Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Elméleti kérdés: 18 év alatt...

Elméleti kérdés: 18 év alatt meg lehet szakítani a terhességet a 18. hétig, ilyenkor hogyan végzik a megszakítást?

Figyelt kérdés
Meg kell szülnie a kiskorú lánynak a magzatot vagy azt a módszert használják, mint a 12. hét előtti terhesség megszakításnál?

2019. febr. 4. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Meg kell szülnie természetesen.
2019. febr. 4. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:
28%
Ha erőszakból fogant a magzat, akkor 18. hétig elveszik, ha jól tudom. Ha csak simán teherbe estél, akkor ugyanúgy a 12. hétig lehet abortálni, és kell a gondviselő beleegyezése is.
2019. febr. 4. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha csak simán teherbe estél, akkor ugyanúgy a 12. hétig lehet abortálni, és kell a gondviselő beleegyezése is." - nem szép dolog a fiatalok megtévesztése... itt van 3 kérdéssel lejjebb:

"A 18. hétig elvégezhető a terhesség megszakítása, ha a kérelmező korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen (pl. ha kiskorú), ha a nő önhibáján kívül, egészségi oknál fogva vagy orvosi tévedés miatt nem észlelte a terhességét, valamint abban az esetben, ha a nő az egészségügyi intézmény vagy más hatóság mulasztása miatt lépte túl a 12 hetes időkorlátot. A törvényben meghatározott okok valamelyikének, tehát az egészség veszélyeztetettségének akár a nő, akár a magzat oldalán, bűncselekménynek vagy súlyos válsághelyzetnek ezekben az esetekben is fenn kell állniuk."

Kérdező, általában 14-15. hétig a szokott (tágítás + vákuum-aspiráció) módon, afelett vetélés-indukcióval végzik.

2019. febr. 4. 17:11
 4/6 anonim ***** válasza:
21%
Örökbe adás nem jöhet szóba? Én azok közé tartozom akik próbálják nem elítélni azokat akik az abortuszt választják úgy, hogy én mindennél jobban szeretnék egy gyereket de nekem sajnos nem lehet. Persze lesz majd, örökbefogadás útján egyszer még csak 27 éves vagyok de ilyenkor mindig összeszorul az ember szíve egy picit ha ilyet olvas. Nem vagyunk senki helyében, ha én lennék ilyen helyzetbe fogalmam sincsen hogy mit csinálnék, komolyan. Talán mérlegelnék és töltenék egy kis időt a gondolataimmal hogy melyik lenne egyszerűbb megoldás, mert mindkét döntéssel együtt kell élni egy életen át. Tudni, hogy még esélyt sem adtam neki arra hogy éljen, pedig jönni akart a világnak és mindennek oka van, vagy tudni azt, hogy megszületett de más neveli és él valahol majd egy gyerek aki a saját vérem de nem is ismerem. Nagyon nehéz lehet egy ilyen döntést meghozni és lehet, hogy most sokan elítélnek de én sem tudom, hogy hogyan döntenék ha egyszer olyan helyzetbe kerülnék, hogy nem tudnám vállalni azt, hogy megszülöm és felnevelem. Persze soha nem tudnék ilyen helyzetbe kerülni ez csak elméleti gondolat.Én azt tanácsolom, hogy először tényleg gondolja át főleg h már a 18. hétről van szó, hogy biztosan nem tudja-e megtartani, mert a gyerek az áldás, minden gyerek egy kincs aki a világra jön és anyává válni a legszebb érzés lehet. De ha nincs rá semilyen mód azon is érdemes elgondolkodni, hogy nem is adok neki esélyt az életre. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy vannak az életünkbe nehéz döntések és még nehezebbek, amivel együtt kell élnünk életünk végéig. Több lehetőséged van, nem biztos, hogy a legegyszerűbbnek tűnő a legjobb is. Gondold át, én kitartást kívánok Neked, és ha bármiben tudok segíteni nagyon szivesen megteszem. Minden jót :)
2019. febr. 6. 09:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4-es! Minden ember életében mások a prioritásik! Tehát nem, nem minden esetben áldás egy gyerek!
2019. febr. 7. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:
71%
"Örökbe adás nem jöhet szóba? " Remélhetőleg van annyi esze annak a gyereknek hogy nem szül, és nem dobja el a gyerekét. Nem cseszi szét a testét, egészségét, lelki jólétét egy babáért aki nem kell neki. Ugyanis BORÍTÉKOLHATÓ hogy basztatni fogják mert terhes, és borítékolható hogy basztatni fogják mert eldobta a gyerekét. Az abortusszal egy csomó fölösleges testi és lelki szenvedéstől óvja meg magát.
2019. febr. 8. 04:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!