Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Megtartanád vagy elvetetnéd a...

Megtartanád vagy elvetetnéd a helyemben?

Figyelt kérdés

Ismerkedtem valakivel és az első együttlet alkalmával terhes lettem, védekezés mellett. A doki azt mondta, hogy sajnos most beleestem abba az 1%-ba...

Utána egyszer még együtt voltunk, majd pár nappal később pozitívat teszteltem. A pasi hallani se akart a gyerekről, neki már van kettő, az előző barátnőjetol és visszament hozzá, nem kommunikal velem. Van biztos munkahelyem, jó fizetésem, viszont saját lakás nincs. Alberletben lakok. Anyukám azt akarja, hogy hazakoltozzek egy darabig, ami nagy segítség lenne valóban, de apukám hallani se akar róla és együtt élnek a szüleim. Illetve ha visszamegyek dolgozni és a munkahelyem is meg akarom tartani akkor valahol mindig rá lennék utalva anyukámra, mert olyan a beosztásom... Ha váltok akkor jóval kevesebbet keresnék. Lelkileg is nehezen viselem, szégyellem a helyzetet amibe kerültem. Ugyanakkor a babát minden kérdés nélkül szeretném és úgy érzem abba is belebetegszem ha elvetetem. Mindig szerettem volna fiatal anyuka lenni és vágytam gyerekre, csak hát nem így terveztem... 25 éves vagyok.

2022. júl. 17. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
91%

Van,aki megoldja apuka nelkul,de azert segitseg akkor is kell,ha van apuka,ha nincs.

Kedves gondolat,hogy nem kernel gyerektartast,de vajon ezt akkor is ugy fogod gondolni,ha nem lesz mibol etelt venned magatoknak?! Raadasul pont most megy feljebb mindennek az ara, egy kg kenyer is lassan luxus lesz annak,akinek nincs eleg keresete kifizetni a napi 500 forintot ra.

Es honnan tudod,hogy nem gondolja meg magat a kedves apuka egy ev mulva? Ha ott fog allni az ajtodban,hogy o jogot akar, onnantol kezdve majd egy ovodat se valaszthatsz ki onalloan.

Meg ha a vizsgalatokra Sztk-ba jarsz, akkor is ott van rengeteg dolog amire szukseged lesz. Eloszor a sajat ruhatarad nem lesz rad jo, aztan majd neki is ruhak kellenek, agy, kad, popsitorlok, pelenkak, takarok, telen plusz reteg ruhak, babakocsi stb. Kesobb 3 havonta cserelheted a ruhait,mert gyorsan kinovi oket, vagy hopp egy jobb jatek.. Ezek mind sok penzt elvisznek es ha neked eleve nem sok van,akkor azert az megterhelo tud lenni.

Nekem nagyjabol 2 millioba kerult a gyerek orvossal es mindennel egyutt mielott megszuletett,azota pedig nem is tartom szamon ezt.

Aztan ott van az a resze,hogy fajni fog a hasa, uvolteni fog, lehet ket orankent kelhetsz hozza, vagy epp nem fogod tudni letenni,mert egybol vissza kell majd venned a karjaidba, ez mind rengeteg energiat elvesz es meg segitseg mellett is megterhelo es idegeket tepo tud lenni,mikor nem tudsz aludni normalisan, egyedul pedig borzalmas,mert senki nem fog a te gyerekedhez maszkalni,ha pedig veled lesz egy szobaban,akkor meg egy csepp privat tered sem lesz.

Valamint,ha nem lesz eleg tejed,a tapszer is heti 2-3000 forint,ha nincs ra kereted akkor az sem olcso mulatsag.

Aztan ott van az a resze,hogy fel evig fogsz tobb penzt kapni, utana mar sokkal kevesebbet es a vegen pedig mar egy vicc lesz az az osszeg, tehat mehetsz dolgozni,de ott sem vigyaznak egesz nap a gyerekre, raadasul eleinte folyton betegek a gyerekek, nem sok fonok toleralja hogy hetente otthon maradsz,ahogy azt sem varhatod,hogy a szuleid maradnak majd vele.

Es akkor meg a te sajat igenyeidrol meg nem is tettem emlitest,mert ugye azok is vannak es lesznek is. Csak az etkezes a terhesseg alatt, majd utana is, havi szinten azert az is egy 45.000 forint es meg talan nem is laktal annyival jol, es ez CSAK az eletben maradasodhoz a minimum,de ha mar szeretnel egy mozit,egy kavet vagy egy uj cipot,ruhat.

Lenyeg a lenyeg,hogy ezekkel neked kell szamolnod es megbeszelned tisztan a szuleiddel,hogy ok mennyit hajlandoak vallalni,de mindig ott van,hogy veluk is tortenhet barmi, raadasul apukad szerintem pont azert nem akarja,mert tisztaban van azzal,hogy mivel jar es tudja,hogy elobb utobb ott kotne ki nala a gyerek,mert nem tudnad egyedul megoldani,de o mar felnevelt egy gyereket,miert nevelne meg maset is,mert unokazni/unokat nevelni is ket kulonbozo dolog, en se vagynek ra hogy ujra kezdjem,mikor epp csak vege lett es epp csak elkezdtem elvezni a szabadsagom.

2022. júl. 18. 08:31
 32/79 anonim ***** válasza:
92%
29-es, az nem negativitás, hogy az ember leírja, nem túl jó dolog a felnőtt emberként a szülőknél élő szegény egyedülálló anyának lenni.
2022. júl. 18. 09:02
 33/79 anonim ***** válasza:
86%
Negatívak vagyunk. Majd amikor anyuka nem tudja a kis Pistikének megvenni a tápszert akkor gondolom azok fognak beszállni a buliba akik itt bíztatják. Együtt is nehéz gyereket nevelni, főleg az elején. De aki eddig írta, hogy milyen gonosz az aki elvetetné, az írjon nevet, címet, ahova lehet menni ha elfogy a gyes. Megnézném akkor ki lenne a negatív.
2022. júl. 18. 09:08
 34/79 anonim ***** válasza:
93%

Azon kívül, hogy "szeretnéd" egyetlen ésszerű érv sem szól mellette. Lényegében már érzed, hogy nem tudnál talponmaradni egyedül.

Szóval nem is kérdés a kérdés

2022. júl. 18. 10:50
 35/79 anonim ***** válasza:
92%

Elvetetném. Mondom ezt úgy, hogy nemrég volt nekem is részem abortuszból.

Egy gyerek megérdemli a teljes családot apukával együtt. És szerintem te is a jövőben majd mással, másik babával.

Ezt a terhet nem kellene a vállára vedd szerintem..

2022. júl. 18. 12:14
 36/79 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem meg annak szegényes a lelki világa, aki egy ilyen helyzetben annyit tud odabökni, hogy a szívedre hallgass. Az igen, egy mélyszegénységbe szülni készülőnek is ezt mondod?? Ez pont nem az a helyzet, ahol kizárólag a szívére kéne hallgasson az ember, baromira észnél kell lenni és alaposan átgondolni a dolgot, nem pedig úgy kéne hozzáállni, hogy jaj hát én amúgy akarnám, szóval a szívemre hallgatok, aztán majd csak lesz valahogy.

És ez nem negativitás, RACIONALITÁSNAK hívják, ami sok magzatvédőből hiányzik. Itt sem azok vergődnek/vergődtek, akik nem tartanák meg, épp ellenkezőleg! Bár egy rész törölve lett, itt is (mint szokás szerint kb mindig) az embrióimádók álltak neki fröcsögni, gyilkosozni, lelketlenezni meg társai, mert biztos nehéz lenne kulturált emberként megnyilvánulni és nem csípőből ítélkezni, ha valaki másképp merészel a helyzethez hozzáállni..

2022. júl. 18. 12:14
 37/79 anonim ***** válasza:
77%

A leírtak alapján nem talállak elég érettnek az anyasághoz. Te döntesz, de annak minden következményével neked kell szembenézned és nem másnak. Remélem ezzel tisztában vagy.

Az én döntésem a helyedben a nem lenne, mert az elég gyenge érv a megtartása mellett az ilyen körülmények között, hogy fiatalon akarok anyuka lenni.

2022. júl. 18. 12:33
 38/79 anonim ***** válasza:
84%
Olyan nincs, hogy "abortuszfan"! Olyan van hogy döntéspárti, de egy korlátolt magzatvédőnek hiába mondod, ésszel úgy sem tudja felfogni, ő nekik addig terjed a tudásuk, hogy fúj gyilkos meg ilyen rendkívül jól kifejtett "egyértelműen tartsd meg" tanácsokat tudnak adni, magasról letojva egyébként a nem túl ideális körülményeket. Mit számít nekik, hogy a megtartás után mi lesz a kérdezővel, hisz a már meglévő életekkel nem szükséges foglalkozni, valóban, csak az embrió a lényeg.
2022. júl. 18. 12:45
 39/79 anonim ***** válasza:
85%
39. Ha mi abortuszfanok vagyunk, te mi vagy? Olyan hülye, hogy egy embriót helyezel egy élő ember elé? Magzatfasiszta? Embriófetisiszta? Az én szótáramban csak egy álszent, aki elég okosnak hiszi magát, hogy más dolgába beleszóljon, a való életben, meg semmihez sem ért. Értelmes emberrel még életemben nem beszéltem, aki betiltaná az abortusz. Szerintem nem véletlen 🤷‍♀️
2022. júl. 18. 12:55
 40/79 anonim ***** válasza:
84%

Te miről beszélsz 41? Látod a kérdést, elolvastad egyáltalán?? Várj, segítek: "Megtartanád vagy elvetetnéd a helyemben?"

Ő maga is tanácstalan, ő kérte a mi tanácsunkat! És persze nem véletlenül bizonytalan, hisz pontosan tisztában van ő is azzal, hogy ez messze nem a legideálisabb helyzet a gyerekvállaláshoz. Ez továbbra sem annyiból áll, hogy ész nélkül döntök meg "a szívemre hallgatok, aztán majd lesz valami". Ha pedig megkérdezte, hogy MI mit csinálnánk az Ő helyében, akkor engedtessék már meg, hogy leírjuk, jó? Vagy talán csak a magzatvédőknek van joguk a szabad vélemény nyilvánításhoz?!

A gyerekvállaláshoz baromira nem elegendő annyi, hogy akarom vagy sem. Ez ennél sokkal-sokkal összetettebb kérdés, szomorú, hogy ezt valakinek külön magyarázni kell.

2022. júl. 18. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!