Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nagyon nagyon nehéz helyzetben...

Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagyok, nem tudom, hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem kioktatásra és ítélkezésre van szükségem.

8 éves kapcsolat, nem terveztünk sosem házasságot, én sem akartam, és ő sem.

2 éve szóbakerült a családalapítás, de úgy voltam vele, hogy várjunk egy kicsit, mégsem a covid kellős közepébe kell szülni.

Össze is jött idén, most vagyok 10 hét 4 napban.

Tegnap este 5 óra magasságában közölte velem a párom, hogy meggondolta magát, neki nem kell gyerek, és ő most elmegy inkább.

Meglepődtem. Lesokkolódtam.

Kérdeztem tőle, hogyha elvetetném, akkor velem maradnál?

A saját kérdésemet nem hallottam, annyira sokként ért.

Mondta, hogy így sem maradna mellettem, mert nem tudná végig vinni velem azt, hogy rám jön a depresszió meg a sírás emiatt, és nincs kedve a rossz hangulathoz.

Nem tudom mit tegyek, eddig 3x hallottam a szívhangját, nem tudnám ellökni magamtól, de egyedül felnevelni sem, sem lelkileg sem anyagilag nem bírnám, nagyon ragaszkodok hozzá, imádom, foggal-körömmel kapaszkodok belé, de mégsem.. Fogalmam sincs, tegnap egész éjjel az öngyilkosság járt a fejemben, rengeteget sírtam, úgy érzem, hogy kicsúszott a lábam alól a talaj.

Aki volt ilyen helyzetben, az kérem ossza meg velem a tapasztalatát

2022. szept. 17. 09:40
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

#5.

Úgy fogalmazok, hogy egy átlag magyar színvonalán élek.

#6.

Apukám meghalt, anyám meg teljesen ellenzi, ahogy az egész család, szerintük oda érdemes szülni, ahol az apa jelen van, de arra a kérdésre, hogy mi garantálja azt, hogy velem lesz az elkovetkezendo 18 évben, nem kaptam választ.

#8.

Köszönöm szépen, valóban könnyű úgy, hogy a barátaim mindennel ellátnak, az első 3 évben semmit sem kéne vennem, csak az alapokat, pelus, tusfurdo, ha úgy van tápszer, stbstb.

De félek az egésztől..

2022. szept. 17. 10:13
 12/46 anonim ***** válasza:
80%

"Meg fogod tudni csinálni! Kérj segítséget a családtól, barátoktól. Ha kapsz majd csedet, családi pótlékot, abból ki lehet jönni az első hat hónapban, utána meg gyed alatt vissza tudsz menni dolgozni ha nagyon kelleni fog + Apuka meg fizesse csak a gyerektartást."

Jaj, hagyjátok már ezt a szöveget, mindenki tudja, hogy ez nem így megy a valóságban.

Feltételezem, ha a kérdezőnek lennének segítő szülei, akihez hazamehet, akkor nem írná, hogy nem tudja felnevelni anyagilag.

Nem tudhatja, visszaveszik-e a munkahelyére egyáltalán, lehet, hogy a bölcsiben sem lesz hely a gyereknek, lehet, hogy albérletbe kell mennie és egy fizuból meg sem élne ilyen árak mellett, lehet, hogy a gyereke minden második héten beteg lesz és kirúgják, akkor mit csinál?

2022. szept. 17. 10:13
 13/46 A kérdező kommentje:

#9.

A lelki folyamatára, hogy hogyan lehet ezt egyáltalán túlélni?

#10.

A mai világban ezek édeskevesek

#12.

Köszönöm, te érted, hogy miről beszélek.

Végtelenül el vagyok keseredve, csak oldalt fekve sírnék, mást nem tudok tenni, nagyon nehéz ez így szombaton.

Éjjel sokat beszéltem a lelkisegély szolgálattal, sokat segítettek, de mégsem, nem tudom, hogy mi lesz, hogy lesz, hogy tudok együttélni azzal, hogy megöltem? Hogy tudnék együtt élni azzal, hogy megszültem, de egy állatkertet nem tudok soha megengedni?

Nagyon hirtelen és sokként ért az egész, nem tudok tisztán és határozottan dönteni.

2022. szept. 17. 10:17
 14/46 anonim ***** válasza:
58%

"Anyám meg teljesen ellenzi, ellenzi, ahogy az egész család..."

Még mindig életszerűtlen, sőt egyre jobban. Tegnap 5-kor mondta el a pasi. Apád nincs. Ki az az egész család? 8 éve élsz egy kapcsolatban.10hete terhes vagy, tudja már az egész család, mindenki várja, majd a sokk után első dolgod végig hívni a tág rokonságot a hírrel, akik csak annyit tudnak mondani, hogy jaaa, lelépett a pasi? Hát, akkor vetesd el...Kétlem.

2022. szept. 17. 10:23
 15/46 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ne vetesd el, abba lelkileg belenyomorodsz. Még az elején vagy, van valamennyi időd felkészülni, meg hát a "párod" majd fizeti szépen a gyerektartást.

Nem tudom, vele hogy vagy, én nem maradnék együtt ilyennel.

Gyereket viszont sokan nevelnek egyedül, engem is egyedül neveltek, ki lehet hozni anyagilag, ha többet is kell gondolkodni rajta.

2022. szept. 17. 10:29
 16/46 A kérdező kommentje:

#14, mi ebben a fura, hogy nincs?

Nálam a rokonság:

-Anyám

-Nagynénim

-Nagypapám

-Keresztapám.

Nem vagyunk egy népes család.

És igen, hirtelen másképp gondolták.

Nem is jön vissza többet állítása szerint. Nem tudom elsőre, hogy hogyan bírnám

2022. szept. 17. 10:44
 17/46 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező, az felmerült, hogy megszülöd és örökbe adod? Szervezeten keresztül még nyílt örökbefogadasra is volna lehetőség, te valaszthatod ki, hova kerüljön a gyerek. Nyilván a kapcsolatot nem tarthatod vele, de tudni fogod, hogy jó helyre került és szép élete lesz.
2022. szept. 17. 10:45
 18/46 anonim ***** válasza:
18%
Hány hetes vagy? Ha háromszor hallottad a szivhangját, akkor már túl lehetsz a 12. héten és nem lehet elvetetni. Amúgy én nem vetetném el a tervezett gyereket, apja szépen fizessen gyerektartást, remélem gyedet kapsz 2 évig, utána mehet a bölcsibe.
2022. szept. 17. 10:46
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt gyakorlatilag nincs kérdés. Ha jól értem jövő hét elején lennél 11 hetes. 12 hétig lehet elvetetni, szóval 1 hét alatt ezt lehetetlen elintézni.

Nincs választásod, itt gyakorlatilag nincs másik opció, meg kell tartanod.

2022. szept. 17. 10:48
 20/46 anonim ***** válasza:
79%
Őszintén sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültél. Szerintem ezt csak úgy lehet normálisan végigcsinálni, ha a család támogat. Anélkül szerintem képtelenség. Ha esetleg anyukádhoz költözhetnél 1-2 évre, amíg nem tudsz visszamenni dolgozni az vállalható, ennyi idő alatt kereshetsz majd bölcsit, akár másik állást, akár tanulhatsz is. De így hogy nem támogat...Szerintem én elvetetném. Ha az abortusz mellett döntesz azonnal kezdj el pszichológust keresni aki segít feldolgozni a történteket.
2022. szept. 17. 10:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!