Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mik a teendők abortuszhoz 17...

Mik a teendők abortuszhoz 17 évesen?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, csináltam egy tesztet ami pozitív lett, terhesség kalkulátorral kiszámoltam, hogy 6 hetes lehetek. Nőgyógyásznál soha sem voltam, azt se tudom oda mehetnék-e szülő nélkül. Abortuszról anyukámnak nem szeretnék szólni, az megoldható lenne? Néztem egy oldalt ahol elvileg csak aláírás kell, és nem is kell megjelennie, de félek ez nem olyan egyszerű. A héten kezdeném el a procedúrát, de nem szeretnék megakadni semelyik részénél sem szülő miatt. Válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 21. 19:24
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
[link] ezen az oldalon írták, hogy nem kötelező a szülő, aztán lehet félreértelmeztem: "A 14. életévét betöltött (azaz korlátozottan cselekvőképes) kiskorú maga is kérelmezheti a terhességmegszakítást, azonban ahhoz, hogy ez jogilag érvényes legyen, szükséges a törvényes képviselője (a szülő vagy a gyám) tudomásulvétele. A gyakorlatban ez egy extra aláírást jelent. A törvényes képviselőnek nem kell részt vennie a kiskorúval a tanácsadáson, a kérőlapot a tanácsadást követően is aláírhatja. Arra is van lehetőség, hogy a tudomásul vevő nyilatkozatát teljes bizonyító erejű magánokirat formájában (ennek legegyszerűbb formája a nyilatkozó és rajta kívül még két tanú által aláírt dokumentum) juttassa el a családvédelmi szolgálathoz."
2022. febr. 21. 19:52
 12/51 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy azért is kell a szülő, hogy pénzt adjon. Átlag tininek nincs feles 45 ezre.
2022. febr. 21. 19:53
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
azonban ahhoz, hogy ez jogilag érvényes legyen, szükséges a törvényes képviselője (a szülő vagy a gyám) tudomásulvétele - hol írja, hogy nem kell a szülő???
2022. febr. 21. 20:06
 14/51 anonim ***** válasza:
97%
18 év alatt MINDEN műtéti beavatkozáshoz kötelező a szülő beleegyezése (kivéve az életmentőt)
2022. febr. 21. 20:07
 15/51 anonim ***** válasza:
96%
És mond, hol hallottál a "C vitaminos módszerről"?
2022. febr. 21. 20:08
 16/51 anonim ***** válasza:
94%

Mi az a c vitaminos módszer? 🤔

Nem fogod tudni megkerülni édesanyádat, és az ab nem 2 ft.

2022. febr. 21. 20:55
 17/51 anonim ***** válasza:
100%
Állîtólag a túlzott c vitamin bevitel vetéléshet vezet. De nem tudom, hogy milyen tudományos magyarázat támasztja ezt alá.
2022. febr. 21. 21:06
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Citrusfélék és a C-vitamin

A spermiumok rendkívül szívósak: akár napokig is életben maradnak a női szervezetben, egyes savak hatására azonban elvesztik erejüket. A 18. századi nők éppen ezért citromsavat vetettek be spermaölőként, miután kitapasztalták, hogy a hüvelybe felhelyezett, citromlével átitatott szivacs egyfajta primitív pesszáriumként funkcionál, vagyis útját állja a spermiumoknak.

Ugyanilyen gyakori volt a szeretkezések utáni citromos hüvelyöblítés is, bár az esetek nagy százalékában semmit sem ért, hiszen a spermiumok már az ejakuláció után, még az öblögetés előtt elérték a méhet. A történelem hírhedt nőcsábásza, Giacomo Casanova is a citromos védekezést szorgalmazta, sőt, a Talmud szerint a zsidó nők körében is elterjedt fogamzásgátló módszer volt.

Mára a citrusfélékről kiderült, hogy extra C-vitamin-dózisuk növeli a vetélés kockázatát a terhesség korai szakaszában - ehhez azonban rendkívül nagy adagot kell fogyasztani, a megfelelő C-vitamin-bevitel azonban éppen csökkenti a kockázatot. Az így védekezők körében valószínűleg gyakoribb volt a spontán abortusz, és az is gyanítható, hogy a nők kétszáz éve még nem is tudtak a citrom ezen mellékhatásairól.

2022. febr. 21. 21:08
 19/51 anonim ***** válasza:
100%
12es,valami átlagon felüli 17 éves lehet mert írta hogy van rá pénze 🤷‍♀️
2022. febr. 21. 22:12
 20/51 anonim ***** válasza:
54%

Minek kell 17 évesen ész nélkül szexelni? I alább érettségire kellene készülni, leginkább bioszból, hogy legalább tudd mi az a védekezés, és mi a C vitamin. El kell hogy keserítselek, amikor ilyen módszerekhez akar valaki folyamodni, teljesen mindegy mit szed, mennyit ugrál vagy bármi, akkor sem vetél el, viszont aki meg szeretne gyereket, az fejen is állhat szex után, meg fekhet a 12-dik hétig, akkor sem marad meg a baba.

Védekezz inkább normálisan, mert ez egy műtét, nem teadélután éretlen tiniknek!

2022. febr. 21. 22:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!