Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagyok, nem tudom, hogy mit tegyek?
Nem kioktatásra és ítélkezésre van szükségem.
8 éves kapcsolat, nem terveztünk sosem házasságot, én sem akartam, és ő sem.
2 éve szóbakerült a családalapítás, de úgy voltam vele, hogy várjunk egy kicsit, mégsem a covid kellős közepébe kell szülni.
Össze is jött idén, most vagyok 10 hét 4 napban.
Tegnap este 5 óra magasságában közölte velem a párom, hogy meggondolta magát, neki nem kell gyerek, és ő most elmegy inkább.
Meglepődtem. Lesokkolódtam.
Kérdeztem tőle, hogyha elvetetném, akkor velem maradnál?
A saját kérdésemet nem hallottam, annyira sokként ért.
Mondta, hogy így sem maradna mellettem, mert nem tudná végig vinni velem azt, hogy rám jön a depresszió meg a sírás emiatt, és nincs kedve a rossz hangulathoz.
Nem tudom mit tegyek, eddig 3x hallottam a szívhangját, nem tudnám ellökni magamtól, de egyedül felnevelni sem, sem lelkileg sem anyagilag nem bírnám, nagyon ragaszkodok hozzá, imádom, foggal-körömmel kapaszkodok belé, de mégsem.. Fogalmam sincs, tegnap egész éjjel az öngyilkosság járt a fejemben, rengeteget sírtam, úgy érzem, hogy kicsúszott a lábam alól a talaj.
Aki volt ilyen helyzetben, az kérem ossza meg velem a tapasztalatát
Sajnálom, hogy 8 év után derült ki milyen is a párod. Jobb is lesz nélküle.
A probléma az, hogy hiába szeretnéd nagyon, se apja nem lenne, se megfelelő érzelmi vagy anyagi háttér. Így lehetetlen felnevelni egy gyereket, a szeretetből nem fog jóllakni.
Azt meg szabad kérdezni, hogy miért voltál már 3x nőgyógyásznál? Normális esetben van a terhesség megállapítása és utána a 12 hetes genetikai vizsgálat.
Én ilyen körülmények mellett nem tartanám meg, és ha te is emelett döntesz, akkor azonnal intézni kell az abortuszt, mert ki fogsz futni az időből.
#1, szia.
Igen, lassú és aránytalan volt a szívhangja, néha kihagyott 2 ütemet, így figyelni kellett, 13-án voltam az utolsó UH-n, ahol azt mondta a doki, hogy úgy tűnik, hogy minden rendben lett, de ne igyunk előre.
És akkor kezdett el furcsán viselkedni a párom.
Mikor kérdeztem, hogy mi a baj? Mondd el, másképp nem tudok segíteni, akkor mondta, hogy semmi.
És tegnap borult az egész.
Meggondolta magát, és remélte, hogy halott a gyerek.
Először komolyan szerettem volna válaszolni, de ez az "eddig 3x hallottam a szívhangját" komolytalanná teszi. Csak újabb provokatív troll kérdés.
Meg az egész leírás fura. 8 év alatt nem lehet ennyire félreismerni egy pasit. Gyakorolj még.
Amúgy nem valószínű, hogy beleférne még az időbe az abortusz. Már ha lenne terhesség, de nincs.
Meg se forduljon a fejedben az öngyilkosság, mindig van ki út!! Ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor örök életedre bánni fogod, hogy elveteted.
Kérj segítséget, család, barátok!
Szerintem már nem fogod tudni elvetetni, a jövő héten el kellene intézned mindent.
Az anyagi helyzeted nagyon rossz?
#3.
Sajnos tegnap szembesültem azzal a mondással, hogy bárkit kiismerni egy élet is kevés, végtelenül elszomorít, hogy ezt az érzést át kellett élnem, a szívhangra adtam bővebb tájékoztatást a kettes pontban.
#4.
Ez mind szép és jó, de nem bírnám anyagilag, lelkileg, sehogy.
Ha elvetetném, abba halnék bele, hogy megöltem.
Szombaton nem tudok semmilyen pszichológussal kapcsolatot felvenni.
Azon nyomban kihajítanám az ilyen pasit a lakásból, a cuccaival együtt. Soha nem tudnám megtenni hogy elvetessek egy egészséges gyereket, amint meghallottam a szívhangját a kislányomnak, attól a pillanattól kezdve jobban szerettem mint a saját életemet,és mint bárki mást.
Meg fogod tudni csinálni! Kérj segítséget a családtól, barátoktól. Ha kapsz majd csedet, családi pótlékot, abból ki lehet jönni az első hat hónapban, utána meg gyed alatt vissza tudsz menni dolgozni ha nagyon kelleni fog + Apuka meg fizesse csak a gyerektartást.
Nem egyértelmű, mi a kérdés, hogy tartsd-e meg?
Azt gondolom, választási lehetősége annak van, aki fel tudja nevelni a gyereket, ha te nem tudod, mert nincs rá pénzed, akkor hiába akarod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!