Megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

2 napja tudtam meg, hogy körülbelül 7 hetes terhes vagyok. Nemrég kezdtem az egyetemet, mellette részmunkaidős állásom van, amiből még az egyetemi költségekre is nehezen fogja futni, mivel még albérletet is fizetek.

Nagyon nem így terveztem ezt az egészet, eszem ágában nem volt még a gyermekvállalás, én tanulni szerettem volna, karriert építeni..

Iszonyatosan letaglóz a helyzet, teljes tanácstalan és döntésképtelen vagyok. Egyik véglet sem lenne jó a számomra, hiszen ismerem magamat, nem lennék képes megbirkózni a lelkiismeretemmel, ugyanakkor aggaszt, hogy mi lesz a jövőmmel..

Mielőtt az apukáról kérdeznétek, ez a szituáció pont nem jól jött ki, hiszen 2 hete szakítottunk 4 év után, azóta nem vagyok vele semmilyen kontaktban. Kérlek, adjatok valamiféle jótanácsot, vagy csak 1-2 jóleső mondatot, de aki érdemben nem bír hozzászólni, szépen kérem, ne is írjon, mert így is eléggé kivagyok! :(

20/N

2023. okt. 17. 01:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
42%
Ez szuper.Én ismeretlenul is örulok.Egy kis csoda,egy kis élet🥺Így hogy apukád segít,azért más a helyzet.De a gyerek apjátol a gyerektartást ki kell csikarni.Ha kell bíróság útján.Én ugy tudom ,hogy a bíró elrendelheti az apasági tesztet,az úgy ingyen van.Szoval fizetnie kell.
2023. okt. 18. 10:57
 22/38 anonim ***** válasza:
27%

Apukának ehhez semmi köze. Ő lelépett, NINCS a képben, ergo nem neveli majd a saját gyerekét.

Kérdező: magadat sem tudod ellátni, nem kérdés, hogy vetesd el, bármilyen nehéz is :(

2023. okt. 18. 13:23
 23/38 anonim ***** válasza:
48%

Apukám hazajön hozzám, segít anyagilag is, meg majd a babában is, ha megszületik. Viszont ha befejeztem az egyetemet, kiköltözünk a babámmal apukámhoz Ausztriába - aha, persze. Csak ez nem így működik.

Amennyiben a expasi elismeri a gyereket, te nem költözöl ki sehová az ő beleegyezése nélkül (a jog szerint közös felügyelet során nem viheted tartósan a gyereket határon túlra).

2023. okt. 18. 13:27
 24/38 anonim ***** válasza:
32%

Ha a párod most nem akarja a gyereket, még most irass vele ügyvéddel alá lemondó nyilatkozatot, nehogy a későbbiekben meggondolja magát. Ha más nem mégegyszer hívd fel telefonon és vedd fel a hangját amint lemond róla,hogy nem vállalja. Ha ez a beszélgetés írásban van még jobb. Hidd el, jobb ha bevéded magad ilyen módon.

Gratulálok a babához!

2023. okt. 19. 21:00
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
#24 Nem lehet lemondani. Nem ismeri el, de ez nem ugyanaz! Ha nincs apai elismerő nyilatkozat, akkor nincs köze a gyerekhez.
2023. okt. 20. 06:35
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Utólag tud kérni dns tesztet és vállalhatja a gyereket
2023. okt. 20. 13:26
 27/38 anonim ***** válasza:
54%
Én a helyedben elvetetném. Nagyon fiatal vagy még. Nagyon rendes apukádtól hogy segít neked, de szerintem nagyon korai a semmire szülni. A baba apukája hallani se akar rólatok. Így szerintem még nehezebb lenne.
2023. okt. 20. 15:49
 28/38 anonim ***** válasza:
93%
#26 Nem olvastad, hogy tudni sem akar róla? Csak azt ne mondd, hogy majd megváltozik, mert nem fog.
2023. okt. 20. 19:07
 29/38 anonim ***** válasza:
29%
Nem ő lenne az első aki később igényt tart a gyerekre....
2023. okt. 20. 23:36
 30/38 anonim ***** válasza:
53%
Örülök, hogy apukád segít. Szerintem jól döntöttél. Érdemes tudnod, hogy várandósként a HÖK-ön igényelhetsz pár tízezer Ft egyszeri támogatást (tudom, nem nagy összeg, de több, mint a semmi), illetve van olyan lehetőség, hogy papíron nappali képzésen maradsz, de a gyakorlatban két félévig úgy végezheted a szakot, mintha levelezős lennél. Ausztriában azért remélhetőleg jobbak az anyagi körülmények is, mint itthon. Minden jót és örömteli babavárást kívánok! :)
2023. okt. 22. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!