Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen körülmények között...

Ilyen körülmények között megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett estem teherbe, sajnos nagyon rossz helyzetben vagyok nem akarok részletekbe bele menni de egy ideje nincs tb-m és pénzem sincs sok természetesen apuka mindenben segítene és támogatna és nagyon akarja ezt a babát ahogyan én is de mivel nincs tb-ezért még orvoshoz sem mehetek meg nyilván meg sem szülhetem mert biztos hogy több milliós számlát kéne kifizetni,ti mit tennétek?
2023. júl. 27. 19:01
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy nincs tb-d? Fizesd és lesz. Ha rászoruló vagy, akkor az önkormányzat is átvállalhatja, csak meg kell felelni a feltételeknek. De ha nincs párezer forintod rá, akkor akkor a gyereket miből tartanád el?

Mit jelent az, hogy az apuka mindenben segítene? A leírás alapján leginkább anyagilag lenne szükséges, nem az a gond, hogy egyedül nem tudsz szoptatni, vagy pelenkázni. Mondd meg neki, hogy kezdetnek fizetheti a tb-d, hamar ki fog derülni, pontosan mit értett segítség alatt.

2023. júl. 27. 19:08
 2/28 anonim ***** válasza:
87%
Fizetni kéne a tb-t...egyébként én nem vállalnám. Nem akarnék kiszolgáltatott lenni egy pasi pénztárcájának. Mit csinálsz ha bármi történik? Nincs jövedelmed, nincs munkád, hova mész a gyerekkel nulla forinttal?...innentől kezdve csak a pasira támaszkodhatsz. Biztos nem hoznám ilyen helyzetbe magam. Mindenre pénzt kérni...ez abszurd.
2023. júl. 27. 19:08
 3/28 A kérdező kommentje:
Ha a férjemre se számíthatok akkor még is ki a francra? A férjem a gyerekem apja és bármit megtenne értem.
2023. júl. 27. 19:12
 4/28 anonim ***** válasza:
97%
Ha a férjed mindenben segítene, akkor attól a hónaptól, hogy megszűnt a tb-d fizette volna. De nem tette. Mit csinált volna p, ha elüt egy autó és műtét, rehabilitáció szükséges?
2023. júl. 27. 19:15
 5/28 A kérdező kommentje:
4es nem az ő hibája.eltitkoltam előle a dolgot
2023. júl. 27. 19:16
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
Akkor mi a kérdés? Neked nincs pénzed. A férjednek van?
2023. júl. 27. 19:19
 7/28 anonim ***** válasza:
95%

Ok, akkor kezdjük ott, hogy Magyarországon nem fognak neked több milliós számlát kiszámlazni egészségügyi ellátásért. Ha nincs tb-d, nem látnak el csak sürgősségi esetekben, kiszamlazni pedig csak és kizárólag az elmaradt TB összegét fogják.

Ettől eltekintve én nem vállalnék gyereket, ha eleve nem terveztem, plusz nincs jövedelmem se.

2023. júl. 27. 19:23
 8/28 anonim ***** válasza:
94%

"eltitkoltam előle a dolgot"

Nem vette észre, hogy nem dolgozol? Figyelmes férj lehet

2023. júl. 27. 19:24
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Anyám

Kapásbol milyen házassag az, ahol ilyenek el vannak titkolva?!

Milyen védekezés az, ahol terhes maradsz?!

Milyen hazassag az, ahol nincs 9ezer ft a tb-re?!

Szerintem itt nincs kérdés

2023. júl. 27. 19:24
 10/28 anonim ***** válasza:
96%
A kérdésben nem írtad, hogy férjed van. Csodálatos házasság lehet, hogy eltitkolsz előle olyan dolgokat, hogy nincs tb-d. Battyogjatok be a Nav-hoz és fizessétek be az elmaradást.Egyébként lehet, hogy rosszul tudom de a kismamákat el kell látni tb nélkül is (de ebben tényleg nem vagyok biztos). Én továbbra sem tartanám meg kopasz seggre. Semmi bevételed nem lesz a gyesen kívül.
2023. júl. 27. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!