Megtartanád vagy elvetetnéd a helyemben?
Ismerkedtem valakivel és az első együttlet alkalmával terhes lettem, védekezés mellett. A doki azt mondta, hogy sajnos most beleestem abba az 1%-ba...
Utána egyszer még együtt voltunk, majd pár nappal később pozitívat teszteltem. A pasi hallani se akart a gyerekről, neki már van kettő, az előző barátnőjetol és visszament hozzá, nem kommunikal velem. Van biztos munkahelyem, jó fizetésem, viszont saját lakás nincs. Alberletben lakok. Anyukám azt akarja, hogy hazakoltozzek egy darabig, ami nagy segítség lenne valóban, de apukám hallani se akar róla és együtt élnek a szüleim. Illetve ha visszamegyek dolgozni és a munkahelyem is meg akarom tartani akkor valahol mindig rá lennék utalva anyukámra, mert olyan a beosztásom... Ha váltok akkor jóval kevesebbet keresnék. Lelkileg is nehezen viselem, szégyellem a helyzetet amibe kerültem. Ugyanakkor a babát minden kérdés nélkül szeretném és úgy érzem abba is belebetegszem ha elvetetem. Mindig szerettem volna fiatal anyuka lenni és vágytam gyerekre, csak hát nem így terveztem... 25 éves vagyok.
Megtartanám. Nem az első lennék, aki ilyen helyzetbe került, és nem bánta meg.
Szerintem belül érzed amúgy a választ. Ha akarod, akkor meg fogod tudni oldani. Az viszont fontos, hogy a te dontesed legyen.
"Az viszont fontos, hogy a te döntésed legyen."
Egyetértek!
Sajnos én is hoztam olyan döntést az életemben, amit mások ráhatásának köszönhetek és nagyon megbántam!
Ha meg akarod tartani, akkor tartsd meg!
54 És továbbra is csak nyekereg, elképesztő.😅 Tényleg nem veszed észre magad? Nézd már meg ki nem képes itt elfogadni a másik véleményét. Itt sem a döntéspártiak fröcsögtek, hanem a magzatfanatikusak.
Amúgy javaslom menjél el pszichológushoz, ha ekkora hisztériát csinálsz itt egy szaros pontozásból, hátha segít a problémáidon. Mint az oviban komolyan. Nyomjál te is pirosat, aztán haladjál, mit pörögsz ezen? Én speciel csak az ilyen agyhalott, gyilkosozó, másikat a véleménye miatt szidó fanatikusokat pontoztam le, akik nem a véleményüket próbálják kulturáltan kifejteni, inkább kötekednek itt mindenkivel, aki mást mert írni, mint ők.
Senki nem tud helyetted dönteni. Azt láthatod, hogy van aki megtartaná, van aki elvetetné.
Ez a te ÉLETED.
Most benned egy új ember élete kezdődött el, akit ha megtartasz akkor születik egy gyermeked, ha elveteted akkor nem születik meg.
Bár a te testedben fejlődik, egyedi génálománya van. Most még elég pici, de ha lehetőséget kap a döntésed alapján az életre, akkor egyedi, meg nem ismétlődő tulajdonságokkal fog megszületni.
Az élet nem könnyű, és nem igazságos. Próbatételek mindig lesznek benne. Sokan a meghátrálást választják de vannak akik szembe mernek nézni a nehézségekkel, merik vállalni a tetteik következményét.
1Léna, tudod a baj az eszmefuttatásodddal annyi, hogy az ember nem egyedül él egy lakatlan szigeten, sőt, aki ilyen helyzetben van, az még mutatóban sem önálló egzisztencia. Ennek tükrében "Sokan a meghátrálást választják de vannak akik szembe mernek nézni a nehézségekkel, merik vállalni a tetteik következményét." a gond nem azzal van, hogy az ember maga mit vállal, hanem, hogy a saját döntésével mit erőszakol másik emberekre...
A Kérdező, ha ebben a helyzetben megtartaná a terhességet sehogy sem tudná garantálni, hogy se a saját apja, se az embrió apja ne szívjon ezen. Hiába gondolja most ezt, ettől ha most egy embrió mellé áll, később egy nehézségnél ugyanúgy a magzat majd később gyerek mellé fog állni...
"Az élet nem könnyű, és nem igazságos. Próbatételek mindig lesznek benne" - privát nézetem szerint az igazságtalanságok ellen kell küzdeni, és a próbatétel elé állítókat kell jól orcán rugdosni...
" mi van ha"
Ilyen kezdetű mondatokkal kár is foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!