Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Későn vettem észre a terhesség...

Későn vettem észre a terhességet,és most abortuszt szeretnék de lehet kiestem a 12.hétből már.Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Holnap elméletileg megyek dokihoz,de azt se tudom hova menjek(nőgyógyászat,szülészet-nőgyógyászat,terhességgondozás,stb),mit mondjak,mit csinálnak.

Mi van akkor ha már a 12.hétből is kiestem?

|Nagyon szeretném megtartani,de nincs munkám,párom is alig kap fizut,nincs saját lakásunk sem|

Nem kellenek a negatív,szidalmazó kommentek,segítséget szeretnék kérni tőletek hátha valaki jobban tudja,hogy mi-merre-hány méter…

2022. jan. 24. 17:38
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó: Ezen az oldalon CSAK és kizárólag védekezés mellett esnek teherbe a nők. Kezdem azt gondolni, hogy ha gyereket akarok, akkor egyszerre kellene tablettát szednem, spirált rakatnom és gumit húzatnom a férjemmel, akkor biztosan sikerül majd.

Ja, és természetesen minden nő menstruál a terhesség alatt a 20. hétig legalább.

Érdekes, nekem sem gumi, sem tabletta mellett nem siekrült még teherbe esnem, ahogy egyetlen olyan ismerősömnek se, akinek az IQ-ja meghaladja a 80-at...

2022. jan. 24. 18:30
 12/42 anonim ***** válasza:
91%

Örökbeadod vagy megtartod

Mikor volt utoljára a megvonásos vérzésed?

2022. jan. 24. 18:42
 13/42 anonim ***** válasza:
60%

Teljesen felesleges háborognod. Majd a doki megmondja, hogy hány hetes terhes vagy. Ha 10 vagy több, akkor ebből bizony szülés lesz! 2 hét alatt nem fogod tudni elintézni az abortuszt. Ami nem lesz ingyenes! Van rá 40 ezred? Ha nincs, akkor is szülés lesz.

Ha semmit se tudtok a picinek biztosítani, simán elveszik.

Szóval hiszti helyett kezdj el gondolkodni, miből éltek meg.

2022. jan. 24. 18:45
 14/42 anonim ***** válasza:
30%
Szerezz pszichiátriai javaslatot... úgy 18 hét a határ.
2022. jan. 24. 19:11
 15/42 anonim ***** válasza:
94%
Míg nem írtad a fogamzàsgàtlós részt, csak azt akartam volna megkèrdezni, hogy 12 hétig hogy nem vetted észre. De most inkább már az kèrem, hogy valaki mondja meg mit szedtek, mi az a fogamzàsgàtló amitől itt mindenki terhes lesz. 🤷‍♀️ Mert nekem 10 éve sehogy sem sikerül a gyerek
2022. jan. 24. 19:41
 16/42 anonim ***** válasza:
20%
10 hetes vagy még gyorsan el tudod intézni, csak mondani kell és figyelembe veszik, hogy ne csússz ki az időből. Majd írd meg mit mondott a doki
2022. jan. 24. 20:44
 17/42 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, mikor jött meg utoljára? Próbálj visszaemlékezni, és abból ki tudjuk számolni.

A betöltött 12. hétig végzik el a műtétet, utána ki kell hordani a terhességet. Ezután vagy megtartod te és a párod, vagy örökbe adjatok.

Ha szeretnetek megtartani, de "csak" az anyagiak a probléma, érdeklődd meg a helyi önkormányzatnal, és a családsegítőnel, milyen segítséget kaphattok.

2022. jan. 24. 22:07
 18/42 anonim ***** válasza:
7%
A jogszabály szerint ha önhibádon kívül lekésted a 12 hetes határt, a határidőtől függetlenül kréhetsz abortuszt!
2022. jan. 24. 23:43
 19/42 anonim ***** válasza:
12%

Kikerestem neked a vonatkozó jogszabályt:

1992. évi LXXIX. törvény

...

6. § ...

(2) A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő

...

b) terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége az (1) bekezdésben foglalt időtartamot.

[link]

Szóval ne aggódj, vidd magaddal a jogszabályt és ne engedd, hogy szülésre kényszerítsenek.

2022. jan. 24. 23:48
 20/42 anonim ***** válasza:
75%

23, Az nem önhibáján kívüli ok, hogy nem vette észre. Az csak az igénytelenség magas foka, hogy ennyire nem figyel oda a saját teste jelzéseire. Erre hivatkozva nemigen fogják neki kitolni a határidőt.

A szülésre meg nem kényszeríti senki. A dugásra se kényszerítették, meg a megfelelő védekezés hiányára se.

2022. jan. 25. 00:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!