Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mik a teendők abortuszhoz 17...

Mik a teendők abortuszhoz 17 évesen?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, csináltam egy tesztet ami pozitív lett, terhesség kalkulátorral kiszámoltam, hogy 6 hetes lehetek. Nőgyógyásznál soha sem voltam, azt se tudom oda mehetnék-e szülő nélkül. Abortuszról anyukámnak nem szeretnék szólni, az megoldható lenne? Néztem egy oldalt ahol elvileg csak aláírás kell, és nem is kell megjelennie, de félek ez nem olyan egyszerű. A héten kezdeném el a procedúrát, de nem szeretnék megakadni semelyik részénél sem szülő miatt. Válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 21. 19:24
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
5%
Nem a 100% védekezésről van szó, hanem arról hogy azt se tudja mi az. És 16 évesen nem kell sem párkapcsolat, sem szex. Tanulni kell és le kell érettségizni. Majd 18 évesen azt csinál amit akar, ha van keresete, mert dolgozik. Addig meg azt csinál, amit a szülei megengednek!
2022. febr. 23. 11:45
 42/51 anonim ***** válasza:
76%
Remélem nincs gyereked és nem is lesz.
2022. febr. 23. 11:53
 43/51 anonim ***** válasza:
79%

#33 vagyok. Döbbenet némelyek mit képzelnek magukról, hogy még abba is bele akarnának pofázni, hogy 17 éves ne passizon, meg ne szexeljen, különben is csak azt csinálhat, amit a szülei megengednek neki…:D Jó vicc volt, egy 17 évesnek már bőven lehetnek szexuális igényei, ne adjuk már elő, hogy ördögtől való bűn ennyi idősen nemi életet élni! Igen, védekezni kell(enne), de pontosan HOL írta a kérdező amúgy, hogy ő nem védekezett?! Mert én sehol nem látom. Azt meg se említsük, hogy 20-30 évesek is lazán “elfelejtenek” védekezni, tehát itt alapvetően nem a kérdező korával van a probléma.

Na és azt honnan veszitek, hogy szarik a tanulásra? Jaaa, azért mert van barátja egyenlő azzal, hogy szarik tanulni? Teljesen logikus.. jaaa, nem.

Értem én, hogy 1-2 sötét fejben az a téveszme él, hogy egy nem kívánt terhesség során csak a megtartás minősül felelősségvállalásnak, de ez nem így van!! Ne ti akarjátok mar eldönteni egy másik ember helyett, hogy miért kell felelősséget vállalnia, se azt hogy mi minősül részéről felelősségvállalásnak. Azért álljon mar meg a menet. Leírta, hogy VAN pénze a műtétre, simán diákmunkázhatott nyáron, kaphatott szülőktől/rokonoktól ajándékba pénzt vagy neadjisten van zsebpénze is.

Az a rész meg külön vicces, hogy szegény szülei fizessenek “mindent”. Milyen mindent?? Egy 40x ezer forintos abortuszt, amit amúgy a kérdező maga fizetne, netalántán a barátjával felesben. Na és ha megtartaná??? Akkor a kedves szülők ennek jó eséllyel a többszörösét fizetnék ki, mert egy iskolás, érettségi előtt álló tini nem fog tudni hirtelen több százezreket előrántani egy babácskára. Későbbiekben elmegy dolgozni, saját lábra áll és ő pénzeli a gyerekét, az oké, na de addig?? Az abortusz árának többszöröséről beszélünk! És akkor meg sem említettük, hogy jó eséllyel a szülői házba vinné a gyerekét, aztán lehet majd hallgatni a folytonos bömbölést és társait. Ne rugaszkodjunk már el ennyire a valóságtól…

2022. febr. 23. 18:43
 44/51 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

Én csak ahhoz a részhez tudok hozzászólni, hogy a műtét után egy szülőnek kell aláírni a te zárójelentésed. Ha ezen papír nélkül elhagyod a kórházat, akkor rendőrségi feljelentést tesz a klinika és otthon fognak keresni legelőször. Mert ugye lakcímkártyácal igazolnod kell, hogy hol laksz.

Ha addig nem is derül ki, akkor biztosan.

Nemrég hónapokat töltöttem kórházban magzatmegtartás miatt és egy 17 éves lány szülés után így lelépett. Nem vitte se a gyereket, se a zárójelentést. Rendőrségi ügy lett belőle.

2022. febr. 23. 21:36
 45/51 anonim ***** válasza:
82%

A valóság az, hogy senkinek köze nincsen a másik szexuális és magánéletéhez! Tök jó, hogy te aztán marha biztos vagy, hogy nem védekeztek, de ez csak a te véleményed, valójában fogalmad sem lehet a körülményekről, mivel eleve nem tartozik rád. 100%-os védelem pedig nemes egyszerűséggel NEM létezik, innentől elég meredek ezer százalékra kijelenteni, hogy márpedig nem védekeztek.

Egy darab abortuszt meg ne nevezzünk már abortuszra “szaladgálásnak”…🤦🏻‍♀️ Mintha minimum az ötödik abjára készülne a kérdező.

2022. febr. 23. 21:42
 46/51 anonim ***** válasza:
82%

Na és te ugyan honnan tudod, hogy rendszeresen abortuszra fog szaladgálni?! Mi a jó francnak kell ismeretlenül csípőből ítélkezni, főleg totálisan ismeretlenül? Ez mégis mire jó? Csak azért mert valaki életében egyszer hibát követett el és abortuszra kényszerült még egyáltalán nem jelenti azt, hogy innentől rendszeresen visszatérő “vendég” lesz, sőt! A többségnek nem lesz második vagy többedik abortusza.

Amúgy látszik, hogy halvány fingod nincs a védekezési módszerekről, mert akkor nem hordanál össze ennyi hülyeséget.. Az eseményutáni SEM ad 100%-ot, legjobb barátnőm így maradt terhes. Az megint csak hasraütésszerű kapálózás, hogy nem hinnéd, hogy szedett gyógyszert. Senkit nem érdekel, hogy te mit hiszel, nem az volt a kérdés, hogy vaktában kezdjünk el mindenféle dolgot kreálni a kérdezőről és a teherbeesésének körülményeiről, ha eddig még nem tűnt volna fel. Pontosan szedett fogamzásgátló mellett is lehetséges a terhesség. Spiral mellett is. Sőt mondok jobbat, még az elköttetés sem ad 100%-ot.

Egyébként meg totálisan lényegtelen most már, hogy hogyan esett teherbe a kérdező, eső után köpönyeg. Attól még nem lesz kevésbé terhes, hogy itt vergődtök, hogy brühühü miért nem így meg úgy védekezett.

2022. febr. 24. 07:43
 47/51 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted érdekel bárkit is, hogy te mit gondolsz arról, hogy hogyan védekezett a kérdező meg a többi hasonló helyzetben levő nő?

A kérdés szempontjából ez most mellékes, nem lesz kevésbé terhes attól, hogy már a huszadik kommentet írjátok ide, hogy milyen felelőtlen, biztos nem védekezett stb stb. Elsőre is felfogta mindenki, lehet lapozni.

Emberek vagyunk, mindenki követ el hibákat és csinál hülyeségeket, urambocsá hogy nem ítélek el csípőből egy ismeretlen embert egyetlen hiba/tett alapján. És nem, a saját gyerekemmel főleg nem tenném. Nem dicsérném meg és kapna fejmosást, de emiatt nem állnék hozzá másképp. De hát kinek mi…

2022. febr. 24. 17:29
 48/51 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak a saját egészségével játszik úgymond, hanem egy magzat életével is ezáltal. Pontosan ez a baj a felelőtlenségével, de ezt úgysem értik itt páran akik annyira védik.
2022. febr. 24. 18:18
 49/51 anonim ***** válasza:
71%
De, a saját egészségével és életével “játszik”. Az az embrió az abortusz során még messze áll egy kifejlett embertől. Fejletlen, tudatnélküli, fájdalmat nem érző sejtek halmaza, bármennyire is nem tetszik ez a magzatvédőknek. Egy megszületett, érző ember élete és akarata mindig is előrébb való lesz egy embriónál, tetszik, nem tetszik.
2022. febr. 24. 18:46
 50/51 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Hogy alakult a dolgod?
2022. márc. 7. 17:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!