938-ban született) pl: még nem is volt ultrahang, de babamozi sem, én 1984-ben születtem, anyám a hatodik hónapban ment először dokihoz velem.
Mostani kismamákat meg már 3-4 hónaposan agyonnyomkodják meg zselézik, IDEGESÍTIK a vérnyomásmérésekkel, vérvételekkel meg az egész eljárási rendjükkel amikre "alig van" időpont...
Magyarázza már meg valaki, hogy mi a búsfszomért kell egy huszonéves egészséges tünet és lázmentes kismamánál SZIFILISZRE vizsgálni 2023-ban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!