A magzat 7. hétben van. Az anyuka 20 éves lett nem rég, több mint fél éve leukémiás, sugáron már pár hónapja nem volt, de a kezelések nagyrészére nem ment el. Korábban az orvos azt mondta jelenlegi állapotában minél többet pihenjen és állítólag max 5 éve van ha nagyon figyel magára. Anyukának szívbetegsége, vérnyomás problémája van, vitaminhiányos, pánikbeteg, borderline-s, pszichiáterhez jár. Kétszer volt öngyilkossági kísérlete, de állítólag nem tenné meg újra. Családja nincs, egy örökölt vidéki háza van édesanyjától. Rendszeresen depressziós, öngyilkossággal szokott viccelődni. A gyermekre azt mondja legalább adna neki értelmet, arra a válasz hogy fogja felnevelni ha elméletileg meghal a válasz hogy "majd megoldom". Családban volt jelen skizofrénia. Az orvos szerint jelenlegi állás szerint 20 százalék esély van arra hogy valami betegsége(?) lesz a gyereknek.
Bocsánat ha az igen vagy nem egyértelmű, de nem tudom meggyőzni hogy szerintem ez még vallási nézőponttal nézve sem tűnik jó ötletnek hogy most anya legyen.
Nem. De tokmindegy mit mondunk, anyukanak valoszinuleg a sok mentalis betegseg miatt nincs eleg belatasi kepessege, csak arra tud gondolni, hogy majd a cuki pici baba ertelmet ad az eletenek.
Csak hogy mi lesz utana a gyerekkel, akar o meghal akar nem (obmagaban egy mentalis beteg anya se fonyeremeny) nem erdekli vagy nem is akar erre gondolni.
2023. okt. 15. 11:03
2/16 anonim válasza:
Hogy sikerült teherbe esnie? Hol az apa?
20 êvesen makkegészségesen se szívesen lettem volna anya. Döntési helyzetbe szerencsére nem kerültem.
2023. okt. 15. 11:04
3/16 anonim válasza:
A leukémia kezeletlenül halálos, úgyhogy itt valami nem kerek.
2023. okt. 15. 11:12
4/16 A kérdező kommentje:
Apa egy évvel idősebb, levelezőn tanul egyetemen mellette dolgozik állítólag. Nem tudom van-e neki bármi betegsége.
2023. okt. 15. 11:22
5/16 anonim válasza:
Nyilván nem, de csak ő dönthet.
2023. okt. 15. 11:25
6/16 anonim válasza:
Anyuka döntése. Én tartanám meg. Ki neked a 20 éves anyuka?
2023. okt. 15. 11:28
7/16 anonim válasza:
Kizárt. Én voltam depressziós közel ennyi idősen, mint a szóban forgó lány. Egyértelmű, hogy megtartottam volna, mivel a depresszióm egyik fő oka pont a gyermekvállalás reménytelensége volt. De nem voltam leukémiás, borderline, nincsenek skizofrén felmenőim és nem volt tervben, hogy 5éven belül meghalok. Mégis , hogy a jó fr@ncba képzeli ezt a megoldást? Pár évig elszórakoztatja a gyereke, aztán majd eltengődik valahol árvaként? Ilyen önző embernek soha nem való gyerek.
2023. okt. 15. 11:29
8/16 anonim válasza:
Amúgy nem anyuka, csak egy koraterhes nő. Akkor anyuka, ha van már gyereke.
2023. okt. 15. 11:29
9/16 anonim válasza:
Ennek nincs értelme. Valószínűleg a terhesség sokkal veszélyesebb az ő állapotában, az 5 év valószínűleg megfeleződik a terhesség miatti megerőltetés miatt a szervezetére nézve. Arról nem beszélve, hogy az 5 év nyilván a kezelések mellett lenne igaz, de még azokra sem megy el, tehát nem is 5 évről indul, hanem kb 3 ról. Az egy dolog, hogy talán ki tudná hordani a babát, de utána mi lesz? Mi lesz, ha annyira legyengül, vagy a betegsége annyira elorehaladottá válik, hogy nem lesz képes ellátni a gyereket? Mi van, ha apuka lelép? Ki látja el a gyereket, ha majd ő nem tudja, és ha meghal? Kihez fog kerülni? Értem hogy neki értelmet adna, de a gyereknek mit adna? Szenvedést. Hogy pici gyerekként végig kell majd néznie ahogy az anyja meghal, hogy utána rokonok híján valószínűleg intézetbe kerüljön. Ilyen helyzetben megszülni a gyereket kegyetlenség a babára nézve.
2023. okt. 15. 11:42
10/16 anonim válasza:
Ez vagy ordas nagy kamu, vagy alaposan ki van színezve a történet, mert a kérdező hallott valamit a szomszédból, amin felhúzta magát, és most itt akarja megerősíteni, hogy neki van igaza. Csak mivel tudja, hogy nem neki van igaza, így felturbózta a történtet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!