Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mik a teendők abortuszhoz 17...

Mik a teendők abortuszhoz 17 évesen?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, csináltam egy tesztet ami pozitív lett, terhesség kalkulátorral kiszámoltam, hogy 6 hetes lehetek. Nőgyógyásznál soha sem voltam, azt se tudom oda mehetnék-e szülő nélkül. Abortuszról anyukámnak nem szeretnék szólni, az megoldható lenne? Néztem egy oldalt ahol elvileg csak aláírás kell, és nem is kell megjelennie, de félek ez nem olyan egyszerű. A héten kezdeném el a procedúrát, de nem szeretnék megakadni semelyik részénél sem szülő miatt. Válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 21. 19:24
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
23%
Válságterhesség.hu
2022. febr. 22. 00:08
 22/51 anonim ***** válasza:
72%

Cicám, ez nem egy olyan procedúra, amit te egyedül szeretnél végigcsinálni...

Hidd el, hogy akármennyire nem akarod a terhességet, ez akkor is műtét, beavatkozás.

Előtte ha jól tudom, meg kell jelenned kétszer is a csvsz-nél, szerintem ott is jó, ha van veled egy felnőtt, mert ki tudja, milyen alkalmazotthoz kerülsz, hogy fog hozzád állni. A papírokat nem fogják neked odaadni, mint az iskolában, hogy vidd haza, írasd alá és hozd vissza.

Valamint a kórházból sem hiszem, hogy hazaengednek egyedül.

2022. febr. 22. 01:58
 23/51 anonim ***** válasza:
78%
Bizony nem. 18 év alatt szülő nélkül nem engedik haza a gyereket.
2022. febr. 22. 07:50
 24/51 anonim ***** válasza:
30%

Nézd Kérdező. Sajnos Magyarországon tényleg kell a szülő tudomásul vétele az abortuszhoz, ezt kikerülni max úgy lehet, ha Ausztriában csináltatod meg, ott normálisabbak a szabályok, 14 éves kor felett már nem kell a szülő. Viszont jóval drágább, és ott a 14-18 éves korosztályra is az általános - ott a magyar számítás szerinti 14 hetes - szabály vonatkozik. Nálunk ugye a fiatalkorúak a 18. hétig vetethetik el a terhességüket. Ausztria előnye még, hogy nincs előtte kötelező CSVSZ-kör, és a 8 hetesnél kisebb terhességeket gyógyszeresen abortálják általában, illetve hát ott a nő dönt, hogy ez esetben hagyományos, vagy gyógyszeres megszakítást akar.

A #21-es által ajánlott - valójában [link] -oldalra meg nyugodtan felmehetsz, szerencsére már megszűnt ez a lelkiismereti terrorista keresztény-konzerv magzatvédő portál:)

2022. febr. 22. 10:11
 25/51 anonim ***** válasza:
81%

27#

Egy 17 éves minden csak nem nő. Fiatal lány. Messze van a felelősségteljes és érzelmileg érett felnőttől..

Bocs, én nem verném magam arra, hogy haosnló korú vagy aki nem sokára szül. 🤷‍♀️

Attól mert te vállaltad miért kellene másnak is? Miért kellene megszületnie egy nem kívánt gyermeknek egy önmagát se tudó tininek? Miért kellene megszülnie a szülei nyakára, pénztárcájára? Hogy a te lelked jobban legyen?

Hagyjuk már ezt a nevetséges " ez a kis lélek őt választotta" szöveget. Ez puszta biólogia..

2022. febr. 22. 17:46
 26/51 anonim ***** válasza:
100%
*önmagát eltartani sem tudó tininek?
2022. febr. 22. 17:50
 27/51 anonim ***** válasza:
24%
Ha egy férfi és egy nő védekezés nélkül dugnak, akkor abból gyerek lesz. Hagyjuk már ezt a kis lélek dolgot.
2022. febr. 22. 18:58
 28/51 anonim ***** válasza:
16%

#27:

Akkor sem kéne úgy beszélni erről a témáról mintha normális lenne ilyen fiatalon összevissza kapartatni magatokat. Más ölne azért, hogy gyermeke születhessen ti meg úgy kezelitek mint egy csótányt akit agyon lehet nyomni.

Csak remélem, hogy mégegyszer megadatik majd idővel a kérdezőnek ez a csoda az életében.

A másik meg, hogy nem arra verem magamat, hogy szülök hanem hogy felelősséget tudtam vállalni fiatal korom ellenére, rendelkezem munkahellyel és biztos anyagi keresettel, ahogy a párom is, mindent megteremtettem, teszem le az érettségit és a jogosítványt, a terhességem alatt pedig egy szakmát is sikerült elvégeztem. De biztos velem van a baj, vagy én vagyok a túl érzékeny ehhez a témához. Megértem hogy ő nem szeretné vállalni és kész.

2022. febr. 22. 19:07
 29/51 anonim ***** válasza:
21%
Nagyon butuska vagy, minek dugtál.
2022. febr. 22. 19:20
 30/51 anonim ***** válasza:
90%

31#

Senki nem kezelte úgy.

Szerinted 17 évesen aki még az iskolát se fejezte be, gyerekfejjel vállaljon be 3gy gyereket? Gondolkozzár ésszerűen és ne csak a hormonoktól túlfűtve habzó szájjal vádaskodj..

Honnan tudod nem e védekezett és úgy csúszott be?

Ha felelőtlen volt, hát az volt, ez van, inkább egy abortusz mint pár tönkre ment élet. Most egy életre megtanulja ennek árán és kárán.

Honnan a büdös fenéből tudjátok milyen életkörülményei vannak, milyen a kapcsolata a szüleivel ami miatt nem mer oda állni eléjük? Semmit. 🤷‍♀️

Neked megfelelőek a körülmények, na bumm. Ő meg szinte még gyerek.

Mellesleg 3 gyerekes anya vagyok, sosem volt ab-m de még vetélésem sem. Még sem nézem le habzó szájjal aki abortuszra megy. Mert ez az ő döntése, csak is az ővé, csak is rá tartozik senki másra, az ő teste, neki kell(ene) utána felnevelni, ellátni azt a gyermeked ha vállalja, nem Neked! És aki az ab-t választja annak nyomos indoka van.

Lehet jönni a csudiszép mártír szöveggel : más mit meg nem adna bla bla bla.. Ez hol terheli bármelyik abortuszt választó lányt/nőt mert xy-nak nem jön a gyerek? SEHOL. Ez nem az ő problémájuk. - megsúgom mi is 2 évet vártunk az elsőre, még se volt semmilyen rosszindulat bennem más felé ez miatt.

2022. febr. 22. 19:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!