Későn vettem észre a terhességet,és most abortuszt szeretnék de lehet kiestem a 12.hétből már.Mit csináljak?
Holnap elméletileg megyek dokihoz,de azt se tudom hova menjek(nőgyógyászat,szülészet-nőgyógyászat,terhességgondozás,stb),mit mondjak,mit csinálnak.
Mi van akkor ha már a 12.hétből is kiestem?
|Nagyon szeretném megtartani,de nincs munkám,párom is alig kap fizut,nincs saját lakásunk sem|
Nem kellenek a negatív,szidalmazó kommentek,segítséget szeretnék kérni tőletek hátha valaki jobban tudja,hogy mi-merre-hány méter…
34es, vannak itt orvosok, ügyvédek, vállalkozók, tanárok óvónők...miért regisztrációnál feltétel hogy ne legyen diplomád?
33as, 12 hetesnél nagyobb magzatot ti aztán biztosan nem kapartatok, maximum a nő méhével együtt :-D
Igazat kell adnom a 33-asnak. Pár éve egynapos ellátáson voltam ( nem abortuszon) és az előttem lévő tinilány IH-jánál nagyon ment a műsor, mert bőven betöltött 12 hetes volt. Ettől függetlenül megcsinálták neki.
Innen is üzenem: nem illett volna az UH gépen kimerevítve hagyni a magzat képét. Azóta sem bírom kiverni a fejemből...
34, Tinilánynál más a szitu. Van kiskapu, hogy idősebb terhességet is elvesznek indokolt esetben (normálisan ez ugye az a szitu, mikor kiderül a magzatról, hogy beteg, ez már a 12. hét után van). Ezt sem a végtelenségig, nekem 18. hét rémlik, de majd a nálam okosabbak pontosítsanak, ha hülyeséget írok. :)
Viszont idősebb terhesség megszakításánál más az eljárás, nem kaparnak, hanem mondhatni, meg kell szülni az életképtelen magzatot. Szintén kamaszlány kapcsán hallottam ilyen szitut ismerősi körben. Szerintem ez sokkal durvább.
Miért kell baromságokat összehordani 36?! Legalább, ha mar fogalmad nincs a témáról, ne oszd az eszed..
De, van “kiskapu” 17 évesen, ugyanis korlátozottan cselekvőképes személyek (14. életévüket betöltött, de 18-at még nem, magyarán fiatal/kiskorúak) 18. hétig kérhetnek abortuszt, tehát bizony egy 17 évesnél nem 12.hét a határ! Ahogy sok más (speciális) esetben is bővülhet a határidő, tehát ilyen formában egyáltalán nem igaz, hogy a 12.hét mindenkinél 12.hét. Alapesetben igen, de pl a kiskorúaknál pont nem!
Ha ilyen történt, legalább ne dicsekedj vele. Ugyanis a magzatelhajtás szerintem büntetőjogi kategória.
Azért értelmesebb helyeken nem szórakoznak ilyennel. Én nem szándékozom sem börtönbe menni, se elveszteni a diplomám más nem kívánt terhessége miatt. Azt a szöveget meg, hogy “rákényszerítem” a gyerek kihordására, kikérem magamnak. Nem én tehetek sem a terhességéről, sem arról, hogy képtelen volt időben cselekedni. Nem kell rámtolni a felelősséget más idiótasága miatt.
Egyébként 18 éva alatt 18 hét a határ, nem 12.
Van sok európai ország, asszem talán Ausztria is közé tartozik, ahol kicsit később is igénybe veheted (és sok helyen már modern 21. századi megoldás van, abortusz tabletta). Kimehetsz bármelyik országba, de gondolom fizetni kell.
Viszont írod, hogy nagyon szeretnétek megtartani, a kicsúszás nekem egy jel lenne... Családdal nem tudtok összefogni? Munka bármikor lehet. Lehet, megbánnád utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!